2022 Mercedes C300 vs BMW 330i

BMW 3-sarjan, Audi A4:n ja Mercedes Benz C-luokan välinen kilpailu on yksi Saksan koko autoteollisuuden tiukimmin yhteen sovitetuista kilpailuista. Audi A4:n nykyinen sukupolvi on kuitenkin jo hieman iäkäs, mikä tarkoittaa, että se jää hetkellisesti sekä uuden 3-sarjan että upouuden Mercedes C-luokan taakse.

Uusi BMW 3-sarja esiteltiin pari vuotta sitten, ja se tuntuu yhä yhtä tuoreelta kuin ennenkin. 3-sarja on nyt sekä isompi että pidempi kuin edellinen F30 BMW 3-sarja, mutta säilyttää silti BMW:n legendaarisen ajotuntuman. Se on ihastuttava auto, jolla on luokkansa parhaat dynaamiset ominaisuudet.

Spektrin toisella puolella on upouusi Mercedes C-luokka. Vuoden 2022 C-luokkaa päivitettiin tuntuvasti, ja se on nyt enemmän linjassa huippumalli S-luokan kanssa. Samalla tavalla kuin 3-sarja on edelläkävijä dynamiikassa, C-luokka tekee sen mukavuudessa, tekniikassa ja ylellisyydessä.

Ennen uuden C-luokan tuloa BMW:n 3-sarja oli malliston selkeä valinta, mutta uuden C-luokan myyntiin tulon myötä tilanne on kääntynyt, ja uusi C-luokka on nyt segmentin vertailukohde.

2022 Mercedes C-luokka – teknisesti edistynein ja ylellisin C-luokka tähän mennessä.

Konepellin kolmiomainen tähtimerkki on synonyymi ylellisyydelle, mukavuudelle ja luokalle, mutta uusimmassa Mercedes-sukupolvessa myös teknologia on keskeinen tekijä tuotesijoittelussa. C300:n pitäisi alkaa noin 45 000 dollarista, ja tuohon hintaan saa paljon.

2,0 litran 4-sylinterinen turbomoottori, joka tuottaa 255 hv ja joka on pakattu Mercedes-merkkisellä EQ Boost -tekniikalla, jonka pitäisi lisätä tilapäisesti 20 hv. 4MATIC AWD on saatavana noin 2 000 dollarilla, ja kaikissa C300-malleissa on 9-vaihteinen automaattivaihteisto, joka tarjoaa saumattomat vaihdot ja hyvän taloudellisuuden.

  Missä Mercedeksessä on 6-sylinterinen moottori?

Uusi C-luokka näyttää yhtä rohkealta kuin ennenkin, sillä se hyödyntää edeltäjäänsä verrattuna futuristisempaa ja kulmikkaampaa muotoilua. Sisätilat ovat luokkansa johtavia, kiitos luokkansa johtavan MB UX -tietoviihdejärjestelmän, ihastuttavien muotoilun yksityiskohtien ja toiminnallisen minimalismin korostamisen.

C-luokka on luksusauto, jossa on selvästi panostettu mukavuuteen. Tämä tarkoittaa, että se ei aja yhtä hyvin kuin 3-sarja, mutta useimmat C-luokan ostajat eivät ole siitä kiinnostuneita. Kaiken kaikkiaan uusi C-luokka on uusi kompaktin luksussedanin vertailukohta.

2022 BMW 330i – kuljettajan valinta

BMW 330i maksaa noin 42 445 dollaria, ja sillä rahalla saa 2,0-litraisen turbo nelisylinterisen moottorin, joka tuottaa 255 hv. 330i:n mukana tulee myös yksinomaan 8-vaihteinen DCT-vaihteisto, joka mahdollistaa salamannopeat vaihdot sekä pehmeän ja ennustettavan voiman luovutuksen. xDrive on saatavana 2000 dollarin lisävarusteena.

330i tuntuu nuorekkaammalta ja rohkeammalta sekä siksi, että se ei ole yhtä hyvin eristetty kuin C300, että siksi, että se pitää tien päällä paljon paremmin. Siinä missä C300 tuntuu sujuvalta ja pehmeältä, 330i tuntuu hieman jämäkämmältä ja innokkaammalta suunnanvaihdossa.

Muotoilullisesti 330i ei ole yhtä houkutteleva kuin uusi C-luokka, mutta huippuluokan M Sport -mallit ovat todellakin paljon aggressiivisemman näköisiä. Sisätiloissa BMW tuntuu tavallisemmalta kuin C-luokka, mutta sen materiaalit ovat laadukkaampia.

BMW:ssä on myös enemmän tilaa, mutta 3-sarjassa ajaminen ei ole läheskään yhtä jännittävää kuin C-luokassa. 3-sarja on edelleen loistava luksusluokan kompakti sedan, mutta C-luokka tuntuu yksinkertaisesti kokonaista sukupolvea uudemmalta.

  BMW X6 Luotettavuus

Johtopäätös – Mercedes C-luokka on uusi luksusluokan kompakti sedan.

C300 on yksinkertaisesti parempi vaikka jälkeen ja jännittävämpi auto. Vaikka 3-sarja tuntuu edelleen houkuttelevammalta ajaa ja on tilavampi, C300 on ylellisempi, mukavampi, teknisesti kehittyneempi ja haluttavampi.

Ei ihme, että C-luokka on aina ollut myydyin Mercedes-sedan, sillä se tarjoaa oikean kokoisen auton suurimmalle osalle ihmisistä. Totuus on, että useimmat kompaktin luksussedanin ostajat haluavat ennen kaikkea mukavuutta, teknologiaa ja ylellisyyttä, ja siinä uusi C-luokka on erinomainen.

BMW:n 3-sarja on edelleen ylivoimainen, kun kyse on ajamisen jännityksestä, ja jos se on sinun mojoasi, valitse ehdottomasti 3-sarja.

UKK-osio

Onko vuoden 2022 Mercedes C300 tehokkaampi kuin BMW 330i?

BMW 330i on mitoitettu 26MPG:ksi kaupungissa ja 36MPG:ksi maantiellä, mikä on melko ympäristöystävällinen tulos, kun taas C300 on mitoitettu 23MPG:ksi kaupungissa ja 33MPG:ksi maantiellä. Todellisuudessa molempien pitäisi olla yhtä tehokkaita, ja suurin ero on yleinen ajotottumuksesi.

On syytä mainita, että C-luokka tuntuu enemmän kotoisammalta, kun se vain kruisailee mukavasti, koska Sport-tila ei ole kovinkaan mukaansatempaava. Toisaalta 330i tuntee olonsa kotoisammaksi pienemmillä vaihteilla, mikä tarkoittaa, että useimmat kuljettajat todennäköisesti painavat 330i:tä kovempaa.

Onko vuoden 2022 Mercedes C300 turvallisempi kuin BMW 330i?

Turvallisuuden kannalta molemmat ovat viiden tähden autoja, joissa on alan johtavat turva-apujärjestelmät, mutta on syytä mainita, että C-luokka tarjoaa enemmän, kun se on täysin varusteltu. Näiden kahden välillä ei ole käytännössä mitään eroa turvallisuuden suhteen, sillä ne ovat molemmat ylivoimaisen turvallisia.

  Mercedes Maybach GLS-luokan luotettavuus

330i:ssä on kuitenkin vakiona vain etutörmäysvaroitin ja automaattinen jarrutus, kun taas C300:ssa on vakiona myös kaista-avustin, jalankulkijoiden tunnistus ja vakionopeudensäädin.

Onko vuoden 2022 Mercedes C300 parempi perheauto kuin BMW 330i?

Molemmat näistä kahdesta saksalaisesta premium-luokan ylellisestä kompaktista sedanista ovat loistavia perheautoja, ja sinun pitäisi olla tyytyväinen kumpaan tahansa niistä. BMW tarjoaa hieman enemmän tilaa ja on kaiken kaikkiaan hieman käytännöllisempi, mutta C300 on paremmin eristetty ja tarjoaa pehmeämmän ajon.

Kaiken kaikkiaan molemmat ovat loistavia perhekäyttöön, sillä ne tasapainottavat mukavuuden, tilan ja hinnan paremmin kuin BMW 5-sarja ja Mercedes Benz E-Luokka. Ei ole ihme, että nämä molemmat ovat molempien valmistajien myydyimpiä sedan-malleja, sillä ne todella tarjoavat kaiken, mitä pieneltä sedanilta voi toivoa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z