2022 Mercedes C300 vs. Volvo S60

Kompaktien luksussedanien maassa vuoden 2022 C-luokka on nyt kuningas, koska se tarjoaa enemmän ylellisyyttä, mukavuutta ja tyyliä kuin yksikään muu segmenttinsä auto. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö nykyinen Volvo S60 pystyisi kilpailemaan C-luokan kanssa?

Tässä artikkelissa asetamme nämä kaksi kompaktia luksussedania vastakkain kaikilla niillä osa-alueilla, joista tavalliset luksussedanien ostajat ovat kiinnostuneita. Kuten alussa mainittiin, uusi C-luokka on vasta hiljattain julkistettu, kun taas S60 on ollut myynnissä jo noin 2-3 vuotta.

Tämä tekee näistä kahdesta kompaktista sedanista varsin erilaisia, sillä C-luokassa on futuristisemman näköinen sisätila ja ulkoasu sekä paljon enemmän toiminnallisuutta ja vempaimia. Se on myös mukavampi ajaa ja paljon haluttavampi.

Toisaalta S60 päihittää C-luokan käytännöllisyyden ja tilojen osalta. Objektiivisesti tarkasteltuna C-luokka on parempi auto, mutta S60:llä on muutama etu C-luokkaan verrattuna.

2022 Mercedes C300 – Maailman ylellisin kompakti sedan.

Mercedes on vetänyt kansiansa upouudesta C-luokasta muutama kuukausi sitten, ja C300 on todennäköisesti tulossa markkinoille hetkenä minä hyvänsä. C300:n hinnat alkavat 42 000 dollarista, ja siinä on 2,0 litran nelisylinterinen turbomoottori, joka tuottaa 255 hv. Tässä moottorissa on myös Mercedes EQ Boost -miedohybriditekniikka, joka voi tarjota tilapäisesti 20 hv enemmän.

C300 on tehtaalta lähtien takavetoinen auto, mutta jos olet valmis maksamaan 2 000 dollaria lisää, voit valita 4MATIC AWD -järjestelmän. Kaikissa C300-malleissa on yksinomaan 9-vaihteinen automaattivaihteisto, joka on sekä pehmeä että saumaton, mikä sopii erinomaisesti C300:n luonteeseen.

  Mitkä Mersut ovat klassikoita?

Muotoilullisesti C300 on rohkea ja itsevarma, ja se herättää paljon enemmän huomiota kuin S60. Sisätiloiltaan C300 näyttää ja tuntuu mini- S-luokalta, ja se on ehdottomasti luokkansa paras sisätila sekä muotoilultaan että toiminnallisuudeltaan, sillä siinä on Mercedeksen ylivoimainen MB UX -tietoviihdejärjestelmä.

Tiloiltaan C300 on keskinkertainen luokkaansa nähden, mutta sinne pitäisi mahtua 4 aikuista ilman ongelmia, kun taas tavaratila on parhaimmillaankin keskinkertainen. C300 ajaa kuin todellinen luksusauto, mikä tarkoittaa, että ajo on pehmeää, mukautuvaa ja melueristys on luokkansa johtava.

2022 Volvo S60 – ruotsalaista minimalismia ja sisältöä.

Volvo S60:n hinnat alkavat Momentum-mallin osalta noin 40 000 dollarista ja kallein Recharge Polestar Engineered maksaa 65 845 dollaria. Momentum B5 -malli on se, joka kilpailee C300:n kanssa pää edellä, sillä myös siinä on 2,0 litran nelisylinterinen, joka puskee ulos 247 hv.

Siinä on takaveto ja hienostunut 8-vaihteinen vaihteisto, joka myös sopii täydellisesti S60:n luonteeseen. Volvo päivitti S60:n mallivuodeksi 2022 upouudella säleiköllä, langattomalla latauksella, ilmansuodatusjärjestelmällä ja upouusilla puskureilla.

Sisätiloissa S60 tuntuu tilavammalta, mutta sisätilat itsessään tuskin kilpailevat C300:n kanssa. Materiaalivalinnat ovat tasokkaita ja mahdollisesti jopa parempia kuin muutamat osat C300:ssa. S60 ajaa yhtä vähäeleisesti kuin miltä se näyttää, mikä tarkoittaa, että se ei loista missään, mutta se tekee kaiken tyydyttävästi.

  Mitä AMG tarkoittaa Mercedeksessä?

S60 ei ole läheskään yhtä haluttu kuin C300, mutta se on muutaman nettilähteen mukaan luotettavampi. Myönnettäköön, että C300 on vielä uusi, ja tuskin kukaan osaa sanoa, onko se riittävän luotettava vai ei. S60 on saatavana lisävarusteena myös nelivetojärjestelmällä.

Johtopäätös – Mercedes C300 on parempi auto.

Volvo S60 on todellakin loistava auto, sillä se on kaikkien alojen taitaja. Se on tilava ja hienostuneen näköinen, se kulkee sulavasti ja vaivattomasti ja tarjoaa laadukkaita materiaaleja. C300 tarjoaa kuitenkin kaikki ne hienoudet, joita 2022-luvun autolta voi odottaa.

Se on mukavampi, ylellisempi, haluttavampi ja paremman näköinen auto sisältä ja ulkoa. S60 tarjoaa enemmän tilaa ja muotoilu saattaa sopia joillekin ihmisille paremmin, mutta kaiken kaikkiaan C300 on eri maata.

UKK-osio

Onko vuoden 2022 Mercedes C300 tehokkaampi kuin Volvo S60?

S60:n kulutusluokka on 26MPG kaupungissa ja 35MPG maantiellä, kun taas C300 tarjoaa 23MPG kaupungissa ja 33MPG maantiellä. Vaikka alkuperäiset luokitukset viittaavat siihen, että S60 on tehokkaampi, ne ovat niin lähellä toisiaan, että ajotyylisi voi helposti mitätöidä edut.

Jos olet bensapoljintietoinen kuljettaja ja pidät pehmeästä ja helposta ajokokemuksesta, saatat saada S60:stä muutaman MPG:n enemmän. Kaiken kaikkiaan erot ovat niin marginaalisia, ettei niillä ole mitään merkitystä todellisuudessa.

  Volvo vs. Jaguar: Jaguar: Luotettavuus

Onko vuoden 2022 Mercedes C300 parempi perheauto kuin Volvo S60?

Sekä C300 että S60 voivat olla loistavia perheautoja, koska niihin on saatavilla lukemattomia perheystävällisiä ominaisuuksia ja vempaimia. S60 on kuitenkin hieman tilavampi, mikä tarkoittaa, että S60:een mahtuu enemmän ihmisiä ja enemmän tavaraa.

Toisaalta C300 on paremmin eristetty, ja sen kyyti on miellyttävämpää, mikä tarkoittaa, että lapsesi nukkuvat todennäköisesti paremmin. Molemmat tarjoavat hyvät liitettävyys- ja lokerotilat takana, joten erot ovat tässäkin suhteessa marginaalisia.

Onko Mercedes C300 paras kompakti luksussedan?

C300 on todellakin markkinoiden paras kompakti luksussedan tällä hetkellä, koska se tarjoaa enemmän kuin kaikki muut kompaktit sedanit. C300 on kuitenkin huomattavasti kalliimpi kuin jotkut kilpailijansa, mikä tarkoittaa, että suuri arvo saattaa kumota tämän.

Vaikka C300 on parempi kuin BMW 3-sarja, Audi A4 ja S60, jos pystyt ostamaan minkä tahansa näistä riittävän edulliseen hintaan, ne saattavat olla kokonaisuutena parempi tarjous.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z