BMW M3 Luotettavuus

M3 on 3-sarjan urheilumalli, joka sisältää 4-ovisia kompakteja sedaneja ja farmareita. M3 on ollut mukana moottoriurheilussa jo vuosia. Äskettäin BMW julkisti sen kuudennen sukupolven, joka tunnetaan nimellä G80 M3. Uusissa M3-malleissa on tavallisen takavetojärjestelmän lisäksi myös AWD-järjestelmä.

Yleiskatsaus

M3:n voimanlähteenä on BMW S58 -moottori, joka on 3,0 litran twin-turbo 6-sylinterinen suoramoottori. Tämä moottori pystyy antamaan huikeat 473 hevosvoimaa, ja se on saatavana myös manuaalivaihteistolla, mutta vain RWD-järjestelmällä. AWD-järjestelmä tuo autoihin lisää tiepitoa.

Luotettavuus

BMW on valmistanut urheiluautoja ja ollut mukana moottoriurheilussa jo iät ja ajat. He eivät varmasti tee markkinoiden luotettavimpia autoja, mutta he tekevät työtä moottorin kestävyyden eteen. M3:n vanhemmat mallit ovat toimineet hyvin luotettavuuden suhteen.
Uudempi G80-malli tuli kuitenkin markkinoille vasta viime vuonna, ja autoa on vaikea arvioida vain yhden vuoden perusteella. aiempia malleja tarkastelemalla voidaan todeta, että optimaalisella hoidolla ja huollolla M3 voi osoittautua melko luotettavaksi ja kestää vuosia. Sen luotettavuus on hieman alle keskiarvon, 55 pistettä, mikä on riittävän hyvä tällaiselle autolle.

Turvallisuus

Turvallisuus on BMW:n kaltaisissa saksalaisissa autoissa suuri valttikortti. Vanhemmilla M3-malleilla on ollut erittäin hyvä turvallisuusluokitus. Myös 2021 ei ole yhtään sen huonompi kuin sen aiemmat sukupolvet, ja BMW on pärjännyt turvallisuusosastolla erittäin hyvin. M3 oli mukana IIHS:n Top Safety Pick -luokituksessa.

  Mikä on BMW:n renkaiden vaihtokustannus?

Huolto ja korjaus

Säännöllinen huolto ja öljynvaihto eivät maksa paljon takuun kanssa, mutta takuun umpeutuessa se maksaa paljon. Ennaltaehkäisevä huolto tehdään, jotta auto kestäisi pidempään, ja M3 tarvitsee sitä varmasti paljon, koska sen moottori on erittäin raskasrakenteinen. Määräaikaiskäynneillä ja muutamilla suunnittelemattomilla käynneillä M3 maksaisi noin 1 000 dollaria vuodessa.

FAQ

Onko BMW M3 etuvetoinen, takavetoinen vai nelivetoinen auto?

BMW M3 on takavetoinen auto.

Kuinka monta istuinta BMW M3:ssa on?

BMW M3 on auto, jossa on 5 istuinta. Tämän auton EPA-luokitus on: Kompaktit autot

Kuinka paljon hevosvoimia BMW M3:ssa on ja onko siinä turbo?

BMW M3:ssa on 473 hevosvoimaa ja 406 lb-ft vääntöä. Moottori on Twin Turbo Premium Unleaded I-6, jonka iskutilavuus on 3,0 L. Polttoainejärjestelmä on: Bensiinin suoraruiskutus.

Minkälaiset pyörät siinä on?

BMW M3:ssa on 18 X 9,5 tuuman taotut alumiiniset etuvanteet ja 19 X 10,5 tuuman taotut alumiiniset takavanteet.

Mikä M3 on luotettavin?

Tällä hetkellä S65 on suosikkimoottorini M3:ssa. Näissä moottoreissa on vain kaksi mahdollista ongelmaa: tankolaakerivika tai kaasuläpän toimilaitteiden vika.

Onko BMW M3 hyvä päivittäinen kuljettaja?

Tämä uusi M3 perustuu vuoden 2019 3-sarjan sedaniin. Se noudattaa M3:n teemaa, jonka mukaan se on käytännöllinen päivittäiskuljettaja, mutta siinä on riittävästi nopeutta ratakäyttöä varten.

  BMW 2-sarjan Gran Coupe luotettavuus

Mikä vuosi on luotettavin M3?

BMW M3:n parhaan vuosiluvun määrittäminen voi olla vaikeaa, ja kaikki riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä. E46-sukupolvea pidetään yleensä parhaana, ja vuoden 2006 mallissa on manuaalivaihteisto, kilpailupaketti ja ei kattoluukkua.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z