Ovatko BMW:n takavetoiset autot hyviä lumessa?

Takavetoisten autojen paino jakautuu yleensä pienemmälle osalle vetävistä pyöristä, mikä tekee autosta vähemmän vakaan kuin AWD-, 4WD- tai FWD-auto. Tämä tarkoittaa yleensä sitä, että RWD-BMW:n on vaikea kiihdyttää jäisillä teillä tai liukkailla pinnoilla.

Toisaalta BMW:n takavetoisia autoja voi olla hauska ajaa lumessa turvallisissa olosuhteissa ajelehtimista varten.

Miten parantaa takavetoisten BMW:iden ajokuntoa lumessa?

Tyypillisesti etumoottoriset RWD-BMW:t käyttävät kaiken vetovoimansa takapyörien kautta. Suurin ongelma liukkaalla ja kylmällä säällä on se, että suurin osa auton painosta on edessä, koska moottori on siellä. Tämä aiheuttaa suuren epäsuhdan painon epäsymmetriaan, jonka vuoksi auton pito tiellä on heikompi, erityisesti liukkailla pinnoilla, kuten lumella, sateella tai jäällä.

Tämä aiheuttaa takarenkaiden pyörimistä ja saattaa lopulta johtaa siihen, että menetät takavetoisen BMW:si hallinnan. Voitko tehdä jotakin tämän välttämiseksi, jos ajat takavetoisella ajoneuvolla talviolosuhteissa?

Aja aina talvirenkailla talvella.

Ensimmäiseksi on asennettava talvirenkaat ajoneuvosi kaikkiin neljään pyörään. Talvirenkaat ovat tahmeammat ja tarjoavat paljon paremman pidon erityisesti kylmemmissä lämpötiloissa ja liukkailla pinnoilla. Tämä johtuu kumin erilaisesta koostumuksesta ja paljon aggressiivisemmasta renkaan kulutuspinnasta ja syvyydestä. On myös tärkeää varmistaa, että ne on täytetty kunnolla, jotta pito olisi parempi.

Harkitse rengasketjujen käyttöä syvässä lumessa.

Kyllä, ketjujen laittaminen renkaisiin on työlästä. Sanaleikki on tarkoitettu. Se voi kuitenkin osoittautua suureksi avuksi erityisesti syvemmällä lumella tai jäällä. Jos olet menossa hiihtämään tai vuoristoon ja jostain syystä ajat RWD-BMW:tä, harkitse rengasketjujen hankkimista.

  Paras käytetty BMW hatchback

Muista kuitenkin käyttää ketjuja vain hyvin syvällä lumessa. tiellä ne tuhoavat täysin autosi käsiteltävyyden ja voivat vaurioittaa sitä, jos jokin ketjuista katkeaa. Lain mukaan sinun on myös poistettava ketjut kaupungeissa, joissa ei ole lunta, sillä ne vahingoittavat huomattavasti tien päällystettä.

Ihmiset laittoivat ennen hiekkasäkkejä autojensa takakonttiin.

Takavetoisilla autoilla aiemmin ajaneet ihmiset laittoivat usein hiekkasäkkejä autojensa takakontteihin, jotta auton paino jakautuisi enemmän taaksepäin, missä vetävät pyörät olivat. Tämä on sekä hyvä että vaarallinen ajatus.

Jos aiot ajaa hitaasti, painon uudelleenjakaminen on hyvä asia, koska se parantaa takapyörien pitoa. Jos taas ajat nopeammin, tämä mahdollistaa sen, että auton pää heilahtaa kauemmas ulospäin ja kaartaa joskus yliohjautuvaksi.

Kaikki RWD-BMW:t eivät ole samanlaisia lumessa…

Jokainen auto on erilainen riippuen siitä, miten paino jakautuu. Tämä tarkoittaa, että kaikki lukuvetoiset autot eivät ole superhuonoja ajamaan lumessa. Tehokkaammat autot ovat vaikeampia ajaa lumessa, koska vääntömomentti iskee korkeammalle. Pyöriminen lumessa on sekä painon jakautumisen että tehon funktio.

Tehokkaammat BMW:t vaativat kuljettajaa painamaan kaasupoljinta varovasti, koska suuret vääntömomenttimäärät aiheuttavat takapyörien ylikierroksilla pyörimistä ja vetopidon menettämistä pintaan nähden auton takaosan keveyden vuoksi.

Miten ajaa RWD-BMW:tä lumessa turvallisemmin?

Käynnistä kakkosvaihteella

Jos ajat tehokkaammalla autolla ja siinä on manuaalivaihteisto, voit aloittaa korkeammalla vaihteella ja pienemmillä kierroksilla, sillä näin voit välttää pyörien pyörimisen. Pysähdyksestä voi olla tarpeen siirtyä suoraan toiselle vaihteelle sen sijaan, että aloittaisit ykkösellä, mikä vähentää huomattavasti pyörien pyörimistä.

  Onko BMW-maasturi hyvä auto?

Älä panikoi tai käytä liikaa jarruja.

Varmista, ettet ”kuoleta” pyörää, äläkä panikoi, jos auton pää luistaa.
Tunne, miten hyvin autosi istuu tiellä, jos perä tuntuu liukuvan pois, päästä jalka kaasupolkimelta ja käännä ohjausta varovasti vastapäivään. Älä käytä liikaa jarruja ja käytä vaihteita hidastamiseen. Ole lempeä kaikessa panostuksessasi. Vältä jarrutusta ja kaarreajoa ja yritä käyttää jarruja vain suorilla.

Aja hitaasti ja varovasti

Ota etäisyyttä muihin ajoneuvoihin ja aja hitaasti ja varmista aina, että auton valot ovat päällä, myös päivällä, kun sumua ei ole. Älä kiihdytä liian nopeasti, sillä saatat menettää ajoneuvon hallinnan. Varmista myös, ettet koskaan kiihdytä mutkissa.

Harjoittele, harjoittele, harjoittele

Jos olet uusi kuljettaja tai ajat RWD-BMW:täsi ensimmäistä kertaa lumessa, etsi tyhjä parkkipaikka ja harjoittele jarruttamista, kiihdyttämistä ja kääntymistä, jotta saat hyvän tuntuman autosi ja omiin kykyihisi.

Miksi ajaa RWD-BMW:llä?

Mitä etuja RWD-autolla ajamisesta on?

Takavetoiset autot, myös BMW:t, tarjoavat enemmän tehoa ja hallintaa hyvissä ilmasto-olosuhteissa. Ne kiihtyvät paljon nopeammin alkukierroksilla ja mahdollistavat nopeat mutkat ilman, että menetät pitoa. Ne ovat heikoimmillaan huonoissa sääolosuhteissa, kuten lumessa ja sateessa, sillä ne menettävät herkästi hallinnan.

Ovatko RWD-BMW:t hauskempia kuin xDrive- tai etuvetoiset BMW:t?

Takavetoisten BMW:iden tiedetään tuovan ajamisen iloa niin paljon kuin harva muu ajoneuvo. Ne tuntuvat ehdottomasti tyydyttävämmiltä ja hauskemmilta ajaa, sillä oikean yliohjautumishetken nappaaminen ja korjaaminen takavedon liukumisen aikana saa sinut tuntemaan itsesi ammattikuljettajaksi.

  Onko käytetyn BMW:n ostaminen huono ajatus?

Ovatko takavetoiset BMW-autot huonoja sateella?

Riippumatta siitä, ajatko takavetoisella BMW-autollasi lumisateessa vai sateessa, se on huono, koska renkaiden pito ei ole niin hyvä kuin haluaisit niiden olevan. Varmista, että vältät jarruttamista mutkissa ja pidät etäisyyttä muihin ajoneuvoihin ja noudatat nopeusrajoituksia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z