Onko Mercedes GT luotettava?

On yksi asia, joka meidän on saatava heti pois tieltä. Urheiluauto/supercar on autotyyppi, johon ei käytännössä voi olla varaa millään tavalla. Vaikka kyseessä olisi äärimmäisen luotettava auto, se maksaa sinulle rahaa, katsoitpa asiaa miten tahansa.

Mercedes AMG GT on ensisijaisesti 2-paikkainen urheiluautokupé, joka on suunniteltu kilpailemaan Porsche 911:n, Audi R8:n ja Aston Martin Vanquishin kaltaisten autojen kanssa. Kaikki nämä autot ovat yli 100 000 dollarin arvoisia autoja, ja ne ovat polttoaineen janoisia ja maksavat paljon rahaa ylläpitoon ja vakuutuksiin.

Tällaisilla autoilla on yleensä vaikeuksia olla yhtä luotettavia kuin tavallisemmilla autoilla, mutta AMG on merkki, joka testaa autojaan tiukasti, jotta ne olisivat mahdollisimman luotettavia. Näin ollen AMG GT on todellakin luotettava auto siihen nähden, mitä se on.

Mercedes ei ole maailman luotettavin merkki, mutta AMG GT on parempi kuin useimmat Mercedes-autot. Jos kuitenkin haluat säilyttää tämän luotettavuusennätyksen, muista huoltaa AMG GT oikein, vaikka se maksaakin paljon enemmän rahaa.

Mercedes AMG GT – Luotettavuus ja luotettavuus

Luotettava auto on sellainen, joka pystyy toimimaan kerta toisensa jälkeen jättämättä sinua pulaan. Tämä on hieman vaikeampaa suorituskykyisten autojen kohdalla, sillä niitä ajetaan yleensä kovempaa kuin tavallisempia Mercedes-malleja. Tämän saavuttamiseksi näissä autoissa on paljon tiukempi huoltokäytäntö.

AMG GT:ssä käytetään 4,4-litraista BiTurbo AMG -moottoria, joka on rakennettu ”yksi mies, yksi moottori” -filosofian mukaisesti, mikä tarkoittaa, että vain kaikkein ammattitaitoisimmat ja kokeneimmat Mercedeksen moottorintekijät voivat työskennellä näiden moottorien parissa. Ne valmistetaan käsityönä, mikä tarkoittaa, että niiden laadunvalvonta on paljon tavallista tiukempaa.

  Cadillac vs. Mercedes: Luotettavuus

Suurin osa AMG GT:n komponenteista on testattu kestämään jatkuvia sivuttaisia g-voimia, mikä tarkoittaa, että ne on asennettu hieman tiukemmin kuin muissa Mercedes-malleissa. Kaiken kaikkiaan AMG GT on todellakin luotettava auto siihen nähden, mitä se on, mutta ei yhtä luotettava kuin Porsche 911.

Mercedes AMG GT – Takuu

Luotettavuus on vain osittain huolenaihe, jos sinulla on takuu, ja useimmat superautojen/urheiluautojen takuut ovat lyhyempiä verrattuna tavallisempiin autoihin. AMG GT:llä on rajoittamattoman kilometrimäärän/kolmen vuoden takuu, joka on verrattavissa kaikkiin muihin huippuluokan suorituskykyisiin autoihin.

Myös Porsche, Jaguar ja BMW tarjoavat saman takuun, kun taas Audi tarjoaa kolmen vuoden tai 60 kilometrin takuun. Kun otetaan huomioon, että R8 on AMG GT:n suora kilpailija, tämä voidaan laskea AMG GT:n eduksi.

Tuskin kukaan kuitenkaan ylittää 60 kilometrin rajaa superautolla kolmessa vuodessa. Joten reaalimaailmassa nämä takuut ovat identtiset. On syytä mainita, että muutostöiden suhteen kannattaa olla varovainen, sillä monet niistä voivat todellakin mitätöidä takuun.

Muista siis ottaa yhteyttä Mercedes-jälleenmyyjään, jos harkitset AMG GT:n virittämistä.

Mercedes AMG GT – Huollot ja käyttökustannukset

Tällaisilla autoilla on tiukemmat huoltokäytännöt, koska niillä ajetaan usein aggressiivisesti. Mercedes suosittelee, että huollat AMG GT:n noin 12 500 kilometrin välein. Mercedes tarjoaa AMG GT:hen etukäteen maksettua huoltosopimusta, ja se kannattaa ostaa, jos et aio ajaa yli 15 000 kilometriä vuodessa.

  Mikä Mercedes on suurin vetokyky

Huoltokustannukset ovat korkeat, ja se on vain todellisuutta, kun omistaa superauton. AMG GT:n rengassarja maksaa paljon enemmän verrattuna tavallisempiin Mercedes-malleihin. AMG GT:ssä käytetään polttoainetta janoavaa 4,4-litraista BiTurbo V8-moottoria, joka kuluttaa enemmän öljyä, enemmän polttoainetta ja enemmän hermojasi, jos jokin menee pieleen.

AMG GT:n vakuuttaminen maksaa myös enemmän, koska osia ei ole läheskään yhtä paljon saatavilla ja koska näillä autoilla ajetaan usein suurilla nopeuksilla. Muista aina jättää muutama tuhat dollaria sivuun AMG GT:hen liittyvien mahdollisten kustannusten varalle.

Se on vain todellisuutta, kun omistaa superauton, sillä ne ovat paljon herkempiä ja huomiota vaativampia verrattuna tavallisempiin autoihin. Toisaalta useimmat ihmiset, jotka omistavat superautoja, pyrkivät ylläpitämään niitä paremmin kuin useimmat ihmiset.

UKK-osio

Onko AMG GT sen arvoinen?

Jos haluat 2-ovisen superauton, joka sekä näyttää että kuulostaa hyvältä, AMG GT on hyvä ostos. Kaikista kilpailijoistaan AMG GT tuntuu hurjimmalta, koska 911 on suhteellisen kesy ilman, että astuu GT-sarjaan.

Audi R8 on hieno auto, koska se tarjoaa luontaisesti imettävän V8:n, mutta se on jo vähän vanhahtava, eikä se yksinkertaisesti pärjää AMG GT:lle suorituskyvyn suhteen. Aston Martin Vanquish on uskomattoman samankaltainen auto kuin AMG GT, koska siinä käytetään samaa voimansiirtoa, mutta se myös maksaa enemmän.

  Missä Mercedeksessä on suurin tavaratila?

Mikä AMG GT -malli on paras ostaa?

Paras AMG GT -malli ostettavaksi on AMG GT R, erityisesti Beastin vihreän kantapäänvihreä väri. Se näyttää yksinkertaisesti täydelliseltä, sillä se ei ole niin ylidramaattinen kuin AMG GT PRO tai koomisen näköinen AMG GT Black Series.

Tavallisemmat AMG GT -mallit ovat hieman liian tavallisia, kun ne asetetaan AMG GT R:n lähelle. Sinänsä GT R on täydellinen tasapaino klassisen AMG-huliganismin ja hienostuneen Mercedes-designin välillä, ja siinä on myös oikea määrä tehoa.

Kuinka kauan Mercedes AMG kestää?

Jos pidät siitä asianmukaista huolta, AMG GT:n pitäisi kestää satoja tuhansia kilometrejä. Todellisuudessa suurimmalla osalla näistä autoista ajetaan harvoin, sillä ajokilometrit vaikuttavat aivan liikaa hintaan. On ihmisiä, jotka ovat valmiita ajamaan AMG GT:llä, kunnes pyörä putoaa irti.

Päätellen sisällöstä, jota nämä omistajat yleensä julkaisevat verkossa, AMG GT:n pitäisi kestää pitkään, mutta vain asianmukaisella huollolla ja halukkuudella käyttää siihen jatkuvasti rahaa. Katsotpa asiaa miten tahansa, superautoa ei ole tehty päivittäiseen ajamiseen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z