2022 BMW X6 vs. Mercedes GLE

BMW X7:n julkaisun jälkeen X6 ei ole enää BMW:n katumaastureiden lippulaiva, mutta monet uskovat, että X6 on edelleen BMW:n paras katumaasturi. X6:n nykyinen, kolmas sukupolvi on uhkaavampi kuin koskaan, ja kaikissa saatavilla olevissa X6-malleissa on vahvat moottorit ja loistava vakiovarustelu.

Mercedes Benz GLE on saatavana joko SUV- tai Coupé-muodossa, ja Coupé-versio on enemmän tai vähemmän suora kilpailija X6:lle. X6 on kuitenkin todellinen itsenäinen malli, mikä tarkoittaa, että se perustuu BMW X5:een, mutta erot X5:n ja X6:n välillä ovat huomattavat.

Toisaalta GLE:n ja GLE Coupen väliset erot ovat minimaaliset, niinkin vähäiset, että et ehkä pysty erottamaan niitä toisistaan, kun katsot niitä edestäpäin. Niin tai näin, X6 on viihdyttävämpi, erikoisempi ja jännittävämpi auto ajettavaksi GLE:hen verrattuna.

GLE on enemmän perheelle suunnattu katumaasturi, joka pyrkii tyydyttämään asiakkaita, jotka etsivät tehokkuutta, tilaa, turvallisuutta ja hiljaisuutta. X6 on nuorekkaampi valinta, ja se on suunnattu niille, jotka haluavat jännittävää ajoa vakiovarusteisen GLE:n tarjoaman suhteellisen hienovaraisuuden sijaan.

2022 BMW X6 – BMW:n urheilullisen katumaasturin lippulaiva.

BMW X6:n hinnat alkavat 67 350 dollarista xDrive 40i -mallissa, joka tarjoaa 3,0 litran V6-moottorin, jossa on 335 hv ja 330 newtonmetrin vääntömomentti. V8-moottorilla varustettu M50i X6 alkaa 86 650 dollarista, ja se tarjoaa viritetyn version X6 M -moottorista, jossa on 523 hv ja 553 lb-ft vääntöä.

Jos olet valmis menemään täysillä, voit valita X6 M:n, joka tarjoaa BMW:n M-divisioonan 4,0 litran twin-turbo V8-moottorin, jossa on yli 600 hv ja 553 lb-ft vääntöä, hintaan 109 595 dollaria. Huippumalli X6 M Competition maksaa 118 595 dollaria, ja se tarjoaa 617 hv.

  Range Rover vs. Mercedes: Luotettavuus

Kaikissa BMW X6 -malleissa on BMW:n xDrive AWD -järjestelmä ja 8-vaihteinen momentinmuunninautomatiikka. X6:sta ei voi olla huomaamatta, sillä se tarjoaa runsaasti läsnäoloa tiellä. Se on suuri, leveä ja korkea katumaasturi, joka voi pelotella kaikki kuumat hatchbackit pois ohituskaistalta.

Kun astut X6:n sisälle, sinua tervehtii parasta, mitä BMW:llä on tarjota, mikä tarkoittaa, että X6:n sisätilojen rakentamisen laatu ja yksityiskohtien huomioiminen ovat luokkansa johtavia. Se ei ole käytännöllisin maasturi, eikä se tarjoa klassista maasturinäkyvyyttä, mutta X6 ostetaan aivan muista syistä.

2022 Mercedes GLE – Järkevämpi vaihtoehto.

56 150 dollarista alkava 2022 GLE350 on lähtökohta keskikokoisen Mercedes SUV:n omistamiseen, mutta monet pitävät 350:tä hieman tylsänä, koska siinä käytetään 2,0 litran nelisylinteristä moottoria, jossa on 255 hv ja 277 l/min vääntömomentti, eikä sitä toimiteta tehtaalta Mercedes 4MATIC AWD -järjestelmällä.

Tämän sanottuasi sinun kannattaa keskittää huomiosi 63 950 dollarin hintaiseen GLE450-malliin, joka on varustettu 4MATIC AWD -järjestelmällä tehtaalta ja 3,0 litran V6-moottorilla, joka tuottaa 362 hv:n tehon ja 369 bl-ft-vääntömomentin. 74 150 dollaria maksava GLE 53 4MATIC+ tarjoaa saman moottorin, johon on lisätty joitakin AMG:n bittejä, sillä se tarjoaa 429hv ja 384lb-ft vääntöä.

Ainoa GLE-malli, joka pystyy kilpailemaan X6:n kanssa, on kuitenkin V8 GLE 63 AMG S -malli, joka maksaa 117 000 dollaria ja tarjoaa samanlaisen tehon kuin X6 M. Vakiokäyttöinen katumaasturi GLE on paljon käytännöllisempi, järkevämpi ja objektiivisesti katsottuna parempi katumaasturi X6:een verrattuna.

  BMW X5 M Luotettavuus

Se on myös parempi maastokelpoinen, se tarjoaa paremman näkyvyyden, se on tehokkaampi ja halvempi ylläpitää. BMW X6 ostetaan kuitenkin sydämellä, ei järjellä.

Johtopäätös – GLE on parempi, mutta X6 voittaa.

Lähes kaikki mahdolliset parametrit tehon ja suorituskyvyn lisäksi antavat GLE:lle yliotteen, koska GLE on halvempi ostaa, halvempi ylläpitää, tehokkaampi, tilavampi, perheystävällisempi, parempi maastoauto ja parempi perheauto.

GLE on paljon helpompi ajaa, pysäköidä ja manöövereillä ahtaissa tiloissa. Lisäksi GLE:tä tarjotaan seitsemällä istuimella, kun taas X6:n toisella istuinrivillä on liian vähän tilaa. Lähes kaikki seikat viittaavat GLE:hen, mutta X6 voittaa, koska se tuntuu erikoisemmalta, ainutlaatuisemmalta ja sitä on paljon viihdyttävämpi ajaa.

UKK-osio

Onko BMW X6 luotettavampi kuin Mercedes GLE?

Muutaman verkkolähteen perusteella X6:lla on paremmat luotettavuusennusteet GLE:hen verrattuna, vaikka X6 on paljon kalliimpi omistaa. X6 on itse asiassa yksi kalleimmista omistettavista BMW:istä, koska se on niin erityinen ja ainutlaatuinen.

Esimerkiksi X6 M:ssä käytetään 295 takarenkaita, mikä on naurettavaa katumaasturiksi. Vähän kontekstia, Ferrari 458 Italia ja uusi McLaren Artura käyttävät 295-luokan renkaita. X6:ssa on monia tällaisia seikkoja, ja siksi tämän coupe-urheilumaasturin ylläpito maksaa niin paljon rahaa.

Miksi minun pitäisi ostaa BMW X6 Mercedes GLE:n sijaan?

Sinun kannattaa ostaa BMW X6 Mercedes GLE:n sijaan, jos haluat urheilullisen, houkuttelevan näköisen do-all-tyyppisen auton, joka pystyy kilpailemaan sekä katumaastureiden että urheiluautojen kanssa. Suuret coupe-maasturit ovat tosiaan hankittu maku, mutta ne, jotka rakastavat niiden muotoilua, rakastavat yleensä kaikkea muutakin niissä.

  Mercedes E350 - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

X6 on paljon erikoisempi, viihdyttävämpi ajaa ja siinä on laadukkaammat sisustusmateriaalit. Se ei ole yhtä hyvä perhemaasturi kuin GLE, mutta X6 on enemmän kuin käyttökelpoinen perhekuljetuksiin.

Miksi minun pitäisi ostaa Mercedes GLE BMW X6:n sijaan?

Mercedes GLE -perhemaasturi on objektiivisesti katsoen parempi auto X6:een verrattuna, koska se tarjoaa enemmän tilaa, on halvempi, käyttökelpoisempi, tarjoaa paremman näkyvyyden, ei ole yhtä jäykkä ja sen ylläpito maksaa vähemmän rahaa. GLE on järkevä, fiksun miehen vaihtoehto.

Jos olet Mercedes-harrastaja, on todennäköistä, ettet edes harkitse BMW X6:sta, varsinkaan jos et myöskään pidä coupe-maastureista. Tästä huolimatta on lukemattomia syitä, miksi sinun pitäisi ostaa GLE X6:n sijaan.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z