2022 Mercedes GT vs. Porsche 911

Mercedes AMG GT lähestyy käyttöikänsä loppua, sillä se korvataan pian upouudella Mercedes SL:llä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö AMG GT olisi huipputekninen superauto, joka ei pärjää Porsche 911:lle, päinvastoin, sillä nämä kaksi ovat saksalaisten urheiluautojen kilpailijoita, jotka ajavat päin toisiaan.

Vaikka ne pyrkivätkin tyydyttämään samaa asiakaskuntaa, ne tekevät sen hyvin eri tavoin. AMG GT on etukeskimoottoriin asennettu BiTurbo V8, joka tulee yksinomaan takavetoisena. 911 puolestaan on taakse asennettu turboahdettu 6-tasainen urheiluauto, joka on saatavana sekä AWD- että takavetoisena ja jopa manuaalivaihteisena.

Muotoilun suhteen tilanne on todella lähellä, sillä molemmat näyttävät upeilta. 911 on osa 70 vuotta vanhaa perintöä, joka säilyttää klassisen 911-siluetin, kun taas AMG GT:ssä on selvästi vanhan koulukunnan hot rod -urheiluautojen tuoksu sekoitettuna Mercedes 300SL:n erottamattomaan olemukseen.

911:ssä on takapenkit, jotka ovat enemmän tai vähemmän hyödyttömät kenellekään, jolla on pari jalkaa. Molemmat säilyttävät arvonsa hyvin. Suorituskyvyltään 911 Turbo S on nopein suoralla radalla, kun taas hurja AMG GT Black Series ja 911 GT2 RS MR ovat kaksi nopeinta autoa Saksan legendaarisella Nurburgringin radalla.

Mercedes AMG GT – kuuma kilpa-autoilija

Mercedes AMG GT:stä on tarjolla muutamia eri versioita. Se tulee joko 4-ovisena luksusurheilukupeena tai 2-ovisena superautona. 2-ovisen GT:n saa myös ”lähtötason” AMG GT:nä, mutta voit valita myös tehokkaamman AMG GT S:n, AMG GT R:n, AMG GT R PRO:n tai huippumallin AMG GT Black Seriesin.

  Onko Porsche Boxster tyttöjen auto

Useimpiin 2-ovisiin AMG GT -versioihin on saatavana myös avoautoversio. Kaikissa näissä on muunnelma AMG 4.0L BiTurbo V8 -moottorista, jonka teho on Black Series -mallissa jopa 730 hv. Kaksoiskytkin-pikavaihteinen automaatti on ainoa vaihtoehto kaikkiin AMG GT -versioihin, mukaan lukien coupe- ja avoautoversiot.

Black Series on joukon nopein ja kallein, sillä sen lähtöhinta on hulppeat 325 000 dollaria. 4-ovinen luksuskupé tarjoaa täydellisen sekoituksen AMG-huliganismia ja riittävästi tilaa jopa neljälle matkustajalle.

Ylellisyydeltään AMG GT on parempi auto kuin 911, koska siinä on enemmän tilaa, mukavampi kyyti ja myös enemmän tavaratilaa. AMG GT kuulostaa myös kiistatta paremmalta kuin useimmat 911-mallit, lukuun ottamatta 911 GT -malleja.

Porsche 911 – Urheiluautoikoni

Porsche 911 on urheiluautoikoni, ja uusin 992 911-sukupolvi säilyttää juuri saman olemuksen. Se on saatavana joko coupé-, avoauto-, speedster- tai Targa-mallina. Kaikissa 911-malleissa on legendaarinen 911:n tasakuutosmoottori, kun taas GT3, GT3 RS ja Speedster on varustettu loistavalla N/A-moottorilla, joka on parempi kuin kaikki AMG GT:n moottorit.

Suuri etu, joka 911:llä on AMG GT:hen verrattuna, on manuaalivaihteiston saatavuus, ja useimmat ihmiset, jotka ostavat 911 GT -tuotteita, ovat enemmän kiinnostuneita kilpa-autoilusta kuin vain tyylistä ja draamasta. Kuten mainittiin, 911:ssä on pari takaistuinta, mutta niitä voi käyttää vain ostoskasseille tai vastaaville.

Porschen PDK-kaksoiskytkinvaihteisto on alan standardi, sillä se tarjoaa nopeimmat vaihtamisajat eikä se ole nykivä niin kaupungissa kuin radallakaan. Rakennusmateriaalien osalta 911 on kuningas, sillä mikään muu saksalainen valmistaja ei tarjoa yhtä laadukkaita rakennusmateriaaleja.

  Onko Mercedes mukava?

Kaiken kaikkiaan 911 on enemmänkin suorituskykyinen auto, koska kaikki 911-muunnokset jakavat 911:n kilpa-autoilun olemuksen, jota ei voi nähdä missään muussa urheiluautossa planeetalla, varsinkaan naurettavassa 645 000 dollarin hintaisessa GT2 RS MR:ssä.

Johtopäätös – Se on täydellinen tasapeli.

911 ja AMG GT pystyvät vaihtamaan lyöntejä lähes jokaisessa kategoriassa. AMG GT on parempi arkikäytössä, sillä se on saatavana neliovisena luksussedanina. Se näyttää myös kiistatta hieman jännittävämmältä, erityisesti mattavihreä AMG GT R.

911 on yksi ikonisimmista urheiluautoista, ja 911 on saatavana imumoottorilla, manuaalivaihteistolla ja nelivedolla. Sinänsä 911 saattaa tarjota sinulle enemmän suorituskyvyn suhteen, koska 911 on ollut vuosikymmeniä suorituskyvyn peruskiviauto.

AMG GT R kilpailee GT3:n kanssa, mutta GT3 vie voiton, koska se on varustettu 6-sylinterisellä imumoottorilla ja manuaalivaihteistolla.

FAQ-osio

Onko Mercedes AMG GT parempi hinta-laatusuhde kuin Porsche 911?

Jos haluat suorituskykyä, mutta et halua käyttää kohtuuttomia summia rahaa, 100 000 dollarin ”lähtötason” 911 on oikea valinta, sillä se on täydellisen tasapainoinen ja tarjoaa tehoonsa nähden loistavat suorituskykyluvut.

AMG GT:n hinta on 154 550 dollaria, ja vaikka se tarjoaa enemmän tehoa, se ei tunnu läheskään yhtä tasapainoiselta tai jämäkältä kuin 911. Korkeamman hintaluokan AMG GT -mallit ovat todellakin parempia kuin useimmat muut kuin GT 911-mallit, mutta ne kaikki maksavat yleensä myös paljon enemmän.

  Mercedes R350 Luotettavuus - onko se luotettava vanha auto?

Pitääkö Porsche 911 arvonsa paremmin kuin AMG GT?

Kun otetaan huomioon, että kaikki nämä tässä artikkelissa mainitut autot maksavat yli 100 000 dollaria, on tärkeää ostaa sellainen auto, joka ei menetä rahaa. Lähtötason 911- ja AMG GT -mallit ovat menettäneet jo melkoisesti arvoaan, eikä niitä kannata ostaa, jos olet ostamassa tehtaalta.

Porsche 911 GT3 ja 911 Speedster ovat kaksi parasta 911-mallia, jotka kannattaa ostaa, jos haluat käyttää niitä muutaman vuoden ja myydä ne sitten, sillä ne säilyttävät arvonsa paremmin kuin kaikki muut AMG GT -mallit lukuun ottamatta Black Series -malliston huippupetoa.

Onko Porsche 911 GT2 RS MR nopeampi kuin AMG GT Black Series?

Parhaiden rata-autojen listan kärjessä AMG GT Black Series ja 911 GT2 RS hallitsevat maata. Molemmat näistä maksavat älyttömiä summia rahaa, ja ne on suunniteltu ja rakennettu viettämään suurimman osan elinkaarestaan kuuluisalla saksalaisella Nurburgringin radalla.

Näiden kahden välillä GT2 RS MR on nopeampi auto, mutta AMG GT BS ei ole kaukana perässä. 911 tarjoaa yksinkertaisesti enemmän voimaa sekä suoranopeudessa, huippunopeudessa että useimmissa kierrosennätyksissä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z