2022 Mercedes SL vs Porsche 911

Mercedes on juuri julkaissut upouuden Mercedes SL:n, jonka tavoitteena on varastaa asiakkaita Porsche 911 -osastolta. SL on nyt saatavana yksinomaan AMG-muodossa, mikä tarkoittaa, että se on asemoitu urheiluautoksi eikä luksusroadsteriksi, vaikka siitä ei puutu luksusominaisuuksia.

Porsche 911 on kiistatta paras urheiluauto, koska se istuu vuosikymmeniä kestäneellä perinnöllä vaikuttavasta takamoottorilla varustetusta loistosta. Porsche onnistuu jatkuvasti tuottamaan ylivoimaista suorituskykyä tasakuutosmoottorilla ja tarjoamaan samalla paljon ylellisyyttä.

Mercedes SL tuntuu ylellisemmältä, ja se on saatavana vain roadster-muodossa. Se tarjoaa vaikuttavampia ylellisyysominaisuuksia, on mukavampi ja tarjoaa suurempia ja jännittävämpiä moottoreita. 911 tarjoaa yksinomaan 6-sylinterisiä moottoreita, mutta 911 GT -osasto tarjoaa parhaat moottorit, jotka ovat luonnollisesti imettäviä kuutosmoottoreita.

911 on edelleen ketterämpi ja paremmin käsiteltävä auto, koska se painaa huomattavasti vähemmän. 911:n saa coupé-, Targa- ja avoautona. SL on ylellisempi, mukavampi ja teknisesti edistyneempi, mutta Porsche-merkki on paljon arvokkaampi.

2022 Mercedes SL AMG – Uusi AMG:n lippulaiva.

Mercedes Benz AMG GT:n tuotanto on lopetettu hurjan Black Series -mallin myötä, joten AMG keskittyy nyt SL:ään. SL:n hinnat alkavat noin 100 000 dollarista 55 AMG:n lähtötasoversiosta, jossa on 469 hv:n 4,0 litran Bi-Turbo V8-moottori, kun taas huippumalli SL 63 tarjoaa 577 hv:n tehon ja maksaa huomattavasti enemmän.

  Mikä on paras jäähdytysneste Mercedekselle?

Kaikissa Mercedes SL -malleissa on sisäänvedettävä pehmeä katto, jonka voi valita joko mustana, harmaana tai punaisena. SL:n suurin etu 911-malliin verrattuna on sisätilat, jotka vastaavat ylellisimpiä Mercedes-malleja, kuten S-luokkaa.

SL tarjoaa dynaamisen ajokokemuksen upealta kuulostavalla V8-moottorilla, mutta ketteryydessä se ei pärjää 911:lle. Tiloiltaan SL on enemmän tai vähemmän identtinen 911:n kanssa, sillä molempia ei ole tarkoitettu käytännöllisiksi.

Muotoilun suhteen on täpärä tulos, sillä molemmat näyttävät upeilta. SL:n pitäisi saavuttaa nopeus 100 km/h paikaltaan hieman yli kolmessa sekunnissa. Se on varustettu tehtaalta AWD-järjestelmällä, jossa on mukautuvat vaimentimet ja AMG DYNAMIC SELECT -ajotilat.

2022 Porsche 992 911 – Urheiluautoikoni

Tuskin millään muulla autolla on yhtä ikoninen asema kuin Porsche 911:llä. Klassinen resepti taakse asennetusta tasakuutosmoottorista ja takavedosta tekee 911:stä todellisen ihanuuden. 911:n saa edelleen manuaalivaihteistolla, kun taas SL on tiukka automaatti.

911:n hinnat alkavat 101 000 dollarista tavallisesta 911-mallista, kun taas huippumalli Turbo S maksaa 171 300 dollaria. Radalle suunnattu, luonnollisesti imuteltava GT3-malli maksaa 161 100 dollaria ja keskitason GTS-malli 136 700 dollaria.

911 tarjoaa jännittävämmän ajon, koska se painaa vähemmän ja tarjoaa manuaalivaihteiston. Alkutason 911 tarjoaa 379 hv, kun taas huippumalli Turbo S tarjoaa 640 hv. Turbo S saavuttaa nopeuden 100 km/h paikallaan pysähtymisestä huikeassa 2,6 sekunnissa, mikä tekee siitä yhden markkinoiden nopeimmista autoista.

  Kumpi saa enemmän tyttöjä - BMW vai Mercedes?

911 ei ole yhtä ylellinen kuin SL-malli, mutta sen sisätilat ovat kauniisti sisustettu ja niissä on laadukkaat materiaalit. SL on paljon suurempi ja sen kääntösäde on suurempi, mikä tarkoittaa, että 911 on ketterämpi kaupungissa.

Johtopäätös – 911 on edelleen kuningas, mutta uusi SL on vaikuttava.

Minkäänlaista Mercedes-mallia on vaikea verrata Porscheen, koska Porschen merkkihakuisuus on huomattavasti korkeampi kuin Mercedeksen. 911 on historian paras urheiluauto, ja jokainen 911-sukupolvi on erityinen monista eri syistä.

911 säilyttää arvonsa paremmin ja on todennäköisesti paljon luotettavampi. 911 on ketterämpi, käsiteltävyydeltään parempi ja nopeampi huippunopeuksissaan. 911 GT3 tarjoaa joukon parhaan moottorivalikoiman, eikä edes SL-mallin suurempi V8-moottori vedä vertoja GT3:n imukoneelle.

Jos haluat cruiserin, jolla voi ajaa paljon kilometrejä, etkä keskity 100-prosenttisesti käsiteltävyyteen, SL saattaa olla sinulle parempi valinta. Jos kuitenkin haluat kyvykkäämmän auton, joka tarjoaa samanlaista ylellisyyttä ja mukavuutta, 911 on edelleen kuningas.

UKK-osio

Onko Mercedes SL saatavana coupe-mallina?

Uutta Mercedes SL:ää tarjotaan yksinomaan roadsterina, jossa on pehmeä katto, mikä tarkoittaa, että kovakattoista coupea ei voi enää ostaa. Mercedes teki näin, koska pehmeä katto painaa vähemmän, sen kehittäminen maksaa vähemmän rahaa, ja se voidaan vetää nopeammin sisään ja se vie vähemmän tilaa.

  Porsche vs. Ferrari Luotettavuus - Kumpi on parempi?

911-mallia puolestaan on saatavana kovakattoisena coupéna, tyylikkäänä Targa-mallina tai tavallisena avoautona. Tarjolla on myös rajoitettu erä Speedster 911:ää, joka ei ole nykyään kovin yleinen eikä helppo saada.

Onko Mercedes SL luotettavampi kuin Porsche 911?

Mercedes SL ei ole vielä päässyt teille, joten emme voi oikein arvioida, kuinka luotettava se tulee olemaan. Kun kuitenkin otetaan huomioon, että 911 on yksi, ellei jopa luotettavin urheiluauto, on todennäköistä, että SL ei pysty vastaamaan siihen.

Jäämme odottamaan ja katsomaan, mutta ensimmäisten raporttien perusteella 911:n luotettavuuden pitäisi edelleen olla ylivoimainen.

Onko Mercedes SL mukavampi kuin 911?

Mercedes SL on fyysisesti suurempi auto, mikä tarkoittaa, että se tuntuu tiellä tukevammalta. Tämän ansiosta Mercedes pystyi myös lisäämään SL:n yleistä sisätilaa, mikä teki siitä hieman tilavamman kuin 911:stä.

Sekä SL:ssä että Mercedeksessä on suhteellisen hyödyttömät takaistuimet, mutta jos valitset mukavuusistuimet, SL:n pitäisi olla mukavampi kuin 911:n. Joka tapauksessa, jos haluat mukavan suuren avoauton, sinun kannattaa valita BMW 8-sarjan avoauto tai Bentley Continental GTC.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z