Audi ei käynnisty – syyt ja niiden korjaaminen

Audi on saksalainen premium-automerkki, joka on valmistanut autoja jo yli vuosisadan ajan. Audi on osa VAG:tä (Volkswagen Auto Group), joka omistaa myös Seatin, Skodan, Bentleyn, Porschen, Lamborghinin, Bugattin, Cupran ja Ducatin. Tämä tarkoittaa sitä, että monet näistä merkeistä jakavat keskenään osia, jotka ovat siten samankaltaisia eri segmenteillä.

Tässä artikkelissa keskitymme kuitenkin siihen, miksi Audi ei käynnisty – syyt ja miten se korjataan. Aloittaaksemme luettelon mainitsemme ensin akkuun liittyvät ongelmat, kuten heikon/ tyhjentyneen akun tai akun, jonka napaliitokset ovat syöpyneet. Meidän on myös mainittava avaimenperäongelmat, jotka liittyvät useimmiten joko heikkoon tai täysin tyhjentyneeseen akkuun.

Seuraavaksi on puhuttava käynnistysmoottorista ja vaihtovirtageneraattorista, sillä nämä kaksi muodostavat yhdessä akun kanssa auton sähköisen kolmion, ja näin ollen kaikkien kolmen on oltava toiminnassa, jotta auto käynnistyy ja pysyy käynnissä. Sytytystulpat ja sulakerasia voivat joskus olla ongelma, mutta ne eivät ole läheskään niin yleisiä kuin edelliset syyt.

Lopuksi meidän on myös puhuttava polttoaineen jakelujärjestelmästä, joka koostuu polttoainepumpusta ja polttoainesuodattimista, jotka voivat joskus epäonnistua polttoaineen toimittamisessa moottoriin, jolloin auto ei käynnisty.

Akkuongelmat

Ensimmäinen ongelma, josta meidän on puhuttava, liittyy akkuun. Ensinnäkin, jos et saa autostasi minkäänlaista virtaa, syy on todennäköisesti akku. Tämän testaamiseksi etsi yleismittari ja kytke se akkuun tarkistaaksesi sen tehon. Jos yleismittari näyttää 12-13 volttia, akussa on kaikki kunnossa. Jos lukema on pienempi, akussa on todellakin jotain vikaa.

  Audi A4 B8 - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Lisäksi jos akun navat ovat syöpyneet, akku ei pysty muodostamaan yhteyttä autoon, minkä vuoksi ne on puhdistettava asianmukaisella puhdistusaineella akun ollessa irrotettuna. Jos käynnistät auton, mutta auto pysähtyy tai siinä on edelleen sähköongelmia, on todennäköistä, että syy on vaihtovirtageneraattori.

Vaihtovirtageneraattorin ja käynnistysmoottorin ongelmat

Vaihtovirtageneraattorin tehtävänä on ladata akkua auton ollessa käynnissä, mikä tarkoittaa, että jos akkusi tyhjenee käynnistyksen jälkeen tai se näyttää menettävän jatkuvasti virtaa, syy on todennäköisesti rikkinäinen vaihtovirtageneraattori. Varmista, että menet konepellin alle ja tarkastat generaattorin silmämääräisesti, jotta näet, onko se todellakin käynnissä vai ei. Jos ei, se on vaihdettava.

Käynnistinmoottori sijaitsee vaihtovirtageneraattorin ja moottorin välissä, ja sen tarkoituksena on käynnistää auto. Jos et kuule mitään käynnistystä avainta käännettäessä ja kaikki sähkövirta toimii, syyllinen on todennäköisesti käynnistinmoottori. Korjaa se, jos voit, mutta on aina parempi vaihtaa se uuteen.

Heikko avaimenperän akku

Seuraava syy, miksi Audi ei käynnisty, on heikko avaimenperän akku. Audi ei enää tarjoa autoissaan vanhan koulukunnan teräavaimia, mikä tarkoittaa, että tarvitset avaimenperän, jotta pääset sisään ja käynnistät auton. Jos akku on tyhjä, auto ei pysty tunnistamaan avainta eikä näin ollen anna sinun käynnistää autoa.

Ainoa tapa korjata tämä on vaihtaa akku kokonaan, minkä ei pitäisi olla liian kallista tai vaikeaa. Joissakin Audi-malleissa on avaimenperään integroitu teräavain, jota voidaan käyttää auton käynnistämiseen manuaalisesti.

  Audi vs Hyundai luotettavuus - Kumpi on parempi

Sytytystulppa- ja sulakerasiaongelmat

Sytytystulpat ovat elintärkeitä komponentteja auton palotilassa, mikä tarkoittaa, että ne sytyttävät polttoaineen ja ilman seokset, jotka luovat tehoa ja pyörittävät moottoria. Jos kuulet syttymishäiriöitä, autosi sammuu eikä se käynnisty uudelleen, sytytystulpissa voi olla jotain vikaa. Ne voivat joskus irrota tai palaa, mikä tarkoittaa, että ne on vaihdettava.

Sulakerasia sisältää kaikki sulakkeet, jotka pitävät autosi sähköjärjestelmät suojassa sähköiskun tai oikosulun sattuessa. Tämä tarkoittaa sitä, että jos jokin sulake palaa, et voi käynnistää autoa ennen kuin vaihdat sen uuteen sulakkeeseen.

Polttoaineen jakelujärjestelmän ongelmat

Polttoaineen jakelujärjestelmä koostuu polttoainesuodattimista, kiskoista, letkuista ja polttoainepumpusta. Polttoainepumppu voi vioittua, ja jos näin käy, et kuule sitä käynnistyksen aikana. Jos polttoainesuodattimet ovat tukkeutuneet, ne estävät polttoaineen pääsyn moottoriin, jolloin moottori ei käynnisty.

UKK-osio

Tekeekö Audi luotettavia autoja?

Audi tekee kohtuullisen luotettavia autoja, kuten useimmat sen kilpailijat, mutta ne eivät ole läheskään kaikkein luotettavimpia luksusautoja. Totuus on, että Audi, BMW ja Mercedes ovat enemmän kiinnostuneita luksuspuolesta, mikä tarkoittaa, että ne asettavat ylellisyyden, innovaatiot, mukavuuden, teknologian ja turvallisuuden luotettavuuden edelle.

Kuinka paljon Audin akku maksaa?

Audin uusi akku maksaa todennäköisesti 100-450 dollaria, mikä ei sisällä asennuskustannuksia. Luksusajoneuvon akun hinta voi vaihdella suuresti riippuen auton tyypistä ja kaikista eri tekijöistä, jotka liittyvät itse merkkiin. Kaiken kaikkiaan, jos löydät tarjouksia ja alennuksia, et maksa muutamaa sataa dollaria uudesta Audin akusta.

  Onko Audi S7 hyvä auto?

Kuinka kauan Audin akut kestävät?

Sinun pitäisi pystyä puristamaan yhdestä akusta noin 5 vuotta, jos kaikki on niin kuin pitääkin sekä autosi että akun suhteen. Jos jokin on rikki tai ei toimi niin kuin pitäisi, akkusi kestää paljon vähemmän. Jos akkusi on pahassa pulassa, voit odottaa sen kuolevan muutamassa päivässä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z