BMW ei käynnisty – Syyt ja niiden korjaaminen

BMW on brändi, joka tunnetaan ”äärimmäisten ajokoneiden” valmistajana, mikä tarkoittaa, että BMW:t on suunniteltu ajettaviksi ja nautittaviksi. Jos autoa ei kuitenkaan pysty käynnistämään, se tekee tämän tyhjäksi, joten ongelmaan on puututtava, jotta BMW:täsi voi ajaa ja nauttia siitä. Olet tullut oikeaan paikkaan, sillä kerromme sinulle, miksi BMW ei käynnisty – syyt ja miten se korjataan.

Ensinnäkin sinun on kiinnitettävä huomiota akkuusi, sillä akun tehtävänä on tuottaa autoosi sähköenergiaa, joka on tarpeen auton käynnistämiseksi. Akku voi olla heikko, siinä voi olla syöpyneitä napoja tai se voi olla täysin kuollut. Kiinnitä huomiota myös käynnistysmoottoriin ja vaihtovirtageneraattoriin, sillä nämä kolme osaa muodostavat koko auton sähköisen perustan.

Kaikissa uudemmissa BMW-malleissa on tavallisen teräavaimen sijasta avaimenperä, mikä tarkoittaa, että akku voi tyhjentyä, etkä pysty käynnistämään autoa. Tukkeutunut polttoainesuodatin tai rikkinäinen polttoainepumppu voi estää polttoaineen pääsyn moottoriin, jolloin autoa ei myöskään voi käynnistää.

Muista myös tarkistaa sulakerasia ja sytytystulpat, koska ne voivat vioittua ja estää auton käynnistämisen. Nyt käsittelemme hieman syvällisemmin kaikkia näitä syitä, joten pysy mukana!

BMW:n käynnistysoireet voivat vaihdella.

Seuraavassa on joitakin yleisimpiä oireita, joita saatat kokea, jos BMW:si ei käynnisty.

  • STARTin painaminen ei käynnistä moottoria.
  • BMW ei käynnisty. Kaikki valot ovat sammuneet / pois päältä
  • Asetat avaimen sisään, eikä mitään tapahdu.
  • BMW:n moottori ei käynnisty, siitä kuuluu naksahtava ääni.
  • Auto ei käynnisty akun vaihdon jälkeen.
  • BMW ei käynnisty huutomerkki
  • BMW ei käynnisty kylmällä säällä
  • EML-valo palaa, BMW ei suostu käynnistymään
  • BMW:n valot vilkkuvat, ei käynnisty
  • BMW ei käynnisty näyttää avainsymbolia kojelaudassa
  Onko BMW M5 hyvä auto?

Akkuongelmat

Ensimmäinen kiinnostuksen kohteesi pitäisi olla akku, koska se on yleensä yleisin syy siihen, miksi BMW ei käynnisty. Jos auto ei suostu käynnistymään tai se käynnistyy todella hitaasti, on todennäköistä, että akkusi on joko heikko tai tyhjä. Voit joko yrittää käynnistää auton käynnistyskaapeleilla tai testata akun yleismittarilla selvittääksesi, mikä siinä on vikana.

Joskus akun navat voivat olla syöpyneitä, mikä johtaa siihen, että johtojen ja akun välinen kosketus katkeaa ja siten sähkövirta vähenee. Jos näin todellakin on, muista käyttää erityistä akunpuhdistusainetta ja pyyhkiä pöly pois kaikesta korroosiosta irrotetusta akusta.

Vaihtovirtageneraattorin tai käynnistysmoottorin ongelmat

Vaihtovirtageneraattori on nokkela tekninen laite, joka on suunniteltu lataamaan akkua liikkeellä ollessa, minkä vuoksi akun ei pitäisi tyhjentyä alun alkaenkaan. Jos vaihtovirtageneraattorisi ei toimi ja valot vilkkuvat, muista testata vaihtovirtageneraattori, jotta näet, antaako se virtaa.

Käynnistinmoottori voi myös vikaantua, ja jos kuulet naksahduksen, mutta et mitään muuta, on todennäköistä, että syynä on käynnistinmoottori. Jos kaikkiin lisävarusteisiin on kytketty virta, mutta auto ei silti suostu käynnistymään, syy on todennäköisesti käynnistinmoottorissa.

Avaimenperän akku

Kaikissa uusissa BMW-autoissa on tavallisen teräavaimen sijasta avainnippu, joka voi myös aiheuttaa ongelman, jos avainnipun akku on tyhjä. Avaimettomilla järjestelmillä varustetut autot eivät pysty tunnistamaan, että avain on auton sisällä, mikä estää auton käynnistämisen. Voit korjata tämän yksinkertaisesti vaihtamalla pariston tai käyttämällä teräavainvaihtoehtoa, jos sinulla on se mukanasi.

  Paras vanha BMW ostettavaksi?

Tukkeutunut polttoainesuodatin tai rikkinäinen polttoainepumppu

Erilaiset BMW-mallit ovat tunnettuja polttoainepumppuongelmista, jotka johtavat siihen, että moottori ei saa riittävästi polttoainetta, jolloin auton käynnistäminen on luonnostaan mahdotonta. Ainoa tapa korjata tämä kunnolla on vaihtaa polttoainepumppu. Lisäksi tukkeutunut polttoainesuodatin voi estää polttoaineen kulun moottoriin ja estää myös auton käynnistämisen. Muista siis tarkistaa polttoainesuodatin ja vaihda se, jos se on todellakin tukkeutunut.

Sulakerasia ja sytytystulpat

Sulakkeet on suunniteltu suojaamaan autoasi erilaisilta sähköongelmilta, mikä tarkoittaa sitä, että ne räjähtävät, jos jokin kuormittaa liikaa auton sähköjärjestelmiä. Jos et saa BMW:täsi käyntiin, tarkasta sulakerasia ja vaihda palanut sulake samaan ampeerilukuun, jotta sähköjärjestelmiin saadaan palautettua virta.

Jos sytytystulppa kuolee, se ei pysty auttamaan palamisprosessia, mikä joko aiheuttaa syttymishäiriöitä tai estää autosi käynnistymisen kokonaan. Myös nämä on vaihdettava ongelman ratkaisemiseksi.

UKK-osio

Kuinka paljon BMW-akku maksaa?

Akku maksaa sinulle todennäköisesti 300-500 dollaria, kun otat huomioon sekä osat että työkustannukset. Jos kuitenkin hyödynnät suuren jälleenmyyjän erikoistarjouksia, säästöjä ja kuponkeja, ostat akun todennäköisesti paljon halvemmalla ja saat mahdollisesti jopa ilmaisen asennuksen.

Varmista joka tapauksessa aina, että käytät autoon sopivaa akkua, sillä markkinoilla on monia erilaisia akkutyyppejä.

Paljonko BMW:n vaihtovirtageneraattori maksaa?

Upouusi vaihtovirtageneraattori työkustannuksineen maksaa sinulle 375-1 000 dollaria, mikä on melko kallis komponentti. Sinänsä jotkut sanovat, että nämä voidaan usein korjata, mutta on aina parempi ajatus ostaa uusi.

  BMW M4 ongelmat

Syy tähän on yksinkertainen. Rikkinäinen vaihtovirtageneraattori tyhjentää akkusi, mikä voi johtaa siihen, että tarvitset sekä uuden vaihtovirtageneraattorin että uuden akun useammin kuin kerran, mikä voi olla todella turhauttavaa ilmeisistä syistä.

Hajoavatko BMW:t usein?

Jos omistat vähemmän ajetun, hyvin huolletun ja hoidetun BMW:n, vakavien ongelmien esiintyminen ei ole kovin todennäköistä. Suuremmalla ajokilometrimäärällä ajetut, vanhemmat ja kyseenalaisesti huolletut BMW:t voivat kuitenkin olla ongelmien festivaali, minkä vuoksi sinun on aina tutkittava asia huolellisesti ennen kuin ostat minkä tahansa käytetyn BMW:n.

BMW:tä ei tunneta siitä, että se valmistaa maailman luotettavimpia autoja, koska se ei ole BMW:n tärkein prioriteetti.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z