Mercedes-Benz ei käynnisty – syyt ja niiden korjaaminen

Mercedes on yksi markkinoiden merkittävimmistä tuotemerkeistä juuri nyt, sillä Mercedes-autoilla on tapana asettaa vertailukohtia, joita muut merkit voivat seurata. Olipa kyseessä sitten A-luokka tai huippuluokan Maybach S-luokka, Mercedes on auto, joka huokuu laatua, hienostuneisuutta ja teknologiaa, ja se on myös markkinoiden turvallisimpien autojen kärjessä.

Yksikään auto ei kuitenkaan ole virheetön, mikä tarkoittaa, että myös Mercedeksessä voi mennä paljon pieleen. Koska ne ovat niin monimutkaisia, lukemattomat asiat voivat mennä pieleen, mutta pahimpia ovat luultavasti ne, kun autoa ei voi edes käynnistää. Tämä tarkoittaa, että luksus-Mersusi voi myös jättää sinut pulaan, mutta useimmat näistä ongelmista voidaan todellakin korjata.

Jos Mercedes-Benzisi ei siis käynnisty, kerromme sinulle, mitä tehdä! Syyt, joiden vuoksi Mercedes ei käynnisty, liittyvät yleensä akkuun, sulakkeeseen, releisiin, polttoainejärjestelmän ongelmiin, käynnistysmoottorin ongelmiin, sytytystulppa-ongelmiin, generaattoriongelmiin tai avaimenperän heikkoon akkuun.

Käymme nyt perusteellisesti läpi kaikki nämä ongelmat ja kerromme, miten voit korjata ne. Jos Mersusi ei siis käynnisty, lue ehdottomasti tämä artikkeli!

Akkuongelmat

Lukuisat akkuongelmat voivat aiheuttaa sen, että Mercedes ei suostu käynnistymään, mutta yleisimpiä ovat heikko akku, tyhjentynyt akku tai korroosio akun navoissa. Parasta, mitä voit tehdä, on testata akku yleismittarilla, jos akun lukema on 12 ja 13 voltin välillä, kaikki on kunnossa akun kanssa, jos ei, sinun on vaihdettava se. Jos kyseessä on korroosio, sinun on puhdistettava korroosio pois napoilta ruokasoodalla akun irrottamisen jälkeen.

Sulake- ja releongelmat

Sulakkeiden ja releiden tehtävänä on pitää sähköjärjestelmäsi turvassa oikosulun sattuessa tai jos akku lähettää liikaa energiaa. Tämä tarkoittaa, että nämä pitäisi tarkistaa heti akun tarkistamisen jälkeen, sillä palanut sulake on usein syy siihen, miksi auto ei käynnisty. Kun vaihdat sulaketta, muista korvata se sulakkeella, jonka ampeeriluku on sama.

  4MATIC vs 4MOTION - ero, edut ja haitat

Polttoainejärjestelmän ongelmat

Toinen melko yleinen syy, miksi auto ei käynnisty, on polttoainepumpun vikaantuminen. Varmista, että sytytysvirta on päällä (jos mahdollista), ja sinun pitäisi kuulla polttoainepumpun käynnistyvän. Jos et kuule mitään, polttoainepumppu on kuollut. Jos autossasi on Schrader-venttiiliadapteri, sinun on myös testattava, onko polttoainesäiliön PSI-taso noin 60PSI, sillä jos näin ei ole, polttoainesäiliön paine ei ole tasainen, mikä voi aiheuttaa sen, että auto ei käynnisty tai sammuu käynnistyessään.

Käynnistinmoottorin ongelmat

Jotkut Mercedes-mekaanikot kertovat, että käynnistinmoottori on suunniteltu kestämään 100 000-150 000 mailia, joten jos autosi ei käynnisty, kun kellossa on 100 000-150 000 mailia, tämä voi olla syy. Jos avainta sytytysvirrassa käännettäessä kuuluu naksahtelevia ääniä ilman moottorin käynnistämistä, syy on todennäköisesti käynnistinmoottori, joka on vaihdettava.

Sytytystulppaongelmat

Sytytystulpat eivät useimmissa autoissa ole usein viallisia, mutta tulppaliitokset ovat. Parasta tässä tapauksessa on tarkastaa sytytystulpat, kun voit, ja jos jokin niistä on löysällä, muista kytkeä se uudelleen kunnolla. Lisäksi jos jokin liitännöistä on huono, sinun on vaihdettava siihen liittyvä osa.

Vaihtovirtageneraattorin ongelmat

Vaihtovirtageneraattorin tehtävänä on ladata akkua ajon aikana, mikä tarkoittaa, että aina kun akku on tyhjentynyt, mutta ei ole vielä kovin vanha, ensimmäinen huolenaiheesi on oltava vaihtovirtageneraattori. Vaikka vaihtaisit akun, se tyhjenee uudelleen, koska viallinen vaihtovirtageneraattori ei pysty lataamaan sitä. Jos se todellakin vikaantuu, sen vaihtaminen uuteen on aina paras vaihtoehto, koska et halua, että autosi kuolee.

  Mercedes W211 - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Heikko avaimenperän akku

Jos Mercedeksessäsi on avaimeton tekniikka, avaimenperässäsi on oltava riittävä akku, jotta auto voi varmistaa, että avain on ajoneuvon sisällä, kun haluat käynnistää auton. Jos akkusi on heikko, auto ei pysty havaitsemaan avainta eikä näin ollen anna sinun käynnistää autoa. Tämän korjaamiseksi voit joko vaihtaa akun tai, jos avaimessasi on terä, käynnistää auton manuaalisesti.

UKK-osio

Ovatko Mercedes-autot luotettavia?

Mercedes-autot kuuluvat yleensä automarkkinoiden keskivertojoukkoon luotettavuuden osalta, mikä on melko sääli, sillä ne ovat monilta muilta osin todella ylivoimaisia autoja. Tämä johtuu siitä, että Mercedes valmistaa monimutkaisia autoja, joissa on kaikenlaista tekniikkaa ja ominaisuuksia, ja niissä on yksinkertaisesti liikaa asioita, jotka voivat mennä pieleen.

Lisäksi Mercedes on merkki, joka haluaa innovoida, mikä tarkoittaa sitä, että se tuo usein markkinoille uutta teknologiaa, joka ei aina ole aivan viimeisimmillään. Kun tähän yhdistetään se, että uusien Mercedes-autojen omistajat pitävät autonsa yleensä takuun loppuun asti, Mercedes ei ole kovin huolissaan siitä, että se valmistaa markkinoiden luotettavimpia autoja.

Kuinka kauan Mercedes kestää?

Yksi asia on varma: Mercedes tekee autoja, jotka kestävät todella pitkään, ja juuri tätä useimmat Mercedes-omistajat rakastavat Mercedeksessä. Voit löytää Mercedes-malleja, joiden matkamittarissa on yli miljoona kilometriä, mikä on vaikuttavaa.

  Kumpi on parempi - GLA vai CLA?

Nykyaikaisia Mercedes-malleja ei tietenkään ole rakennettu kestämään yhtä kauan, mutta niiden pitäisi kestää 200 000 kilometriä, jos niistä pidetään kunnolla huolta.

Mitä tehdä, kun auto jättää sinut pulaan?

Jos et voi käynnistää autoa ja jatkaa ajamista, muista sytyttää hätävilkut, siirtyä pois tieltä, kääntää pyörät poispäin tielle päin, kutsua apua ja pysyä auton sisällä. Jos sinulla on näkyvyysliivit, muista käyttää niitä ja aseta varoituskolmio niin, että muut autoilijat näkevät sen.

Yritä aina olla näkyvissä muille autoilijoille, mikä tarkoittaa, että sinun ei pidä pysäköidä keskelle kulmaa, jos se ei ole välttämätöntä.

Syyt, joiden vuoksi Mercedes saattaa käynnistyä huonosti

Related Terms to Mercedes-Benz ei käynnisty

Mercedes-Benz ei käynnisty
Miksi autoni ei käynnisty
Miksi autoni ei käynnisty
Auto ei käynnisty
Auto ei käynnisty
Moottori ei käynnisty
Käynnistin ei käynnistä moottoria
Sovellettavat mallit

Mercedes-Benz-mallit

A-luokka
B-luokka
C-luokka
E-luokka
S-LUOKKA
CLA-CLASS
CLS-CLASS
CLK-CLASS
CL-CLASS
SLK
SL
R-CLASS
GLA-CLASS
M-CLASS
GL-CLASS
G-CLASS

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z