Hyundai ei käynnisty – syyt ja niiden korjaaminen

Hyundai on ollut viime aikoina hyvässä vauhdissa, koska se on tarjonnut todella hyvännäköisiä ja peräänantamattomasti kyvykkäitä ja hyvin varusteltuja autoja, jotka usein hämärtävät rajaa edullisen ja premium-luokan välillä. Luotettavuuden osalta Hyundai on yksi luotettavimmista automerkeistä nykyään, mikä tarkoittaa, että ne tarjoavat vankkoja autoja, jotka on rakennettu kestämään.

Tässä artikkelissa keskitymme siihen, miksi Hyundai ei käynnisty – syyt ja miten se korjataan. Aluksi on puhuttava akusta, sillä akkuongelmat muodostavat suurimman osan syistä, joiden vuoksi Hyundai ei käynnisty. Näitä ovat joko heikko tai täysin tyhjä akku, mutta ne voivat johtua myös akun napojen päälle kertyneestä korroosiosta.

Toinen syy on tyhjentynyt avaimenperän akku, jota auto ei tunnista eikä näin ollen anna sinun käynnistää autoa. Vaihtovirtageneraattori ja käynnistysmoottori ovat yhtä tärkeitä kuin akku, kun on kyse auton käynnistämisestä, minkä vuoksi niitä on myös tutkittava.

Sytytystulpat ja sulakerasia voivat joskus olla syynä siihen, että Hyundai ei käynnisty, mutta ei usein. Lopuksi on puhuttava myös polttoainepumpusta ja polttoainesuodattimista, jotka voivat tukkeutua, jolloin ne eivät pysty toimittamaan polttoainetta moottoriin.

Akkuongelmat

Kaikissa Hyundai-malleissa on oma 12 voltin akku, joka on tarkoitettu antamaan virtaa autolle ja mehua auton lisävarusteille ja muille tärkeille järjestelmille. Jos akku tyhjenee, auto ei saa sähkövirtaa, eikä se näin ollen käynnisty. Muista etsiä yleismittari, jolla voit testata akun tehon, jos se näyttää 12-13 volttia, kaikki on kunnossa. Jos lukema on enemmän tai vähemmän, akku on viallinen.

  Onko Hyundai Nexo hyvä auto?

Muista myös tarkistaa, ettei akun navoissa ole merkkejä korroosiosta, sillä ne voivat myös estää sähkön kulun akusta autoon. Jos löydät niitä, irrota akku ensin ja puhdista korroosio pois tarkoitukseen tarkoitetulla akunpuhdistusaineella, ennen kuin testaat ja kytket akun uudelleen.

Käynnistinmoottorin ja vaihtovirtageneraattorin ongelmat

Käynnistysmoottori sijaitsee moottorin ja vaihtovirtageneraattorin välissä, ja sen tarkoituksena on käynnistää moottori. Jos et kuule moottorin käyntiinlähtöä avainta käännettäessä, on todennäköistä, että syy on käynnistinmoottori, joka on vaihdettava.

Vaihtovirtageneraattori toimii yhdessä akun kanssa, mikä tarkoittaa, että jos akkusi on kuollut, se voi johtua siitä, että vaihtovirtageneraattori ei lataa sitä liikkeellä. Voit testata asian käynnistämällä auton käynnistyskaapeleilla. Jos auto myöhemmin pysähtyy tai menettää sähkövirran, syy on vaihtovirtageneraattorissa, ja se on vaihdettava, ennen kuin se tuhoaa akun kokonaan.

Avaimenperän akkuongelmat

Kaikissa nykyaikaisissa Hyundai-malleissa on tavallisen teräavaimen sijasta avainnippu, mikä tarkoittaa ensisijaisesti sitä, että niissä on myös avaimeton sisään- ja ulosajo-ominaisuus. Nämä eivät toimi, jos avaimenperän akku on tyhjä, mikä tarkoittaa, että sinun on vaihdettava avaimenperän akku, jos haluat auton tunnistavan, että avain on ajoneuvossa.

Jos sinulla on myös tavallinen teräavain, yritä päästä autoon sitä kautta. Aseta sitten teräavain sytytysvirtaan ja yritä käynnistää moottori. Jos auto käynnistyy, vika on avaimenperän akussa, jos ei, vika näyttää olevan jossakin muussa.

  Hyundai Azera yleiset ongelmat

Sulakerasia ja sytytystulpat

Sulakerasia ja sytytystulpat ovat harvoin syynä siihen, että Hyundai ei käynnisty, mutta ne on syytä tarkastaa, jos kaikki edellä mainitut eivät auttaneet. Sulakerasia sijaitsee yleensä ajoneuvon tavaratilassa, ja siinä on kaikki sulakkeet, joita käytetään pitämään auton sähköjärjestelmät turvassa oikosulun sattuessa tai sulakkeen palaessa.

Jos näin on, muista vaihtaa sulake sellaiseen, jonka ampeeriluku on sama. Lisäksi, jos sytytystulpat irtoavat ja palavat, voit vaihtaa nämä kaksi. Jos vain yksi sytytystulppa on viallinen, auton pitäisi käynnistyä, mutta se myös syttyy väärin. Jos useampi sytytystulppa on kuollut, auto ei todennäköisesti käynnisty lainkaan.

Polttoainejärjestelmän ongelmat

Kaksi viimeistä ongelmaa, joista keskustelemme, ovat tukkeutuneet polttoainesuodattimet ja viallinen polttoainepumppu. Jos et vaihda polttoainesuodattimia tarvittaessa, ne voivat tukkia polttoaineen kulun moottoriin, mikä johtaa siihen, että auto ei tahdo käynnistyä.

Toisaalta, jos polttoainepumppu on syyllinen, se ei pysty lähettämään polttoainetta moottoriin, jolloin auto ei myöskään halua käynnistyä. Nämä eivät ole liian yleisiä, mutta niitä voi joskus esiintyä.

UKK-osio

Tekeekö Hyundai luotettavia autoja?

Vuoden 2019 WhatCar-luotettavuustutkimuksen mukaan Hyundai voitti 95,7 %:n tuloksella, mikä sijoitti sen autoteollisuuden kärkeen. Myös vuoden 2022 J.D. Power -tutkimuksessa Hyundai, Kia ja Genesis on luokiteltu luotettavimmiksi automerkeiksi. Consumer Reportsin mukaan vain Santa Fe ei ole luokiteltu parhaaksi koko Hyundai-mallistosta.

  Hyundai Santa Fe Luotettavuus

Näistä tuloksista voi helposti päätellä, että Hyundai valmistaa tällä hetkellä luotettavimpia autoja.

Kuinka paljon Hyundain akku maksaa?

Hyundai-akku maksaa koosta, tehosta, mallista ja tyypistä riippuen 50-250 dollaria. Tätä pidetään normaalina vaihto-akun hintana, mutta muista tarkistaa, kattaako takuusi myös upouuden akun.

Pitäisikö minun ostaa Hyundai?

Vuonna 2022 Hyundai on yksi helpoimmista tuotemerkeistä suositella, sillä Hyundai tarjoaa tällä hetkellä monia vaikuttavia autoja, kuten Ioniq 5, Ioniq 6, Tucson, Sonata ja Elantra. Kaikki nämä ovat valtavan suosittuja, koska ne ovat hyvin hinnoiteltuja, hyvin varusteltuja, näyttävät hyvältä ja ovat todella luotettavia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z