Ford ei käynnisty – syyt ja niiden korjaaminen

Ford on yksi Yhdysvaltojen menestyneimmistä ja pitkäikäisimmistä autonvalmistajista, joka myy vuosittain jopa 6-7 miljoonaa autoa. Tällaiset hämmästyttävät luvut ovat mahdollisia, koska Ford puskee aina vain pidemmälle ja tarjoaa kymmeniä ja taas kymmeniä mielenkiintoisia malleja kaikista mahdollisista luokista, mukaan lukien kuorma-autot, katumaasturit, sähköautot, viistoperät ja viime aikoina myös sedanit.

Tässä artikkelissa keskitymme kuitenkin siihen, miksi Ford ei käynnisty – syyt ja miten se korjataan. Aloitamme ensin akusta, joka on yleensä tärkein syy siihen, miksi auto ei käynnisty. Kaksi yleisintä ongelmaa ovat joko syöpyneet akun navat tai tyhjä/heikko akku, joka ei pysty antamaan riittävästi virtaa auton käynnistämiseen.

Toinen ongelma on heikko avaimenperän akku, jota auto ei tunnista ja jonka vuoksi autoa ei voi käynnistää. Kolmas kiinnostava seikka liittyy vaihtovirtageneraattoriin ja käynnistysmoottoriin, jotka toimivat yhdessä akun kanssa, mikä tarkoittaa, että niiden on toimittava asianmukaisesti, jotta auto käynnistyy.

Seuraava ongelmaryhmä on polttoaineen syöttöjärjestelmäsi ja sytytystulpat/sulakerasia. Nämä eivät ole yhtä yleisiä kuin kolme edellistä syytä, mutta nekin voivat joskus aiheuttaa sen, että autosi ei halua käynnistyä. Jos siis haluat tietää lisää siitä, miksi Ford ei käynnisty, lue tämä artikkeli!

Akkuongelmat

Kuten johdannossa mainittiin, akku on yleensä yleisin syy siihen, miksi auto ei käynnisty, sillä siinä ei ole tarpeeksi virtaa käynnistysmoottorille, joka käynnistää moottorin. Varmista, että löydät yleismittarin, jolla voit testata akun tehon. Jos akun lukema on 12-13 voltin välillä, akussa on kaikki kunnossa. Jos lukema on pienempi, akku on joko heikko tai täysin tyhjä.

  Yleiset Ford 1.6 EcoBoost -moottorin ongelmat

Sinun on myös kiinnitettävä huomiota akun napoihin, joiden tiedetään syöpyvän joissakin autoissa. Jos näin todella tapahtuu, autoa ei voi käynnistää, koska akun ja auton välinen yhteys on poissa. Jos näin on, muista investoida laadukkaaseen akunpuhdistusaineeseen ja puhdista akku, kun se on irrotettu.

Vaihtovirtageneraattorin ja käynnistysmoottorin ongelmat

Akku, vaihtovirtageneraattori ja käynnistysmoottori ovat kolme pääkomponenttia, joiden tehtävänä on käynnistää auto. Tämä tarkoittaa, että jos jokin näistä kolmesta vikaantuu, et pysty käynnistämään autoa. Vaihtovirtageneraattorin tarkoituksena on ladata akkua auton ollessa käynnissä, mikä tarkoittaa, että vaikka autoa käynnistettäisiinkin, auton ei pitäisi antaa mitään mehua, koska akku ei lataudu.

Käynnistysmoottori sijaitsee moottorin ja vaihtovirtageneraattorin välissä, ja sen tarkoituksena on käynnistää moottori. Jos virtaa riittää, mutta moottori ei käynnisty, on todennäköistä, että syynä on käynnistinmoottori. Molemmat osat voidaan korjata, mutta ne olisi hyvä vaihtaa uusiin alkuperäisiin Ford-osiin.

Heikko avaimenperän akku

Kaikissa uusissa Ford-malleissa on tavallisten teräavainten sijasta avainniput, mikä tarkoittaa, että avainnipun tehtävänä on nyt sekä käynnistää auto että päästä sisään. Jos avaimenperän akku on tyhjä, auto ei pysty tunnistamaan avainta eikä näin ollen anna sinun käynnistää autoa.

Tämän korjaamiseksi sinun on vaihdettava avaimenperän paristo. Jos Fordissasi on myös teräavain, voit testata, onko syy todella avaimenperän paristossa, koska auton pitäisi käynnistyä teräavaimella. Jos näin on, avaimenperän akku on 100-prosenttisesti syy siihen.

  Kaikki vuoden 2023 Ford Bronco Sport

Sytytystulpat ja sulakerasia

Sytytystulppien tehtävänä on sytyttää polttoaineen ja ilman seos palotilassa, mikä tarkoittaa, että palanut tai irronneen sytytystulppa ei pysty palamaan. Jos näin tapahtuu, moottori joko sammuu, syttyy väärin tai kieltäytyy käynnistymästä kokonaan, jos syyllisiä on useampi kuin yksi sytytystulppa.

Sulakerasia on olemassa pitääkseen autosi turvassa sähköiseltä ylikuormitukselta, mikä tarkoittaa, että sulakerasia voi palaa autosi pelastamiseksi, mikä voi joskus estää auton käynnistämisen ennen kuin vaihdat vaurioituneen sulakkeen. Jos näin todellakin on, varmista, että sulake vaihdetaan oikean ampeeriluvun mukaiseen vastaavaan.

Polttoaineen jakelujärjestelmän ongelmat

Polttoaineen jakelujärjestelmän osalta polttoainepumppu ja polttoainesuodattimet voivat aiheuttaa sen, että auto ei suostu käynnistymään. Tämän korjaamiseksi kuuntele polttoainepumpun käynnistymistä aina, kun käännät virta-avainta. Jos et kuule polttoainepumppua edes konepelti ylhäällä, se on todennäköisesti rikki. Jos polttoainesuodattimesi ovat tukkeutuneet, ne tukkivat polttoaineen kulun, jolloin auto ei käynnisty.

FAQ-osio

Kuinka paljon Ford-akku maksaa?

Uusi Ford-akku maksaa useimmissa tapauksissa 100-250 dollaria ilman työkustannuksia. Nämä vaihtelevat kuitenkin suuresti, sillä kaikki Ford-mallit eivät ole samanlaisia eivätkä kaikki akut ja akkukoot ole samanlaisia. Varmista aina, että käytät Fordillesi sopivaa akkua, ja olisi hyvä idea etsiä erikoistarjouksia ja kuponkeja, jotta hinta olisi mahdollisimman alhainen.

Kuinka kauan Fordin akku kestää?

Fordin akun pitäisi kestää vähintään 5 vuotta, mikä on yleensä tavallisen akun käyttöikä. Jos akku tyhjenee aikaisemmin, autossasi tai sen käsittelyssä on jotain vikaa. Jos painostat akkua yli viiden vuoden, on todennäköistä, että se kuolee huomaamatta.

  Ford Edgen vuodet, joita kannattaa välttää - parhaat ja huonoimmat vuodet

Tekeekö Ford luotettavia autoja?

Ford-mallit saavat yleensä keskimääräisen arvosanan luotettavuuden osalta, mikä on ihan ok. Eri merkit voivat mennä kumpaankin suuntaan, mikä tarkoittaa, että jotkut Ford-mallit ovat todella luotettavia, kun taas toiset ovat vähintäänkin kyseenalaisia. Kaiken kaikkiaan Fordit on rakennettu kestämään, jos niistä pidetään asianmukaista huolta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z