Audi S4 ongelmat

Audi S4 ongelmat

Audi S4 on Audin suorituskykyinen kompaktin Audin lähtötason sedan, jonka tavoitteena on tyydyttää ne, jotka etsivät jännittävämpää sedan-kokemusta kuin tavallisissa A4-malleissa, mutta eivät halua huutaa kaikille omistavansa suorituskykyisen auton. S4 tarjoaa hienovaraista vetovoimaa, mutta sen alla auto pystyy kilpailemaan kaduilla minkä tahansa kuuman hatchbackin kanssa.

Tämä tarkoittaa, että S4 on Audi RS4:n pikkuveli, joka on todellinen suorituskykyinen A4, jonka teho ja vääntö riittää kilpailemaan jopa joidenkin vakavasti otettavien suorituskykyisten urheiluautojen kanssa. RS4 on hieman liian huutava, ja sen hinta on huomattavasti korkeampi kuin S4:n, minkä vuoksi monet ovat enemmän kiinnostuneita S4:stä.

Luotettavuuden osalta S4 noudattaa samanlaista linjaa kuin tavalliset bensamoottoriset Audi A4 -mallit. Tämä tarkoittaa sitä, että se onnistuu tarjoamaan suhteellisen luotettavan kokemuksen, mutta tarvitsee huoltoa tehdäkseen sen. Yleisimmät S4:n ongelmat liittyvät moottoriin ja ylikuumenemisongelmiin.

S4 kärsii myös jarrujen ennenaikaiseen kulumiseen, voimansiirtoon ja lisääntyneeseen öljynkulutukseen/vuotoihin liittyvistä ongelmista. Kaiken kaikkiaan S4:n ylläpito maksaa enemmän kuin tavallisten A4-mallien, mutta erot eivät ole kovin suuria.

Audi S4 – Moottorin ongelmat

S4:ään on tarjolla joko 4,2-litrainen V8-rikastettu moottori tai 3,0-litrainen V6-turbomoottori. 4.2L V8:n tiedetään kehittävän imusarjaan hiilikerrostumia, jotka voivat rasittaa moottoria ja jotka on puhdistettava moottorin turvallisuuden takaamiseksi. 3.0L V6 -moottorissa on muita ongelmia, kuten sytytyskelan ongelmia tai ongelmia turboahtimen kanssa.

  BMW 328i VS Audi A4 - kumpi on parempi?

Ongelma sytytyskelojen kanssa tapahtuu, kun kela ei pysty muuttamaan akun matalajännitettä korkeajännitteeksi, jotta sytytystulppa voisi aloittaa palamisprosessin. Tämä johtaa syttymishäiriöihin, jotka voi tuntea ja kuulla ratin takana. Myös turboahtimen tiedetään aiheuttavan ongelmia, mutta ne eivät ole yhtä yleisiä.

Audi S4 – Ylikuumenemisongelmat

Suurin ongelma S4:n jäähdytysjärjestelmässä liittyy jäähdytysnesteen lämpötila-anturiin (CTS), joka on valmistettu muovista ja joka voi vioittua, kun se altistuu kuumuudelle pitkään. Kun näin tapahtuu, anturi ei pysty lähettämään oikeita tietoja ECU:lle, mikä tarkoittaa, että ECU johtaa virheellisiin polttoaine- ja ajoitusasetuksiin.

Näiden ongelmien oireita ovat moottorin ylikuumeneminen, moottorin tarkastusvalo, karkea moottorin suorituskyky ja epäjohdonmukaiset lämpötilalukemat. Nämä ovat yleinen piirre näille moottoreille, ja ne on vaihdettava kerran tai jopa muutaman kerran auton elinkaaren aikana.

Audi S4 – Jarrujen ennenaikainen kuluminen

Audi S4 on suorituskykyinen auto, mutta sen jarrut eivät välttämättä aina kestä suorituskykyiseen ajamiseen liittyvää rasitusta. Harva ottaa S4-autoaan mielellään mukaan rata-ajoihin, mutta ne, jotka ottavat, huomaavat pian, että jarrut voivat kypsyä todella nopeasti ja menettää pysäytyskykynsä.

Jotkut omistajat ovat jopa valittaneet, että jarrut on jouduttu vaihtamaan jo 16 000 ajokilometrin jälkeen. Jotkut ovat raportoineet roottorien vääntymisestä, joka johtuu yleensä äärimmäisistä lämpötiloista ja kyvyttömyydestä jäähtyä. Jos rakastat suorituskykyistä ajamista ja ratapäiviä, muista sisällyttää jäähdytyskierrokset ennen auton pysäköintiä.

  Audi RS e-Tron GT ongelmat

Audi S4 – Vaihteisto-ongelmat

Audi S4:ssä oleva momentinmuunninlaatikko on suhteellisen luotettava vaihteisto, mutta siinä esiintyy ongelmia viallisen muuntimen ja epäröinnin kanssa. Syyt, miksi muunnin vikaantuu, liittyvät ylikuumenemiseen, muodonmuutoksiin, vuotaviin tiivisteisiin ja lukkiutumiseen.

Jos näin tapahtuu, koet todennäköisesti vaihteiden luistoa ja jopa tärinää, joita on mahdotonta olla huomaamatta. Kaiken kaikkiaan tämä ongelma liittyy enimmäkseen vanhempiin Audi S4 -malleihin, eikä se ole kovin yleinen uudemmissa malleissa.

Audi S4 – Öljyvuodot ja suuri öljynkulutus

Eurooppalaiset luksusautot ovat tunnettuja siitä, että ne kuluttavat paljon öljyä, eikä Audi S4 ole siitä poikkeava. Syynä tähän on useimmiten huollon puutteesta johtuva kulunut tiiviste. Jos huomaat, että S4-autostasi lähtee öljynhajua, moottori syttyy väärin tai moottorin tarkastusvalo palaa, muista pysäyttää auto, jotta se ei aiheuta lisää vahinkoa.

Tiivisteet on silloin vaihdettava, joten muista huoltaa ne silloin, jotta näin ei tapahdu uudelleen.

UKK-osio

Onko Audi S4 nopea?

Audi S4 saa 350 hv:n 3,0 litran V6-turbomoottorin, Quattro AWD -vaihteiston ja momentinmuunninautomaatin. Tämä voimansiirto pystyy kuljettamaan S4:n nopeudesta 0-100 km/h noin 4,2 sekunnissa, mikä on todella hyvä luku. S4:n huippunopeus on rajoitettu 155 kilometriin tunnissa, mutta sen voi nostaa 165-170 kilometriin tunnissa.

S4:n neljännesmailiaika on noin 12,8 sekuntia nopeudella 108 km/h, mikä on kelpo lukema S4:n kaltaiselle autolle. Kaiken kaikkiaan S4 on todellakin nopea auto.

  Mikä on paras Audi-malli rahalle?

Onko Audi S4 saatavana sedanina?

Audi S4 on nyt saatavilla ainoastaan Avant/estysautona. Aikaisemmin S4:stä saattoi ostaa sedan-version, mutta Audi lopetti sen tarjoamisen Avantin hyväksi. Sama koskee Audi RS6 Avantia, sillä sitäkään ei ole saatavilla sedanina.

Audi ei suunnittele tekevänsä RS6/S6/RS4/S4:stä sedan-mallia, eikä tähän näytä tulevan muutosta lähiaikoina.

Onko Audi S4 hyvä perheauto?

Audi S4 on itse asiassa loistava perheauto, koska siinä yhdistyvät käytännöllisyys, nopeus, ylellisyys, mukavuus, tekniikka ja turvallisuus. Se on todella käytännöllinen auto, kiitos sen kombi-korin muodon ja koska se tarjoaa valtavan tavaratilan.

Se on hiljainen, mutta nopea, mikä on myös todella hyvä perheauton ominaisuus. Useimmat ihmiset eivät edes huomaa, että ajat nopealla autolla, kun he näkevät Audi-kombi-auton rullaavan ohi, ja jos pidät tästä salamyhkäisestä ilmeestä, tulet rakastamaan S4:ää.

Video: Audi S4:n omistamisen pahimmat puolet

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z