Audi ja Skoda luotettavuus – Kumpi on parempi

Sekä Skoda että Audi ovat Volkswagenin omistuksessa, mikä tarkoittaa, että ne jakavat monia osia, kuten moottorit, sisätilojen kytkimet ja paljon elektroniikkaa. Pystyt kertomaan tiettyjen mallien, kuten Skoda Octavian ja Audi A4:n, samankaltaisuudesta, koska niillä on myös samankaltaiset mitat ja mittakaavat.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Skoda olisi samalla tasolla Audin kanssa, koska se ei ole sitä. Skoda on taloudellisemman tason merkki, eivätkä sen autot ole yhtä hienostuneita eivätkä ylellisiä. Audi on tunnetusti vahvasti teknologiapainotteinen, ja siinä on enemmän ominaisuuksia ja innovatiivisempia mukavuus- ja ajoratkaisuja.

Kaikki tämä tekee Audin malleista paljon monimutkaisempia ja siten alttiimpia ongelmille. Skoda asettaa etusijalle yksinkertaisuuden ja mukavuuden, mikä tarkoittaa sitä, että useimmissa Skoda-malleissa ei ole kaikkia uuden sukupolven teknologioita, vaikka valitsisitkin huipputason täysin varustellut versiot.

Audit taas ovat huomattavasti paremmin varusteltuja, koska niissä on saatavilla lähes kaikki, mitä voit odottaa nykyaikaisilta huippuluokan luksusautoilta. Lisäksi Audi tarjoaa enemmän moottorivalikoimaa, mikä tarkoittaa myös monipuolisempia ongelmia.

Audin luotettavuus – Keskinkertainen ja erittäin riippuvainen asianmukaisesta huollosta.

Volkswagen Auto Group omistaa Audi, Skoda, VW, Seat, Porsche, Bentley, Lamborghini ja Bugatti. Näiden mallien välillä on näkyviä eroja, koska VAG ei halua, että Audi-mallit haittaavat Skodan myyntiä ja päinvastoin.

Tämä tarkoittaa sitä, että VAG erottaa nämä merkit toisistaan, jotta ne kattaisivat eri markkinasegmentit, jotka vaativat erilaisia painopisteitä. Audi on todellinen ylellisyysmerkki, mikä tarkoittaa, että Audin autoissa on asetettava etusijalle ylellisyys, mukavuus, teknologia, turvallisuus ja haluttavuus.

  Audi vs Range Rover luotettavuus - Mikä on parempi

Tämän saavuttamiseksi Audi on valmis uhraamaan luotettavuuden ilmeisistä syistä. Tärkein syy on se, että nykyaikaisen luksusauton on oltava teknisesti ja teknisesti monimutkainen, jotta se olisi kilpailukykyinen markkinoilla.

Lisäksi Audin asiakkaat ovat valmiita käyttämään hieman ylimääräistä rahaa ylellisyyteen, teknologiaan, statukseen ja mukavuuteen. Audi myy autoja, vaikka joitakin niistä pidetäänkin epäluotettavina.

Skodan luotettavuus – keskivertoa parempi.

Kuten alussa mainittiin, VAG on erottanut Audin ja Skodan toisistaan, jotta ne eivät olisi samalla markkinasegmentillä.

Skoda on keskittynyt valmistamaan edullisia, säästötason ja yksinkertaisia autoja, jotka ovat edullisempia ja helpommin lähestyttäviä toisin kuin VW ja erityisesti Audi. Vaikka jotkin Skodan korkeamman hintaluokan mallit kurovat jonkin verran umpeen kuilua näiden kahden erilaisen markkinafilosofian välillä, Audi on kaiken kaikkiaan askeleen edellä.

Tärkeimmät erot näiden kahden auton välillä ovat monimutkaisuuden ja hienostuneisuuden vastakkaiset tasot. Audi on valmis käyttämään ylellisempää strategiaa saadakseen auton kulkemaan hieman paremmin, kuten ilmajousitusjärjestelmää. Näiden järjestelmien tiedetään aiheuttavan enemmän ongelmia verrattuna tavallisiin keloihin, joita löytyy useimmista Skoda-malleista, mutta ne eivät ole yhtä mukavia.

Erot eivät ole valtavia, ja jotkin mallit ovat enemmän samanlaisia kuin toiset, mutta kaiken kaikkiaan Skoda tekee luotettavampia autoja.

Johtopäätös – Skoda näyttää olevan kaiken kaikkiaan luotettavampi merkki.

Koska Audi valmistaa monimutkaisempia autoja ja koska Skoda asettaa luotettavuuden enemmän etusijalle, Skoda näyttää olevan kokonaisuutena luotettavampi merkki. Koska monet Skodat ja Audit käyttävät kuitenkin samoja osia VAG:n varaosavarastosta, nämä erot ovat epäjohdonmukaisia.

  Mikä on huonoin Audi ostaa käytettynä?

Jotkin Audi-mallit ovat yhtä luotettavia tai ehkä jopa luotettavampia kuin jotkin Skoda-mallit ja päinvastoin. Näitä autoja on kuitenkin huollettava kunnolla, jotta ne olisivat ylipäätään luotettavia. Saksalaiset autot ovat tunnetusti vaikeita ja kalliita omistaa, jos et tee kaikkia huoltotoimenpiteitä asianmukaisesti.

Huoltoteknisesti Audit ovat kalliimpia ylläpitää, varsinkin jos valitset suuremman iskutilavuuden moottorit. Useimmissa Audissa on myös Quattro AWD, joka lisää painoa ja monimutkaisuutta entisestään ja tekee siten Audi-malleista alttiimpia ongelmille.

Audi tekee kuitenkin laadukkaampia autoja. Jopa huippuluokan Skoda on huomattavasti halvempi kuin keskitason Audi. Jotkut ihmiset ovat valmiita käyttämään enemmän rahaa luotettavuuteen ja huoltoon, koska se on järkevämpää tehdä autoon, joka on yksinkertaisesti parempi ja miellyttävämpi kokonaisuutena.

UKK-osio

Onko Skoda suositumpi kuin VW?

Audi on halutumpi merkki, mutta Skoda näyttää myyvän kuin hullu viimeisen noin kymmenen vuoden aikana. Jotkut autolehdet ja -liikkeet jopa sanovat, että ”Skoda on niin hyvä, että se saa VW:n näyttämään huonolta”. Dieselgate-skandaali on koetellut VW:tä pahasti, ja VW:n maksettavaksi jäävät oikeudenkäyntikulut ovat kymmeniä miljardeja dollareita.

Tämän vastapainoksi VW:n autot ovat nyt heikompilaatuisia kuin ennen Dieselgatea kehitetyt autot, sillä uusi Mk8 Golf näyttää halvemmalta kuin Mk7.5 Golf. Jos tämä yhdistetään Skodan kasvavaan suosioon ja laatuun, on melko selvää, että Skoda kilpailee nyt VW:n kanssa, vaikka VW omistaa Skodan.

  Kia Carnival Luotettavuus

Pitäisikö minun ostaa Audi vai Skoda?

Se riippuu siitä, mitä haluat autolta. Jos olet henkilö, jolla on tapana matkustaa pitkiä matkoja ja vietät paljon aikaa ratin takana, Audi on parempi valinta. Lisäksi jos rakastat autoja ja voit käyttää enemmän rahaa, Audi tuntuu aina erikoisemmalta.

Toisaalta Skoda tarjoaa hyvin varusteltuja autoja hintaan, joka alittaa Audin huomattavasti. Skoda on suositeltavampi valinta niille, jotka arvostavat arvoja, eivät ole kiinnostuneita autoista ja haluavat vain tavallisen ajanmukaisen päivittäisen auton.

Miksi Skodaa ei myydä Yhdysvalloissa?

Vuosien keskustelujen ja tutkimusten jälkeen Skoda on vihdoin päättänyt, ettei se tule Yhdysvaltoihin ainakaan lähitulevaisuudessa. VW:n mielestä Skoda ei tule myymään Yhdysvalloissa kovin hyvin, koska he ajattelevat, että intialainen invaasio on parempi valinta Yhdysvaltoihin verrattuna.

Intian markkinoilla näyttää olevan suurempi kysyntä Skoda-malleille, ja siksi VW päätti keskittyä Intiaan Yhdysvaltojen sijaan.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z