BMW 116i yleiset ongelmat

BMW 116i ongelmat

BMW 116i on osa BMW 1-sarjan mallistoa. Tämä 5-ovinen viistoperä on kompakti, luotettava, edullinen ja polttoainetehokas. Siitä huolimatta se on myös hauska ajaa ja helppo käsitellä. Mutta kuten useimmissa BMW:issä, myös tässä autossa on erilaisia ongelmia, jotka kiinnostuneiden ostajien tulisi tiedostaa.

BMW 116i:ssä on useita ongelmia, kuten polttoainepumpun vika, moottorin sammuminen, kampiakselin anturivika, vaihteisto ongelmat, ohjaustehostimen vika, kylmäkäynnistys tyhjäkäynnillä ongelma, polttoainepumpun vika, vuotava EGR-moduuli, ja paljon muuta. Huomaa, että nämä ongelmat vaihtelevat eri mallivuosien BMW 116i:n välillä.

Mitkä ovat BMW 116i -mallin yleiset ongelmat?

Polttoainepumpun vika

BMW 116i:n polttoainepumpun vikaantuminen johtuu yleensä polttoaineen epäpuhtauksista, sähkövioista tai vanhuudesta. Jos epäpuhtauksia on liikaa, polttoainepumppu ei toimi. Tämän seurauksena saatat joutua vaihtamaan sen, mikä on melko kallista mutta välttämätöntä. Mutta jos ajoitat huoltohuollon, voit välttää tällaiset kalliit korjaukset etukäteen.

Kampiakselin anturin vika

Jos huomaat, että 116i hatchback -mallisi moottorin teho on vähentynyt, moottori käy epätasaisesti tyhjäkäynnillä tai se sammuu, tämä on merkki siitä, että kampiakselin anturi on viallinen tai vaurioitunut. Tämä on yleistä kaikissa BMW-malleissa, joissa on ajettu yli 100 000 kilometriä. Jos 116i:si saavuttaa 100 000 kilometrin rajan, sinun pitäisi siis olla valmis tällaiseen korjaukseen.

Ohjaustehostimen vika

BMW 116i -mallissa on ollut muutamia takaisinkutsuja ohjaustehostimen vian vuoksi. Joissakin autoissa ohjaustehostimen vikaantuminen johtui komponenttivirheestä, kun taas toisissa autoissa se johtui ohjaustehostimen ECU:n viasta.

  Paras BMW muutettavaksi

Moottorin sammuminen

Sen lisäksi, että joitakin autoja on kutsuttu takaisin ohjaustehostimen vian vuoksi, toisia autoja on kutsuttu takaisin moottorin sammumisen vuoksi. Ongelma liittyi sähköjohtoihin, jotka vaikuttivat moottorin lisäksi myös auton sähköisiin osiin.

Vuotava EGR-moduuli

EGR-venttiili on pakokaasujen takaisinkierrätysjärjestelmän (EGR) tärkein osa. Siksi jos EGR-moduuli on viallinen tai vaurioitunut, se voi aiheuttaa vuodon, joka ei ainoastaan haittaa autoa vaan voi myös sytyttää tulipalon. Tämä on erittäin vaarallista, ja viallinen EGR olisi vaihdettava välittömästi.

Vaihteisto-ongelma

Vaihteisto-ongelmat ovat yleisiä lähes kaikissa BMW:ssä. Myös BMW 116i:ssä on tämä ongelma, sillä siinä kytkimen painelevyssä on pieni pultti löysällä. Näin ollen, jos pultit haittaavat painelevyn toimintaa, se vaikuttaa myös auton suorituskykyyn ja johtaa voimansiirron menetykseen. Varmista, että pultti on kiristetty.

Ovenkahvaongelmat

Toinen yleinen ongelma BMW 116i:ssä on ovenkahva, joka ei palaudu ihanteelliseen asentoonsa käytön jälkeen. Tämä ongelma johtuu huonosta kahvasta ja salpasta. Sinun on vietävä autosi huoltoon ja vaihdettava molemmat.

Mutta jos ovi ei aukea kokonaan, kyse voi olla huonosta oven lukitusjärjestelmästä. Tässäkin tapauksessa sinun on ostettava uusi oven lukitusjärjestelmä ja vaihdettava huono lukitusjärjestelmä.

Kylmäkäynnistysongelma tyhjäkäynnillä

Kun käynnistät 116i hatchback -mallin kylmänä eikä se käynnisty, tämä on merkki siitä, että ECU:ssa on ongelma. Moottorinohjausyksikkö eli ICU vaatii päivityksen toimiakseen optimaalisesti. Jos et siis ole päivittänyt sitä vähään aikaan, sinun on tehtävä se.

  BMW ix3 VS Mercedes EQC - kumpi on parempi?

Jäähdytysnesteen paisuntapullon halkeama

Kun tällä kompaktilla hatchbackilla on ajettu useita kilometrejä, jäähdytysnesteen paisuntapullo voi haljeta. Jos näin tapahtuu, moottori voi ylikuumentua ja johtaa muihin ongelmiin. Parasta on vaihtaa vaurioitunut jäähdytysnesteen paisuntapullo.

FAQ

Onko BMW 116i luotettava?

Kyllä, BMW 116i kuuluu luotettavimpiin BMW 1-sarjan autoihin. Vain BMW 3-sarja on luotettavampi. Lisäksi useimmat luotettavuuslaitokset arvioivat 116i:n yleensä hieman keskimääräistä luotettavammaksi. Kaiken kaikkiaan se on luotettava, mutta ei luokkansa luotettavin auto korkeiden huoltokustannusten vuoksi.

Onko BMW 116i kallis huoltaa?

Kyllä, mikä tahansa BMW-malli on kallis ylläpitää. Jotkin mallit, kuten 1-sarja ja 3-sarja, ovat kuitenkin halvempia ylläpitää, koska ne ovat luotettavampia kuin muut BMW-sarjat. Siitä huolimatta BMW 116i on edelleen kallis ylläpitää, sillä sekä BMW-huoltokeskus että sertifioitu BMW-teknikko veloittavat paljon.

Niiden kohtuuttomien maksujen lisäksi myös BMW:n alkuperäisen laitevalmistajan hankintakustannukset ovat korkeat. Tästä johtuen BMW 116i:n korjaus- ja ylläpitokustannukset ovat kokonaisuudessaan korkeat.

Onko BMW 116i:ssä paljon ongelmia?

Vaikka BMW 116i:ssä on useita ongelmia, niitä ei ole paljon verrattuna esimerkiksi BMW X5:n kaltaisiin autoihin. Tästä huolimatta ongelmia on melko paljon, ja ne saavat sinut tuntemaan lompakkosi nipistyksen, kun yrität korjata kaiken esiin tulevan. Jotta voisit säästää rahaa pitkällä aikavälillä, tarvitaan asianmukaista huoltoa.

  Mikä on BMW:n suurin katumaasturi?

Mikä on BMW 116i:n korkea ajokilometrimäärä?

Jos valmistaudut ostamaan laadukkaan käytetyn BMW 116i:n, kojelaudassa olevien kilometrien tarkistaminen on erittäin tärkeää. Kuten useimmat BMW 1-sarjan mallit, 116i alkaa kehittää vakavia ongelmia 100 000 mailin jälkeen. Kaikki yli 100 000 kilometriä on siis BMW 116i:n osalta paljon ajettu. Tämä tarkoittaa myös enemmän ongelmia ja lisääntyneitä korjauskustannuksia.

Kuinka monta kilometriä BMW 116i kestää?

Se riippuu omistajasta. Jos omistaja noudattaa BMW:n määräaikaishuoltoja ja hyviä ajotapoja, auto kestää yli 150 000 mailia tai jopa 200 000 mailia. Jos autoa ei kuitenkaan huolleta hyvin tai kuljettajalla on huonot ajotavat, auto ei välttämättä selviä edes 100 000 mailia.

Lopputulos

BMW 116i voi olla mukava pienikokoinen auto, mutta siinä on myös monia ongelmia. Osa niistä on polttoainepumpun vikaantuminen, ohjaustehostimen vikaantuminen, EGR-moduulin vuoto, ovenkahvavika, kampiakselin anturivika ja paljon muuta. Huomaa, että kun BMW:täsi kertyy useita kilometrejä, myös ongelmat lisääntyvät.

Paras ratkaisu useimpien näiden ongelmien välttämiseksi on varmistaa, että noudatat BMW:n määräaikaishuoltoja. Yleisesti ottaen BMW 116i on hauska ajettava, sillä sillä on helppo liikkua kaupungissa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z