BMW 116i – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

BMW 116i

BMW on johtava luksusautojen valmistaja, jonka suorituskyky ja käsiteltävyys ovat poikkeuksellisia. Valitsitpa sitten ison auton, kuten BMW X7 -katumaasturin, tai pienen, kuten BMW 116i:n, nautit silti BMW:n ajettavuudesta ja ylellisistä ominaisuuksista.

BMW 116i on 5-ovinen viistoperä, jossa on monia kiehtovia ominaisuuksia. Sen yksinkertainen mutta tyylikäs muotoilu herättää huomiota. Myös sisätilat ovat ylelliset, ja niihin mahtuu jopa viisi matkustajaa. Pienestä moottoristaan huolimatta tämä kompakti viistoperä toimii erinomaisesti ja kilpailee edullisesti esimerkiksi Mercedes A-Classin kanssa.

BMW 116i:n historia

BMW 116i kuuluu BMW 1-sarjaan, joka tuli markkinoille vuonna 2004. Lisäksi se oli yksi ensimmäisistä malleista, joita valmistettiin 1-sarjan alla. Muita malleja olivat 116d, 118i, 118d, 120i, 120d, 123d ja 130i.

Lisäksi BMW 116i:tä valmistettiin vuosina 2004-2011, ennen kuin se korvattiin BMW F20:llä, jota valmistettiin vuosina 2011-2019. Lisäksi vuosina 2004-20011 116i oli varustettu N45, moottorilla, joka oli luotettava ja tehokas kokoonsa nähden. Huomaa, että 116i on bensiiniversio, kun taas 116d on dieselversio.

BMW 116i:n ominaisuudet

Ulkonäkö

BMW 116i:n ulkomuoto on yksinkertainen mutta tyylikäs. Kiitos virtaavien linjojen ja kaarevien ajovalojen, jotka tekevät siitä näyttävän näköisen. Myös sisätilat ovat ylelliset laadukkaiden materiaalien ja tyylikkään infotainment-järjestelmän ansiosta. Lisäksi siinä on tilava matkustamo ja reilusti tavaratilaa matkatavaroiden säilyttämistä varten.

Suorituskyky

Tämä auto on saanut voimansa kolmesta eri moottorista sen 7 vuoden tuotannon aikana. Vuodesta 2004 vuoteen 2011 siinä oli 1,6-litrainen N45-sarjan nelivetomoottori. Tämä moottori tuottaa maksimissaan 114 hv ja 111 lb-ft vääntöä. Vuosina 2007-2011 se oli varustettu 1,6-litraisella N43-sarjan nelivetomoottorilla.

  BMW X5:n yleiset ongelmat

N43-moottori oli hieman tehokkaampi kuin N45-moottori, sillä sen enimmäisteho oli 121 hv ja vääntömomentti 118 lb-ft. Vuosina 2009-2011 auto oli varustettu 2,0-litraisella N43-sarjan nelivetomoottorilla, joka tuotti enintään 121 hv ja 136 lb-ft vääntöä.

Mukavuus ja tavaratila

Älä anna BMW 116i:n pienen koon hämätä. Tämä auto on erittäin tilava, sillä siihen mahtuu jopa viisi henkilöä. Ja koska se on viistoperä, pitkät ihmiset voivat pitää matkustamoa mukavana, koska heidän ei tarvitse vajota istuimiinsa, jotta he eivät törmäisi tielle, kuten sedanissa.

Tilavan matkustamon lisäksi tässä pienikokoisessa viistoperässä on myös runsaasti tavaratilaa, johon mahtuu kourallinen matkatavaroita. Kun takaistuin ei ole käytössä, sen voi taittaa kokoon lisätäkseen tavaratilaa.

Polttoainetehokkuus

Tämä auto on erittäin polttoainetaloudellinen, sillä sen polttoainetehokkuus on noin 50 mpg, mikä on erittäin vaikuttavaa. Sen polttoainetaloudellisuusluokitus on sama kuin BMW 114i:n ja 118i:n. Sen isommilla moottoreilla varustettujen sisarusten, kuten 120i:n, kulutusluokitus on 47,1 mpg ja 125i-mallin 42,2 mpg.

Hinta

Noin 32 000 dollarin perushinnallaan BMW 116i on erittäin edullinen. Voit saada vielä halvemman tarjouksen, jos käytetyn auton markkinoilla. Jos kuitenkin päätät valita käytetyn auton markkinoilta, varmista, että saat luotettavan auton, sillä et halua kuluttaa kovalla työllä ansaittuja rahojasi korjaamolla.

  Onko BMW X6 crossover?

FAQ

Kannattaako BMW 116i ostaa?

Jos haluat täydellisen ajokokemuksen, mutta sinulla ei ole varaa BMW:n huippumalleihin, BMW 116i on täydellinen auto sinulle. Lisäksi se on mukava ja polttoainetehokas, joten et kuluta paljon polttoaineeseen. Mutta jos haluat tehokkaamman ja tilavamman auton, BMW 116i ei ole sinua varten.

Mitkä ovat BMW 116i:n yleiset ongelmat?

Jos sinulla on jo BMW 116i tai aiot hankkia sellaisen, on tärkeää tietää joitakin ongelmia, joita todennäköisesti kohtaat, jotta et joudu yllättymään. Yleisiä BMW 116i:n ongelmia ovat ohjaustehostimen vikaantuminen, ovenkahvaongelmat, polttoainepumpun vikaantuminen, EGR-moduulin vuoto, moottorin sammuminen ja paljon muuta.

Vaikka nämä ongelmat ovat yleisiä BMW 116i -mallissa, kaikkia niitä ei löydy yhdestä ainoasta mallista. Jotkut voivat olla mallivuodesta 2004, toiset taas mallivuodesta 2008. Jos huollat ja ylläpidät autosi kunnolla, et koe useimpia näistä ongelmista.

Onko BMW 1-sarja hyvä päivittäiseen ajoon?

Kyllä, BMW 1-sarja tai erityisesti BMW 116i on hyvä päivittäinen kuljettaja. Tämä johtuu siitä, että auto on kompakti ja mahtuu helposti liikenteeseen. Lisäksi pysäköinti ei ole ongelma, koska auto vie hyvin vähän tilaa. Ja koska siinä on RWD-järjestelmä, ajaminen on miellyttävämpää kuin FWD-järjestelmällä varustetussa autossa.

Miltä tuntuu ajaa BMW 116i:tä?

Uusimmassa BMW 1-sarjassa on vakiona etuveto. Näin ei kuitenkaan ole vanhassa BMW 116i:ssä, joka on varustettu takavetojärjestelmällä. Siksi sen ajo tuntuu vakaammalta ja nopeammalta kuin FWD-järjestelmällä varustetun BMW 1-sarjan.

  BMW 330e - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Kumpi auto on parempi – BMW 1-sarja vai Mercedes A-Luokka?

Mercedes A-Class -viistoperä ja BMW 1-sarjan viistoperä ovat molemmat erinomaisia autoja, joissa on erinomainen suorituskyky ja mukavuus. Jos kuitenkin kaipaat silkkaa mukavuutta, ylellisyyttä ja runsautta, Mercedes A-Klasse on sinun autosi. Mutta jos haluat suorituskykyä, parempaa käsiteltävyyttä ja polttoainetehokkuutta, BMW 1-sarja on paras.

Yhteenveto

Yleisesti ottaen BMW 116i on tyylikäs, tehokas, käytännöllinen, mukava ja luotettava auto. Mutta kuten missä tahansa autossa, myös siinä on joitakin ongelmia, joita käyttäjien on syytä odottaa kohtaavansa, kuten polttoainepumpun vikaantuminen, vaihteisto-ongelmat, ovenkahvaongelmat ja moottoriongelmat.

Toisin kuin uusimmissa autoissa, tässä autossa on takavetojärjestelmä, joka on elintärkeä vaikeissa olosuhteissa, kuten lumessa tai jäällä. Kaiken kaikkiaan kyseessä on erinomainen auto, jolla on paljon poikkeuksellisia ominaisuuksia tarjottavana kiinnostuneille ostajille.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z