Paras BMW perheelle

Paras BMW perheelle

Riippuen siitä, etsitkö katumaasturia vai ylellistä sedania, kaksi parasta BMW-vaihtoehtoa perheelle ovat BMW X5 ja BMW 5-sarjan sedan. Nämä tarjoavat tarpeeksi ajomukavuutta, runsaasti tilaa ja tavaratilaa, jotta neljän tai viiden hengen perhe voi matkustaa turvallisesti ja nauttia matkasta.

BMW X5 – paras BMW-perheen katumaasturi

BMW X5 on keskikokoinen ylellinen crossover-katumaasturi, jossa on takaveto ja lisävarusteena xDrive. Se esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1999, ja siitä lähtien BMW X5:tä on ollut neljä sukupolvea. X5 on erittäin ylellinen ajoneuvo, joka tuo mukanaan huipputeknisiä ominaisuuksia ja modernin kojelaudan. Siihen on saatavana useita moottorivaihtoehtoja ja 8-vaihteinen ZF 8HP -automaattivaihteisto.

Kun puhutaan perheautoista, tarvitaan isoa ajoneuvoa. Eikä vuoden 2020 X5 ole mitään muuta kuin iso. Pituus on 194 tuumaa (4,9 metriä) ja leveys 79 tuumaa (2 metriä), joten tähän ajoneuvoon mahtuu helposti viisi matkustajaa ja heidän matkatavaransa taakse.

Uudesta 2020 X5:stä on jopa mahdollista tehdä todellinen seitsenpaikkainen katumaasturi, kun kolmas istuinrivi voidaan halutessasi helposti taittaa ylös ja alas.

BMW X5 on BMW X7:ää suositeltavampi valinta hintaeron, kokoeron ja perheelle sopivien lisäominaisuuksien puutteen vuoksi.

Ajoneuvon turvallisuuden osalta BMW X5 2018 xDrive30d sai Euro NCAP -testissä 5 tähteä 5:stä, kun aikuisten matkustajien turvallisuus oli 89 % ja lasten matkustajien turvallisuus 86 %, mikä on kaiken kaikkiaan erinomainen tulos.

  Mikä on BMW Premium -paketti?

Vuoden 2020 BMW X5:n moottorivaihtoehdot

Vuoden 2020 BMW X5:een saatavilla olevat bensiinimoottorit ovat erittäin tehokkaita, ja niiden kiihtyvyys 0-80 km/h on erinomainen.

Hitain moottori, X5 xDrive45e on 3,0 L l6-turbohybridi, joka on yhdistetty sähköiseen synkronimoottoriin, ja se saavuttaa 62 mailia tunnissa vain 5,6 sekunnissa.

Nopein moottori, X5 M Competition, (S63 4,4 L V8 twin-turbo) saavuttaa nopeuden 62 mailia tunnissa vain 3,7 sekunnissa. Maasturille tämä on uraauurtava nopeus. Kaikki bensiinimoottorivaihtoehdot ovat seuraavat:

● xDrive40i
● xDrive50i
● M50i
● xDrive45e
● X5 M
● X5 M Competition
Dieselvaihtoehdot ovat hieman tehottomampia, mutta silti luotettavia ja nopeita. Dieselvaihtoehtoja on vain 4 eikä hybridiversiota. Saatavilla olevat dieselmoottorit ovat:
● xDrive25d
● xDrive30d
● xDrive40d
● X5 M50d

X5 sopii hyvin neljän tai viiden hengen perheelle, sillä se tarjoaa paljon tilaa sekä etu- että takamatkustajille, turvallisuutta ja ajomukavuutta.

BMW 5-sarja – BMW:n paras luksussedan

BMW 5-sarja on edustusautosedan, joka esiteltiin vuoden 1972 alussa. Siitä lähtien se on ollut niin valtion virkamiesten kuin liikemiestenkin ykkösvalinta. BMW 5-sarjaa on ollut seitsemän sukupolvea, joista viimeisin alkoi vuonna 2016 G30-, G31- ja G38-BMW:llä.

G30 on varsin tilava, sillä sen pituus on 194 tuumaa (4,94 metriä) ja leveys 73 tuumaa (1,86 metriä). Siihen mahtuu mukavasti viisihenkinen perhe ja heidän matkatavaransa.

  Onko BMW:ssä paljon ongelmia?

Sekä etu- että takaistuimet ovat tilavat, ja infotainment-järjestelmä on huippuluokkaa. Ajoneuvon sisätiloissa on ylellistä nahkaa, ja mikä tärkeintä, siinä on erittäin mukava kuljettajan paikka.

BMW 5-sarjan G30:ssä on edessä kaksoiskolmipyöräjousitus ja takana 5-lenkkijousitus. Sarjassa on saatavana myös touring-malleja, joissa auton takaosassa on itsetasaava ilmajousitus.

Auton turvallisuusluokituksen osalta BMW G30 sai Euro NCAP:n testissä viiden tähden arvosanan, joka on varsin vaikuttava: 91 % aikuisen matkustajan osalta ja 85 % lapsen osalta.

BMW G30: Jousitus ja ohjausjärjestelmä

Jos ihmettelet BMW 5-sarjan ohjausta, se ei jää jälkeen BMW X5:stä ja käyttää uusinta versiota hammastanko-ohjauksesta, joka on yhdistetty sähköiseen ohjaustehostimeen. Sen lisäksi lisävarusteena on kallistuksenvakaajat sekä integroitu aktiiviohjaus, joka on lisävarusteena joissakin malleissa.

BMW 5-sarjan G30:n moottorivaihtoehdot

BMW G30:een on saatavana useita moottorivaihtoehtoja, alkaen 1,6 – 2,0 L B48 l4 -bensiiniturbomoottorista. Vaihteistona voi olla joko 6-vaihteinen manuaalivaihteisto tai 8-vaihteinen automaatti. Muut bensiinimoottorivaihtoehdot ovat seuraavat:
● 1.6 – 2.0 L B48 l4.
● 3.0 L B58 l6 turboahdettu bensiinimoottori.
● 4.4 L N63lS63 V8
BMW 5-sarjan G30:n dieselmoottorivaihtoehtojen osalta tarjolla on vain kaksi vaihtoehtoa:
● 2.0 L B47 l4
● 3.0 L B57 l6
Tämän lisäksi tarjolla on kaksi plug-in-hybridivaihtoehtoa, joista voit valita joko l4-turbo- ja sähkömoottorivaihtoehdon tai l6-turbo- ja sähkömoottorivaihtoehdon.

  Onko BMW:ssä vararenkaat?

Usein kysytyt kysymykset perheystävällisellä BMW:llä ajamisesta.

Mitkä muut BMW-mallit sopivat perheautoksi?

Useimmat BMW X3, 5-sarja, 7-sarja ja X7 ovat hyviä perheautoja. Niissä kaikissa on runsaasti tilaa, tavaratilaa ja hyvät turvallisuusluokitukset. Ne ovat myös melko helppoja ajaa ja antavat hyvän ajotuntuman. Tietenkin 7-sarjan ja X7-mallit ovat hinnaltaan ja ylellisyydeltään kalliimpia.

Mikä on luotettavin BMW-perheauto?

Nelihenkiselle perheelle BMW X1 sopisi täydellisesti, sillä se sai Whatcarin luokitusindeksissä 99,2 prosentin luotettavuuden. Sen lisäksi BMW X1 on luokiteltu luotettavimmaksi luksusluokan pienikokoiseksi katumaasturiksi monissa kanavissa ja monien arvostelijoiden toimesta. On turvallista sanoa, että se on loistava valinta. Toisaalta se saattaa olla hieman pieni viisihenkiselle perheelle. Siitä huolimatta uudemmat mallit ovat yhtä suuria kuin ensimmäisen sukupolven BMW X3:t.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z