BMW X6 VS Audi Q8 – kumpi on parempi?

BMW on tunnettu hauskasta ja jännittävästä ajokokemuksesta, kun taas Audi on suosittu ulkonäön ja mukavuuden vuoksi. Mutta kumpi auto BMW X6:n ja Audi Q8:n välillä on parempi?

BMW X6 ja Audi Q8 ovat ylellisiä kompakteja katumaastureita. Siitä huolimatta BMW X6 sopii erinomaisesti niille, jotka etsivät tehoa, polttoainetehokkuutta, parempaa käsiteltävyyttä ja nopeutta. Toisaalta Audi Q8 sopii niille, jotka etsivät tyyliä, mukavuutta, tilavuutta ja luotettavuutta.

Jos siis olet markkinoilla etsimässä ylellistä kompaktia katumaasturia, sinun voi olla vaikea valita näiden kahden erinomaisen auton välillä. Tämä johtuu siitä, että niissä on samanlaiset ominaisuudet ja ne toimivat erinomaisesti. Mutta tämän vertailun avulla päädyt lopulta autoon, joka vastaa sekä tarpeitasi että budjettiasi.

Kumpi auto on parempi – BMW X6 vai Audi Q8?

Ulkoinen ja sisäinen ulkonäkö

BMW ja Audi luovat markkinoiden tyylikkäimpiä autoja. BMW X6 on kauniisti muotoiltu ja kauniimpi kuin BMW X5. Audi Q8 näyttää kuitenkin komeammalta ja tyylikkäämmältä kuin BMW X6. Kiitos ominaisuuksien, kuten 21-tuumaisten pyörien, animaatiolla varustettujen LED-takavalojen, sähkötoimisen takaluukun ja paljon muuta.

BMW X6 ei ehkä ole yhtä komea kuin Audi Q8, mutta siinä on ketterämpi ilme. Kiitos sen suuremman säleikön ja etuosan, joka antaa sille lihaksikkaan ilmeen. Lisäksi siinä on mukautuvat LED-ajovalot, 20-tuumaiset vanteet ja hienovarainen kaksinkertainen kattospoileri takana.

Kauniin ulkomuodon lisäksi Audi Q8:ssa on myös poikkeuksellinen ja huippuluokan sisätila. Lisäksi sisätilat ovat tilavammat kuin BMW X6:ssa, ja takana on enemmän jalka- ja pääntilaa. Lisäksi ominaisuudet ovat erittäin premium-luokan ja ylellisiä kuin BMW X6:ssa.

  Kumpi on parempi, Mercedes vai Audi?

Joitakin sisätilojen ominaisuuksia, jotka erottavat Audi Q8:n kilpailijoistaan, ovat muun muassa aidot puuesineet, hieno nahka, kahdeksan-suuntaisesti sähkösäätöiset lämmitettävät istuimet, joissa on nelisuuntainen lannerangan säätö, ja kolmialueinen automaattinen ilmastointi.

Vaikka Audi Q8:n sisätilat ovatkin erinomaiset, myös BMW X6:ssa on korkeatasoinen ja mukava sisustus. Joka tapauksessa X6:ssa on myös enemmän jalkatilaa edessä kuin Audi Q8:ssa. Audi Q8:ssa on kuitenkin myös enemmän tavaratilaa, vaikka takaistuimet olisi taitettu kokoon.

BMW X6:n akseliväli on 117,1 tuumaa, pituus 194,8 tuumaa, leveys 78,9 tuumaa ja korkeus 66,3 tuumaa. Audi Q8:n akseliväli on 117,9 tuumaa, pituus 196,6 tuumaa, leveys 78,5 tuumaa ja korkeus 67,2 tuumaa.

Edellä mainituilla mitoilla Audi Q8 on hieman korkeampi ja korkeampi kuin BMW X6.

Suorituskyky

Audi Q8:ssa ja BMW X6:ssa on kolme varustetasoa. BMW X6:ssa on sDrive40i, xDrive40i ja M50i. Kun taas Audi Q8 tarjoaa Premium 55 TFSI quattro, Prestige 55 TFSI quattro ja Premium Plus 55 TFSI quattro. Kaikki Q8:n versiot tuottavat saman tehon, kun taas X6:n versiot eroavat toisistaan tuotetun tehon osalta.

Audi Q8:n perusversio, joka on Premium 55 TFSI quattro, on varustettu 3,0-litraisella V6-turbokaasumoottorilla. Moottori tuottaa jopa 335 hv ja 369 lb-ft vääntöä. Lisäksi sen huippunopeus on 130 km/h ja se kiihtyy 0-100 5,6 sekunnissa. Myös Audi Q8 Prestige- ja Premium Plus -varustelussa on sama teho ja nopeus.

  2022 Mercedes GLC vs BMW X3

Sitä vastoin BMW X6:n perusmalli xDrive40i on varustettu 3,0-litraisella turbo-rivikaasumoottorilla. Se tuottaa jopa 335 hv ja 331 lb-ft vääntöä, mikä on jonkin verran vähemmän kuin Audi Q8:n perusmallissa. Lisäksi sen huippunopeus on 151 kilometriä tunnissa, ja se kiihtyy nopeudesta 0-100 vain 151 kilometrin tuntinopeudessa.

Vaikka BMW X6:n perusversio ei olekaan tehokas, huippuversio tarjoaa erinomaisen tehon ja suorituskyvyn. BMW X6 M50i on varustettu 4,4-litraisella V8-kaksoisturboveturbobensiinimoottorilla, joka tuottaa maksimissaan 523 hv ja 553 lb-ft vääntöä. Sen huippunopeus on myös 155 km/h, ja se kiihtyy 0-100 nopeuteen 4,1 sekunnissa.

Suorituskyvyltään BMW X6:n korkeampi versio on parempi kuin kaikki Audi Q8:n versiot. Siitä huolimatta alempi BMW X6 -versio ei suoriudu paremmin kuin Audi Q8:n perusmalli.

Hinta

Audi Q8 ja BMW X6 ovat huippuluokan ylellisiä kompakte SUV-malleja. Siksi ne ovat molemmat kalliita. BMW X6 on kuitenkin hieman edullisempi kuin Audi Q8. BMW X6:n perusmallin hinta on 67 300 dollaria, kun taas Audi Q8:n perusmallin hinta on 70 300 dollaria. X6 on siis budjettiystävällisempi kuin Q8.

FAQ

Kumpi auto on nopeampi – BMW X6 vai Audi Q8?

BMW X6 on nopeampi auto. Tämä johtuu siitä, että kaikki Audi Q8:n trimmit tuottavat saman verran tehoa, toisin kuin BMW X6:ssa, jonka korkeat trimmit tuottavat erinomaisesti. BMW X6:n huippunopeus on 155 mph, kun taas Audi Q8:n 130 mph. Audi Q8 kiihtyy myös 5,6 sekunnissa nopeudesta 0-100, kun taas X6 kiihtyy 4,1 sekunnissa.

  BMW X6 VS Hellcat - kumpi on parempi?

Kumpi auto on halvempi ylläpitää – BMW X6 vai Audi Q8?

Kuten useimmat luksusmaasturit, Audi Q8 ja BMW X6 ovat kalliita ylläpitää. Audi Q8 on kuitenkin hieman halvempi ylläpitää, koska se ei hajoa usein. Lisäksi sen varaosat ovat myös halvempia kuin BMW:n varaosat.

Onko Audi Q8 rahansa arvoinen?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Jos olet valmis käyttämään rahaa saadaksesi ylellisen, suorituskykyisen, mukavan ja tyylikkään kompaktin katumaasturin, se on rahan arvoinen. Mutta jos haluat käytännöllisemmän, edullisemman ja polttoainetaloudellisemman auton, se ei ole rahan arvoinen.

Bottom line

Audi Q8:n ja BMW X6:n välillä valitseminen ei ole yksinkertaista, sillä molemmat ovat tyylikkäitä, tyylikkäitä, mukavia, ylellisiä ja suorituskykyisiä. Siitä huolimatta BMW X6 päihittää Audi Q8:n suorituskyvyn, käsiteltävyyden, nopeuden ja polttoainetehokkuuden osalta. Päinvastoin, Audi Q8 on parempi mukavuudessa, luotettavuudessa, tilavuudessa ja tyylissä.

Kaiken kaikkiaan nämä kaksi autoa ovat tehokkaita ja saavat ihmiset kääntämään päänsä, kun ajelet kadulla. Ne ovat myös turvallisia ja erittäin tyylikkäitä, mikä tekee niistä markkinoiden parhaita kompakteja katumaastureita.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z