BMW X6 VS Hellcat – kumpi on parempi?

BMW luo joitakin markkinoiden suorituskykyisimpiä autoja, kun taas Dodge tunnetaan markkinoiden nopeimpien sedanien valmistajana. Mutta kumpi auto BMW X6:n ja Dodge Charger Hellcatin välillä on parempi?

Jos haluat mukavuutta, ylellisyyttä, tyyliä, turvallisuutta ja käytännöllisyyttä, BMW X6 on oikea valinta. Mutta jos haluat voimaa, suorituskykyä ja parempaa käsiteltävyyttä, Dodge Charger Hellcat on paras vaihtoehto. Lisäksi BMW:llä saat ”ultimaattisen ajokokemuksen”, kun taas Dodge Charger Hellcat tarjoaa urheilullisen ajokokemuksen.

BMW X6 on kompakti katumaasturi, kun taas Dodge Charger Hellcat on sedan. Molemmissa näissä huippuluokan luksusautoissa on kuitenkin istumapaikat jopa neljälle henkilölle ja runsaasti tavaratilaa. Siksi ne sopivat erinomaisesti perheelle tai automatkalle. Tämän lisäksi kyseessä on kaksi erilaista hirviötä, jotka on suunnattu eri ihmisille.

Kumpi auto on parempi – Hellcat vai BMW X6?

Ulkoinen ja sisäinen ulkonäkö

BMW X6 näyttää ulkoisesti näyttävämmältä kuin Dodge Charger Hellcatin ulkoasu. Toisin kuin BMW X6, Dodge Charger on säilyttänyt muotoilunsa pitkään vain muutamalla muutoksella. Toisaalta BMW X6 näyttää nykyaikaiselta huippuluokan ominaisuuksineen.

BMW X6:sta erottuu muun muassa suuri, kahden adaptiivisen LED-ajovalojen ja sumuvalojen väliin sijoitettu munuais-säleikkö. Lisäksi X6:ssa on vino kattolinja, jossa on panoraamakattoluukku. Kattoluukku on loistava ominaisuus, sillä sen ansiosta matkustajat voivat nauttia päivä- ja yövalosta.

Vaikka Dodge Charger Hellcat ei ole yhtä kaunis kuin BMW X6, se on silti houkutteleva ja sillä on energinen ulkonäkö, josta monet urheiluautojen kuljettajat pitävät. BMW X6:n tavoin myös siinä on 20-tuumaiset pyörät, jotka tekevät siitä urheilullisemman näköisen. Muita ominaisuuksia ovat HID-ajovalot, joissa on LED-ajovalot ja C-kirjaimen muotoinen korostus profiileissa.

  Dodge Journey Luotettavuus

BMW X6:n sisätilat näyttävät edelleen runsaammilta ja edistyksellisemmiltä kuin Dodge Charger Hellcatin. Tämä johtuu siitä, että Dodge Chargerin sisustus näyttää vanhentuneelta ja halvalla tehdyltä. Siitä huolimatta siinä on edelleen joitakin erinomaisia ominaisuuksia, kuten kaksivyöhykkeinen automaattiohjaus, sähkötoimiset tuuletetut etuistuimet, painonappisytytys ja paljon muuta.

Sitä vastoin BMW X6:n sisätilat ovat paljon tasokkaammat, sillä niissä on laadukkaat materiaalit ja huippuluokan ominaisuudet, kuten Vernasca-nahkaistuimet, SensaTec-keinonahka, kaksi 12,3-tuumaista näyttöä, 16-suuntaiset sähkötoimiset etuistuimet, joissa on lämmitys, ja esteettinen matkustamo.

Yllättäen Dodge Charger Hellcat on pidempi kuin BMW X6. Hellcatin akseliväli on 120 tuumaa, pituus 201 tuumaa, leveys 78,3 tuumaa ja korkeus 57,6 tuumaa. X6 on kuitenkin odotetusti korkeampi kuin Hellcat. Sen akseliväli on 117,1 tuumaa, pituus 194,8 tuumaa, leveys 78,9 tuumaa ja korkeus 66,3 tuumaa.

Suorituskyky

Dodge Charger Hellcat on yksi markkinoiden suorituskykyisimmistä sedaneista. Vaikka BMW X6 suoriutuu erinomaisesti, se ei vedä vertoja tehokkaalle ja erinomaiselle Dodge Charger Hellcatille. Sitä paitsi sekä Dodge Charger Hellcatilla että BMW X6:lla on kolme varustevaihtoehtoa. Näin ostajilla on useita vaihtoehtoja.

Dodge Charger Hellcatin perusversio on Charger SRT Hellcat Widebody RWD. Tässä versiossa on 6,2-litrainen välijäähdytteinen ahtimella varustettu premium V-8-moottori, jossa on 8-vaihteinen automaattivaihteisto. Se tuottaa jopa 717 hv ja 650 lb-ft vääntöä. Lisäksi se kiihtyy 0-100:een 3,8 sekunnissa, ja huippunopeus on jopa 124 mph.

  Onko BMW M235i luotettava?

Vaikka Dodge Charger SRT Hellcat Redeye Widebody -mallissa on sama moottori kuin perusmallissa, se on varsin tehokas. Tämä johtuu siitä, että se tuottaa erinomaiset 797 hv ja 707 lb-ft vääntöä. Se myös kiihtyy nopeammin 0-100 vain 3,4 sekunnissa, ja huippunopeus on 126 km/h.

BMW X6:n suorituskyky on myös hyvä verrattuna muihin luokkansa autoihin. Perusmalli xDrive40i on varustettu 3,0-litraisella turbo-sisar-6-moottorilla, joka tuottaa jopa 335 hv ja 331 lb-ft vääntöä. Lisäksi sen huippunopeus on 151 kilometriä tunnissa, ja se kiihtyy 0-100:een 5,3 sekunnissa.

BMW X6:n korkeammassa versiossa on 4,4-litrainen twin-turbo V8-moottori, joka antaa Dodge Charger SRT Hellcat Redeye Widebody -mallille kyytiä. Moottori tuottaa maksimissaan 523 hv ja 553 lb-ft vääntöä. Lisäksi sen huippunopeus on parempi, 155 km/h, mutta nopeus 0-100 km/h on alhaisempi, 4,1 sekuntia.

Hinta

Dodge Charger Hellcat on kalliimpi kuin BMW X6. Perusmalli Dodge Charger SRT Hellcat Widebody maksaa noin 72 000 dollaria, kun taas huippuversio (SRT Hellcat Redeye Widebody RWD) maksaa noin 87 000 dollaria. BMW X6:n perusversio maksaa 67 300 dollaria, kun taas high-end-versio maksaa noin 86 200 dollaria.

FAQ

Kumpi auto on luotettavampi – BMW vai Hellcat?

BMW on luotettavampi kuin Dodge. Aiemmin Dodge oli luotettavampi kuin BMW, mutta tämä on muuttunut, sillä BMW:stä on hiljalleen tulossa yksi markkinoiden luotettavimmista luksusautoista.

  Onko Volvo vai BMW turvallisempi?

Kumpi auto on nopeampi – BMW X6 vai Hellcat?

Kiihtyvyydeltään Dodge Charger SRT Hellcat Redeye Widebody on nopeampi kuin BMW M50i. Ensin mainittu kiihtyy 0-100:een 3,5 sekunnissa, kun taas jälkimmäinen kiihtyy 4,1 sekunnissa. Huippunopeuden osalta jälkimmäinen on kuitenkin paljon parempi, sillä se on 155 km/h, kun taas edellisen nopeus on 126 km/h.

Charger Hellcat kiihtyy siis nopeammin, kun taas BMW X6 on nopeampi radalla.

Kumpi auto on polttoainetehokkaampi – Hellcat vai BMW X6?

BMW X6 on taloudellisempi auto. Sen lisäksi, että Hellcatilla on suurempi moottori, se tuottaa enemmän tehoa, mikä tarkoittaa, että polttoainetta tarvitaan paljon. Siksi sen EPA-luokitus on 12 mpg kaupungissa, 21 mpg maantiellä ja 12 mpg yhdistettynä. Kun taas BMW X6:n tulos on 21 mpg kaupungissa, 25 mpg maantiellä ja 23 mpg yhdistettynä.

Johtopäätös

BMW X6 ja Dodge Charger Hellcat ovat kaksi erinomaista autoa tehon ja suorituskyvyn suhteen. BMWX6 on kuitenkin luotettavampi, mukavampi, ylellisempi ja tilavampi kuin Dodge Charger Hellcat. Päinvastoin, Dodge Charger Hellcat on tehokkaampi, nopeampi ja paremmin käsiteltävä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z