BMW:n jäähdytysnesteen sekoittaminen

BMW:n jäähdytysnesteen sekoittaminen

Suurin ongelma BMW:n jäähdytysnesteen sekoittamisessa on se, että kaikkia jäähdytysnesteitä tuskin koskaan saadaan ulos moottorista. Tästä syystä pyri aina täyttämään BMW:n jäähdytysnesteet laimentamattomina. Kun olet laittanut 6 litraa eli puolitoista litraa jäähdytysnestettä ajoneuvosi järjestelmään, lisää deionisoitua vettä. On olemassa muitakin hyväksyttäviä tapoja tehdä se, esimerkiksi 50:50 veden ja jäähdytysnesteen seoksella.

Parhaat käytännöt BMW:n jäähdytysnesteiden sekoittamisessa

Jos kaadat liikaa jäähdytysnestettä autosi järjestelmään, saatat joissakin tapauksissa vahingoittaa sitä syöpymällä valmistuksessa käytettyjä metalleja. Väärän tyyppisen jäähdytysnesteen käyttö vahingoittaisi myös moottoria. Varmista, että käytät aina autonvalmistajan tai autoliikkeen sertifioimia tai hyväksymiä nesteitä.

Yleensä BMW-autot eivät pidä vanhan jäähdytysnesteen käytöstä. Joidenkin BMW-mallien jäähdytysnestejärjestelmät ovat jopa herkempiä kuin useimpien autojen. Tarvitset muutaman yksinkertaisen työkalun huuhtelemaan BMW:n jäähdytysjärjestelmän kunnolla.

Mitä työkaluja tarvitset BMW:n jäähdytysnesteen huuhteluun?

Jäähdytysjärjestelmän huuhtelu on melko yksinkertainen prosessi. Tarvitset työhön oikeat työkalut, joista useimmat löytyvät mistä tahansa kotitaloudesta.

● Yksinkertainen ruuvimeisseli, riippuen autosi tyhjennystulppien tyypistä.
● suppilo.
● Tyhjennysastia, mitä suurempi, sitä parempi.
● Pistorasia-avain, jonka avulla voit irrottaa auton alla olevat roiskesuojat, jos sellaisia on.
Jos sinulta puuttuvat työkalut tähän työhön, älä huoli, sillä saatavilla on monia valmiita jäähdytysnesteen huuhtelusarjoja sekä verkossa että ehkä paikallisella huoltoasemallasi.

Vaihe 1: Oikean pakkasnesteen valinta.

Jos välität autosi moottorista, sinun ei kannata valita satunnaista pakkasnestettä, vaan hankkia aitoa BMW:n jäähdytysnestettä, jonka valmistaja on hyväksynyt. Pidä kiinni tehtaan suosittelemista tuotteista. Voit nähdä autosi suositellut parametrit selvästi auton ohjekirjasta tai katsoa ne netistä, sillä ne vaihtelevat suuresti malleittain.

  Ovatko BMW:t hyviä autoja?

Vaihe 2: Älä koskaan sekoita vesijohtovettä jäähdytysnesteeseen. Hanki tislattua vettä.

Vesijohtovesi on täynnä bakteereja ja muita aineita, joiden juominen ei ehkä ole meille haitallista, mutta jotka saattavat vahingoittaa suuresti moottoriasi, jäähdytysnestejärjestelmiäsi ja muita ajoneuvosi osia. Oikea sekoitussuhde, jonka haluat saada veden ja jäähdytysnesteen kanssa, on 50/50-suhde. Tämä on melko aggressiivinen seos kuumemmissa osissa maailmaa, mutta se tekee hyvää työtä BMW:si moottorin suojaamisessa ja vesipumpun voitelussa.

Vaihe 3: Huuhtele BMW:n moottori jäähdytysnesteellä.

Jos haluat huuhdella jäähdytysnesteen autosi järjestelmästä, aloita irrottamalla moottorilohkon tyhjennystulppa. Varmista, että tyhjennysastian sijainti on siellä, missä sen pitääkin olla. Anna kulua useita tunteja, jotta autosi on mahdollisimman kuiva.

Kun tämä on tehty, aseta tyhjennystulppa paikalleen. On aika huoltaa autosi jäähdytin. Siirrä tyhjennysastia kohti jäähdyttimen tyhjennystulppaa. Jäähdyttimen tulppa sijaitsee yleensä jossakin sen kulmassa. Irrota se ja tyhjennä jäähdytysneste myös sieltä. Anna sen valua jonkin aikaa ja laita tulppa takaisin, kun se on valmis.

Seuraavaksi puhdista järjestelmä tislatulla vedellä huuhtelemalla se vielä kerran. Täytä järjestelmä tislatulla vedellä. Kiinnitä huomiota siihen, kuinka paljon nestettä järjestelmäsi ottaisi. Kytke auto päälle ja paina lämmittimen painike maksimiin. Käytä auton moottoria, kunnes se saavuttaa normaalin keskilämpötilan. Sammuta moottori ja tyhjennä järjestelmä vielä kerran kuten edellisellä kerralla.

  Mitkä ovat yleisiä ongelmia BMW 335i:ssä?

Tämä poistaisi kaikki jäähdytysnesteen jäämät järjestelmästäsi.

Vaihe 4: Täytä BMW:n jäähdytysjärjestelmä uudella jäähdytysnesteellä.

Varmista, että kaikki tyhjennystulpat ovat paikoillaan, ennen kuin jatkat järjestelmän täyttämistä uudelleen. Käytämme 50/50 tislatun veden ja pakkasnesteen seosta. Kiinnitä huomiota siihen, onko jäätymisenestoaineesi esisekoitettu veteen. Jos se oli, älä lisää vettä, vaan kaada se yksinkertaisesti joukkoon. Jos se ei ollut, valitse 50/50 sekoitus.

Jos autosi on ottanut 10 litraa vettä (2,64 gallonaa), kun teit vesihuuhtelun, kaada nyt 5 litraa vettä ja 5 litraa pakkasnestettä. Jos autossasi on sekoitinruuvi, sinun on avattava se, jos ei, lisää vain jäähdytysneste.

FAQ

Pitäisikö käyttää 50/50-seosta vettä ja jäähdytysnestettä?

On olemassa monia jäähdytysnesteitä, jotka sekoitetaan tehtaalla veden kanssa 50/50 esisekoituksena. Veden ja pakkasnesteen 50/50 sekoituksen käyttäminen on tärkeää, mutta on ratkaisevan tärkeää varmistaa, että käyttämäsi jäähdytysneste ei ole tehtaalla esisekoitettu veden kanssa. Jos sattumalta sekoitat valmiiksi sekoitetun jäähdytysnesteen veteen, se saattaa heikentää vaikutusta ja aiheuttaa vahinkoa ajoneuvollesi.

Pitäisikö sinun tyhjentää BMW:n järjestelmä kokonaan vai sekoittaa jäähdytysnesteet?

Useimmat asiantuntijat ja BMW-fanit kertovat, että he yleensä tyhjentäisivät auton järjestelmän kokonaan, ennen kuin kaatavat siihen lisää jäähdytysnestettä. Jos et halua tehdä niin, varmista, että olet hyvin tietoinen siitä, millä perusteella vanhat ja uudet jäähdytysnesteet on valmistettu. Jos ne ovat esimerkiksi molemmat etyleeniglykolipohjaisia, voit sekoittaa niitä riippumatta siitä, onko toinen niistä vihreä ja toinen sininen.

  Mikä on luotettavin BMW-malli?

Kuinka usein jäähdytysneste tulisi vaihtaa?

BMW-merkki suosittelee, että kuljettajat vaihtavat autonsa jäähdytysnesteen kahden tai kolmen vuoden välein, varsinkin jos autolla ei ajeta yhtä usein. Lisäksi BMW suosittelee jäähdytysnesteitä, jotka on pakattu hyödyllisiä lisäaineita moottorin valmistuksessa käytettäville metalleille. Ne ehkäisevät korroosiota, varmistavat voitelun ja suojaavat moottorin ja jäähdytysjärjestelmän kokonaisuutta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z