BMW:n tehokkain moottori

BMW:n tehokkain moottori

BMW M8:ssa on BMW:n kaikkien aikojen tehokkain BMW-moottori – S63-bensiinimoottorin twin-turbo. M8 Competition -mallin voimanlähteenä on suorasuihkutettu 4,4 litran V8 twin-turbo -moottori, joka tarjoaa 617 hevosvoimaa ja joka kiihtyy 3,0 sekunnissa nopeudesta 0:sta 62 mailiin tunnissa, ja sen huippunopeus on 155 mailia tunnissa, joka on elektronisesti rajoitettu.

4.4 L S63 twin-turbo V8-moottori.

BMW:n kaikkien aikojen tehokkainta moottoria käytetään tällä hetkellä F90 M5:ssä, M5 Competitionissa, F91, 92, 93 M8-malleissa vuoden 2019 jälkeen sekä vuoden 2020 jälkeisissä F95 X5- ja X6-malleissa, kuten X5 M ja X6 M.

S63 perustui alun perin N63-moottoriin, joka debytoi BMW X6 M:ssä. Siinä käytetään pulssiviritteistä, moottorin poikkileikkaukseen perustuvaa pakosarjaa, joka tehostaa moottoria poistamalla jatkuvasti pulsseja turboilta moottorin jokaisella kierroksella. N63 oli ensimmäinen BMW:n valmistama turboahdettu V8-moottori.

Moottorin V:n sisällä olevat ristikkäiset pakosarjat ovat innovaatio, joka vähentää huomattavasti turboviivettä ja parantaa moottorin termistä hyötysuhdetta.

S63 Moottorin jäähdytysjärjestelmät

S63-moottorin jäähdytysjärjestelmä toimii pääasiassa sähköpumpun avulla, joka auttaa kierrättämään jäähdytysnestettä turboahtimiin ja moottoriin. Öljypohja on varustettu omalla toissijaisella etukammiolla, jossa on huuhtelupumppu, jotta öljynpaine riittäisi aina, myös erittäin korkeilla kierroksilla.

Voimansiirto

Ei ole yllättävää, että sekä ylelliset sedanit että BMW X -katumaasturit, jotka on varustettu S63:lla, ovat nopeinta BMW:tä radalla. S63:ssa on rajoitettuna vaihtoehtona 8-vaihteinen automaattivaihteisto. Toisaalta tarjolla on ajotila, jossa voit vaihtaa vaihteita manuaalisesti. Drivelogic-painike mahdollistaa muutaman tilan, jotka voivat helpottaa ajokokemustasi.

  Paras BMW maastoon

4.4 L S63 twin-turbo V8-moottorin luotettavuus

S63 ei ole vain tehokkain BMW:n moottori, jota on koskaan valmistettu, vaan se on myös yksi luotettavimmista. X5 M -kuljettajat ovat usein raportoineet, että heidän maasturinsa ovat ajaneet yli 150 000 kilometriä ilman tai vain vähän korjauksia.

Sitä edeltäneeseen N63-moottoriin verrattuna S63 on paljon paremmin rakennettu moottori. Se on melko kestävä moottori, ainoana poikkeuksena satunnaiset alipainevuodot.

Muita merkittäviä mainintoja BMW:n nopeista moottoreista.

BMW luottaa suorituskykyyn ja ajamisen iloon miellyttääkseen fanikuntaansa. Korkeilla kierroksilla pyörivät moottorit ovat aina vetäneet yleisöä puoleensa ja tulevat aina vetämään. Aina 9 000 kierrokseen asti meneminen on harvinaista useimmissa autoissa, mutta BMW ei petä tässä suhteessa.

S65 V8-moottori

S65 V8 -moottoria käytetään E90- ja E92 M3 BMW -malleissa. Se tuottaa 414 hevosvoimaa, ja sen punainen raja on 8450 kierrosta minuutissa, mikä innostaisi useimpia urheiluautojen harrastajia. On syy, miksi ihmiset rakastavat Ferrarin ääntä, ja juuri korkeat kierrokset tekevät siitä niin kauniin kuin se on.

S70/2 V12 BMW-moottori

BMW valmisti tämän moottorin nimenomaan McLaren F1 -superautoa varten, jonka suunnitteli sama tiimi, joka suunnittelee McLarenin Formula 1 -autot. Vaikka tämä auto valmistettiin vuonna 1992, se pysyi maailman nopeimmalla imumoottorilla vuoteen 2013 asti.

Tämä 6,1-litrainen V-12-moottori, jossa on 48 venttiiliä, on varustettu alumiinilohkolla ja -päillä. Se tuottaa 627 hevosvoimaa, ja sen punainen raja on 7 500 kierrosta minuutissa. Se painaa vain 250 kiloa, ja sitä pidetään kiistatta historian parhaana moottorina. Tämän ketjuvetoisen moottorin ja sen vääntömomentin (480 lbs jalkaa) ansiosta McLaren piti maailman nopeimman auton ennätystä yli 10 vuoden ajan.

  Onko käytetyn BMW:n ostaminen huono ajatus?

Muuttuvan venttiilien ajoituksen ja kuivasumppuvoitelun ansiosta BMW vei pelin seuraavalle tasolle, kun se paljasti, että vaihteisto mukaan luettuna tämä moottori ei painaisi yli 550 kiloa.

BMW i8 Hybridin 3-sylinterinen moottori ja sähkömoottori

Varmasti kukaan ei odottaisi mainintaa hybridimoottorista, mutta tämä ansaitsee paikkansa tässä. BMW i8 -ajoneuvo todisti vuonna 2014 julkaisullaan, että sähköautot ja suorituskykyinen ajaminen eivät ole millään tavalla toisiaan poissulkevia.

BMW i8:ssa on kaksi moottoria, bensiinimoottori ja sähkömoottori. Yhdessä ne muodostavat 362 hevosvoimaa, ja i8 kiihtyy 5 sekunnissa nopeudesta 0-80 km tunnissa. Verrattuna S63:n 3 sekuntiin tämä vaikuttaa tietysti melko hitaalta, mutta se ansaitsee erityismaininnan, koska kyseessä on ainutlaatuinen moottori.

3-sylinterinen 1,5-litrainen turbomoottori tuottaa 231 hevosvoimaa, ja sen parina on sähköinen vastine, joka tuottaa 131 hevosvoimaa ja jonka akkukapasiteetti on 11. kWh. BMW jatkaa epäilemättä hybridiajoneuvojen ja -moottoreiden kehittämistä, sillä i8 oli valtava menestys.

FAQ

Mitä moottoreita BMW:t yleensä käyttävät?

BMW tunnetaan loistavasta suorituskyvystään ja ajamisen ilosta, jota se tuo fanikunnalleen. Ne kehittävät ja käyttävät pääasiassa rivikuutosmoottoreita, joita kutsutaan myös suorakuutosmoottoreiksi. Huolimatta siitä, että useimmat valmistajat ja kilpailevat merkit ovat siirtyneet V6-moottoreihin, BMW jatkaa rivikuutosmoottoreiden käyttöä, ja se toimii erinomaisesti. BMW valmistaa tällä hetkellä myös V10-, V12- ja rivikolmosmoottoreita.

  Paras BMW naiselle

Ovatko BMW:n moottorit luotettavia?

Vaikka BMW:llä on maine huonosta luotettavuudesta maantiellä, voimansiirto on vankka, ja harvoin näet vakavia vaurioita ja tarvetta erittäin kalliisiin korjauksiin, ellet laiminlyö ajoneuvosi huoltoa tai ole ajanut yli 100 000 kilometriä. Pidä tietysti mielessä, että eri malleissa on erilaiset moottorit, ja se riippuu suuresti siitä, mitä valitset.

Mitkä ovat luotettavimmat BMW-moottorit?

Luotettavin BMW:n moottori on 3-sarjan E90-mallissa käytetty moottori. Toisaalta N52 l6 -moottori ei ole tehokkain 2,5-litraisella kuusisylinterisellä moottorilla ja 215 hevosvoimalla. Enemmän tehoa ei ole aina parempi, kun puhutaan luotettavuudesta. Monet kuljettajat kertoivat ajaneensa jopa 150 000 kilometriä ilman ongelmia näillä moottoreilla.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z