Onko Peugeot Traveller hyvä auto?

Peugeot Traveller

Peugeot Traveller on pakettiauto/MPV, joka jakaa koko alustansa melko monen muun Stellantis-yhtiön omistaman mallin, kuten Citroen SpaceTourerin, Vauxhall Vivaron ja jopa Toyota ProAce Verson kanssa. Kun niin monet mallit käyttävät samaa alustaa, voisi odottaa sen olevan todella hyvä, mutta onko Peugeot Traveller hyvä auto?

Todellisuudessa Peugeot Traveller on todella hyvä auto, mutta on muutamia asioita, jotka ovat kaukana hyvästä. Ensinnäkin Peugeot ei ole erityisen nopea vaihtamaan nykyistä mallia uuteen. Toiseksi se on kaukana luotettavuudesta, minkä vuoksi sitä on vedetty takaisin jo 40 kertaa. Tämä on ymmärrettävästi enemmän kuin useimpien autojen kohdalla, mutta ei ole kovinkaan harvinaista, että näin tapahtuu.

Travellerin moottoripaletti on laaja ja koostuu diesel- ja täyssähkömoottoreista. Ulkonäkö on ihan ok, mutta houkuttelevan näköisiä pakettiautoja ei yleensä ole. Travellerin sisätilat ovat hieman jännittävämmät, sillä ne näyttävät yhtä hyviltä kuin lähes kaikki muutkin Peugeotin nykymallit.

Ajokokemus ei ole mitään erityisen erikoista, kun taas käytettyjen mallien arvot ovat laskeneet melkoisesti. Travelleriin mahtuu jopa yhdeksän ihmistä, ja myös tavaratila on enemmän kuin riittävä. Luotettavuus ei ole paras mahdollinen, mutta oikein huollettuna Travellerin pitäisi kestää melko pitkään.

Peugeot Traveller – Voimansiirtojärjestelmä

Dieselmoottoripaletin aloittaa 1,6 litran nelisylinterinen moottori, joka tuottaa joko 95 tai 116 hv, kun taas keskimmäinen bensiinimoottori on 1,6 litran nelisylinterinen, joka tuottaa 100 tai 120 hv. Huipputason moottori on 2,0 litran 4-sylinterinen moottori, joka on saatavana eri viritystasoilla alkaen 140 hv, 150 hv, 177 hv tai 180 hv.

  Yleisiä ongelmia Peugeot 2008:ssa

Travellerissa ei ole bensiinimoottoreita, mikä varmasti muuttuu pian, sillä Peugeot kertoi luopuvansa kaikista dieselmoottoreista uusissa malleissa vuodesta 2023 alkaen. Travellerista tulee kuitenkin kaksi sähköistä versiota, joiden toivotaan korvaavan bensiinimoottorimallit kokonaan.

E-Travellerin saa joko 50 kWh:n tai 75 kWh:n akulla. Nämä akut on sidottu yhteen sähkömoottoriin, joka tuottaa 136 hv. 75 kWh:n mallin mitoitus on 205 mailia, mutta todellisuudessa se pystyy kulkemaan lähempänä 180 mailia. 50 kWh:n mallin arvioitu toimintamatka on 140 mailia, mutta todellisuudessa se on lähempänä 110 mailia. Molemmat näistä malleista tarjoavat täysin rehellisesti sanottuna heikot ajokilometrit, minkä vuoksi monet ihmiset valittivat siitä.

Peugeot Traveller – muotoilu ja ajaminen

Travellerin muotokieli ei ole mitään erityisen erikoista, mutta niin on käytännössä kaikissa tämän segmentin autoissa. Nämä autot on suunniteltu käytettäviksi, ei katseltaviksi. Sisätilat ovat hieman paremmat, sillä niissä on paljon tilaa ja ne ovat linjassa muiden nykyaikaisten Peugeotien sisätilojen kanssa.

Traveller on ajotuntumaltaan yhtä innostamaton, mutta sekin on odotettavissa. Kyse ei ole siitä, etteikö se olisi riittävän mukava, vaan pikemminkin siitä, ettei se ole sinänsä dynaaminen tai jännittävä. Sellaisenaan se on enemmänkin työkalu, ja sitä käytetäänkin useimmissa näistä.

Peugeot Traveller – Luotettavuus ja yleiset kysymykset

Luotettavuuden osalta asiat ovat paljon monimutkaisempia, sillä Traveller ei yksinkertaisesti ole kaiken kaikkiaan kovin luotettava. Uudemmat mallivuodet näyttävät olevan paljon parempia kuin alkuperäiset, mutta ne ovat edelleen alttiita melkoiselle määrälle ongelmia. Traveller on kokenut paljon, sillä se on saanut yli 40 erilaista takaisinkutsua, minkä vuoksi asianmukainen huolto on välttämätöntä.

  Peugeot 508:n yleiset ongelmat

Yleisimpiä ongelmia ovat jarrujen pettäminen, sähköongelmat, auton käynnistymishäiriöt ja lämmitysjärjestelmän ongelmat.

Peugeot Traveller – Arvo ja käytännöllisyys

Traveller on aina ollut halvemmalla puolella, ainakin verrattuna esimerkiksi Mercedes V-Classiin, joka tarjoaa samanlaisen kokemuksen. Käytetyt mallit ovat menettäneet vuosien varrella melkoisesti arvoaan, ja ne ovat todella suosittuja Euroopan pienten ja suurempien yritysten autokannassa.

Käytännöllisyys on tämän pakettiauton vahvuus, sillä siihen mahtuu kerrallaan jopa yhdeksän henkilöä. Travellerista on kaksi versiota, vakiokokoinen Traveller tai suuri Traveller. Molemmat tarjoavat hyvän näkyvyyden ja paljon säilytystilaa sisätiloissa, ja ne ovat todella hyviä perhekäyttöön.

UKK-osio

Onko Peugeot e-Traveller parempi kuin diesel-Traveller?

Nykyaikana dieselin ja sähköisen vertailu ei ole kovin suosittua, sillä useimmat ihmiset olettavat automaattisesti, että sähköinen versio on parempi. Todellisuudessa dieselversio on kuitenkin paljon parempi, sillä se tarjoaa satoja ja taas satoja kilometrejä täydellä tankilla ja tankkaus kestää 5 minuuttia.

Tämä tarkoittaa sitä, että pitkät matkat sähkömallilla kestävät paljon kauemmin, minkä vuoksi monet yritykset pysyvät niistä erossa. Peugeot sanoi, että seuraavan sukupolven e-Traveller tarjoaa paremman arvioidun toimintasäteen, mutta meidän on odotettava ja katsottava.

Onko Peugeot Traveller parempi kuin Citroen SpaceTourer, Vauxhall Vivaro tai Toyota ProAce Verso?

Näiden pakettiautojen väliset erot ovat suhteellisen vähäisiä, minkä vuoksi useimmat ihmiset ostavat niitä hyvän tarjouksen saamisen tai merkkiuskollisuuden vuoksi. Sanoisin, että Peugeot näyttää parhaalta, kun taas kaikki muut SpaceToureria lukuun ottamatta näyttävät melko alavireisiltä.

  Onko Peugeot 2008 hyvä auto?

Vivaro on halvin ja Peugeot kallein, mutta erot ovat tässäkin melko pienet.

Pitäisikö minun ostaa Peugeot Traveller?

Jos haluat todella tilavan, suhteellisen edullisen ja kohtuullisen mukavan pakettiauton, jota voi käyttää sekä perhe- että yrityskäyttöön, Peugeot Traveller on hyvä valinta. Se ei ehkä ole luotettavuuden mestari, mutta se tarjoaa luokkansa johtavat turvallisuusluokitukset, eikä sen ylläpito ole myöskään liian kallista.

Mercedes Benz V-luokka on kalliimpi, kun taas kolme muuta Stellantin omistamaa vastinetta ovat todella samanlaisia. Kaiken kaikkiaan, jos pidät Peugeotin merkistä ja jos sinua ei haittaa, että sinulla on/omistat pakettiautoa henkilökohtaiseen käyttöön, voit todennäköisesti nauttia Travellerista, jos huollat sitä tarpeeksi hyvin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z