Peugeot Travellerin yleiset ongelmat

Peugeot Traveller

Peugeot Traveller on Peugeotin keskikokoinen pakettiauto, joka esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2016 ja on edelleen tuotannossa. Traveller jakaa alustansa Citroen Spacetourerin, Toyota ProAce Verson ja Vauxhall Vivaron kanssa. Tässä artikkelissa mainitsemme Peugeot Travellerin yleisimmät ongelmat ja kerromme, mitä kannattaa varoa, kun ostat sellaisen käytettynä.

Yksi vaarallisimmista Peugeot Travellerin ongelmista liittyy jarruihin, jotka voivat lakata toimimasta ja aiheuttaa siten onnettomuuden. Muita ongelmia ovat esimerkiksi auton hitaus tai se ei halua käynnistyä lainkaan. Lämmittimeen liittyvät ongelmat ovat yleisiä melko monissa Peugeot-malleissa, kuten Peugeot Travellerissa.

Lopuksi on puhuttava myös sähköongelmista, joita on paljon ja jotka voivat olla todella vaarallisia. Peugeot Traveller -mallia on vedetty takaisin yli 40 kertaa, mikä ei ole kovin yleistä yksittäiselle mallille. Kaikkia autoja kutsutaan takaisin, mutta Travelleriin näyttää kohdistuvan pari takaisinvetoa joka vuosi sen ilmestymisestä lähtien.

Joka tapauksessa suurin osa asiakaspalautteesta viittaa siihen, että Traveller on melko luotettava, jos se pidetään hyvässä kunnossa ajan mittaan. Se ei myöskään ole kovin kallis huollettavaksi, kuten useimmat nykyaikaiset Peugeot-mallit yleensä.

Ongelmat jarrujen kanssa

Mitä tulee takaisinkutsuihin, harvat ovat yhtä vaarallisia kuin viallisiin jarruihin liittyvät takaisinkutsut. Sanotaan, että Travellerin jarrujärjestelmä voi pettää ja siten johtaa jarrutustehon täydelliseen menettämiseen ja lisätä mahdollisuuksia joutua onnettomuuteen. Viimeisin jarruihin liittyvä takaisinkutsu tapahtui kesällä 2022, mutta Travellerilla on yleensä ollut melko monta jarruihin liittyvää takaisinkutsua.

  Kaikki vuoden 2023 Peugeot 5008:sta

Siksi jarruihin kannattaa aina kiinnittää huomiota, jos olet ostamassa käytettyä Peugeot Travelleria. Yleisen tarkastuksen tekeminen ennen ostoa on hyödyllistä kaikkien käytettyjen autojen oston yhteydessä, erityisesti niiden, joita on palautettu 40 kertaa.

Ei haluta aloittaa ongelmia

Peugeot Travellerilla on tunnetusti ongelmia, jotka eivät tahdo käynnistyä, mikä voi johtaa suhteellisen kalliisiin korjauksiin, koska tämä voi johtua useista syistä. Oikean syyn diagnosoiminen voi olla työlästä, minkä vuoksi diagnosointi on parasta tehdä jälleenmyyjän kautta. Ensinnäkin akku ja siihen liittyvät järjestelmät voivat pettää, ja helpoin tapa todeta tämä on, jos autossa ei ole lainkaan sähkövirtaa.

Muut ongelmat liittyvät joko vialliseen avaimenperään, jos näin on, yritä käynnistää auto manuaalisesti. Käynnistinmoottori on myös mahdollinen syy, minkä vuoksi myös sen tarkastaminen on hyvä ajatus. Muita mahdollisia syyllisiä ovat tukkeutuneet polttoainesuodattimet, viallinen vaihtovirtageneraattori, viallinen polttoainepumppu, palanut sulake, johdinsarjojen ongelmat tai jyrsijöiden aiheuttamat vauriot.

Lämmittimeen liittyvät ongelmat

Nyt on aika paneutua syvällisemmin lämmittimeen liittyviin ongelmiin, jotka voivat myös johtua useista syistä. Yleisin syy on joko jäähdytysnesteen puute tai tukkeutunut lämmittimen ydin. Näiden ratkaisemiseksi sinun on täytettävä ja huuhdeltava jäähdytysneste ajoissa uudelleen, sillä se on välttämätöntä sekä lämmittimen lämmittämiseen että jäähdyttämiseen. Tukkeutunut lämmittimen ydin voidaan joko puhdistaa tai se on vaihdettava, jos se on liiaksi syöpynyt tai vaurioitunut.

  Kaikki vuoden 2023 Peugeot e-2008:sta

Myös vesipumppu ja termostaatti voivat vioittua tukkeutumisen ja yleisen kulumisen vuoksi, joten myös nämä on hyvä tarkistaa. Kaiken kaikkiaan lämmitysjärjestelmät ovat yleensä ongelma monissa Peugeot-malleissa, ja Traveller on melko samanlainen.

Sähköongelmat

Sähköongelmat ja ranskalaiset autot sopivat yhteen, mutta jotkut Travellerin sähköongelmat ovat todella vaarallisia. Ensinnäkin jotkin takaikkunan alueella olevat johdotukset voivat ylikuumentua tai mennä oikosulkuun, mikä voi johtaa tulipaloon. Tämä oli aikoinaan syy siihen, että osa näistä autoista vedettiin takaisin. ESP on altis ongelmille, eikä ole yllätys, että se voi myös johtaa tulipaloon.

Muita sähköongelmia ovat infotainment-järjestelmän ongelmat, ilmastointilaiteongelmat ja virtalukkojen ongelmat. Onneksi nämä eivät ole liian kalliita tai vaikeita korjata, mutta ne voivat toistua yhä uudelleen.

UKK-osio

Onko Peugeot Traveller turvallinen?

Peugeot Traveller on viiden tähden turvallisuusluokituksen saanut auto, mikä tarkoittaa, että Travellerin turvallisuus ei ole ongelma. Sen lasten matkustajien suojaustulos on luokan johtava, 91 %, kun taas aikuisten matkustajien suojaus on melko samanlainen. Jalankulkijoiden turvallisuus ei ole kovin hyvä, sillä se on 64 prosenttia, mikä ei ole lähelläkään luokan kärkeä.

Autossa on myös kaikki tarvittavat aktiiviset turvajärjestelmät, kuten kuolleen kulman avustin, mukautuva vakionopeudensäädin, kuolleen kulman avustin, automaattinen jarrutus ja kaikki muu, mitä 2000-luvun autolta voi odottaa.

  Onko Peugeot 107 hyvä auto?

Onko Peugeot Traveller MPV vai pakettiauto?

Riippuen siitä, minne katsot, huomaat, että jotkut pitävät Travelleria pakettiautona, kun taas toiset pitävät sitä monikäyttöautona. Maailmanlaajuisesti Traveller-malleja on itse asiassa kaksi, normaali/pienempi malli ja Traveller XL, joka on pakettiauto. Todellisuudessa Traveller on pakettiauto, koska siinä ei ole MPV-muotoilua.

MPV tai monikäyttöauto on räätälöity enemmän perhekäyttöön, kun taas pakettiauto on räätälöity enemmän yrityskäyttöön. Toki on ihmisiä, jotka käyttävät pakettiautoja perheiden kuljettamiseen, mutta ei läheskään samassa määrin. Toisaalta monikäyttöisiä pakettiautoja pidetään usein henkilöautoina, mikä on usein Travellerin käyttötapa.

Onko Peugeot Traveller saatavana sähköisenä?

Kyllä, Peugeot Traveller on todellakin yksi harvoista täysin sähkökäyttöisistä pakettiautoista, kun taas muut ovat edellä mainittuja henkilöautoja, jotka jakavat saman alustan kuin Traveller. Asia on niin, että Stellantis, yritys, joka omistaa Vauxhallin, Peugeotin ja Citreonin ja jolla on sopimus Toyota ProAce Verson sähköisten voimansiirtojen toimittamisesta, käyttää samaa alustaa, jolle nämä kaikki on rakennettu.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z