Ford Edgen vuodet, joita kannattaa välttää – parhaat ja huonoimmat vuodet

Ford Edge

Ford Edge on ollut markkinoilla vuodesta 2006 lähtien. Ford Edge on poikkeuksellinen keskikokoinen crossover-katumaasturi, jossa on korkealuokkaisia ominaisuuksia ja tilava matkustamo. Se on myös käytännöllinen, mikä tekee siitä loistavan valinnan perheiden keskuudessa. Kaikki Ford Edgen vuosimallit eivät kuitenkaan ole hyviä, sillä jotkut ovat luotettavia, toiset taas eivät. Mitä Ford Edgen vuosimallia kannattaa siis välttää?

Kun aiot investoida Ford Edgeen, sinun on hyvä tietää, että joihinkin mallivuosiin kannattaa investoida, kun taas toiset eivät. Parhaat Ford Edge -mallivuodet, joihin kannattaa investoida, ovat 2014, 2018, 2019, 2021 ja 2022. Päinvastoin, sinun kannattaa pysyä kaukana Ford Edgen vuosimalleista 2011, 2012, 2013, 2015 ja 2016.

Parhaat Ford Edge -mallivuodet

2014

Ford Edgen mallivuosi 2014 kuuluu toisen sukupolven Ford Edgeen. Tämä auto on hienostuneempi kuin ensimmäisen sukupolven Ford Edge -mallit. Se on muotoiltu uudelleen Explorer-tyyppisellä säleiköllä, LED-yhdistelmäajovaloilla ja uusilla ajovaloilla.

Kuten useimmat tämän listan autot, vuoden 2014 Ford Edge raportoi vain harvoista ongelmista, joten se on yksi markkinoiden luotettavimmista Ford Edge -malleista. Joitakin yleisiä ongelmia, joita vuoden 2014 Ford Edgessä esiintyy, ovat vaihteisto-ongelmat, nuoleskeleva ääni pyörän seudulta auton liikkuessa ja kattoverhoilun huono istuvuus.

2018

Ford Edge on toinen poikkeuksellinen ja hyvin rakennettu Ford Edge -malli. Siinä on erinomainen käsiteltävyys ja laaja kuormatila. Luotettavuudestaan huolimatta myös tässä mallivuodessa esiintyy ongelmia, kuten vaarallisia sähköjärjestelmiä, hämärää ulkovalaistusta ja viallinen vaihteisto.

2019

Vuoden 2019 Ford Edge tunnetaan monipuolisesta muotoilusta ja erinomaisesta infotainment-järjestelmästä. Siinä on myös taloudellinen perusmoottori ja se on mukava. Huolimatta siitä, että se on luotettava auto, tänä mallivuonna siinä oli takaisinkutsu, koska kuljettajan turvavyön esikiristimen ankkuri oli asennettu väärin.

  Ford Kuga plug-in hybridin yleiset ongelmat

2021

Jos haluat pehmeän, suorituskykyisen ja mukavan kyydin perheellesi, vuoden 2021 Ford Edge on täydellinen auto. Siinä oli kuitenkin myös joitakin takaisinkutsuja, koska takavetoisen akselin riittämättömän voiteluaineen määrä saattaa aiheuttaa takavetoisen akselin takertumisen.

2022

Vuoden 2022 Ford Edge on paitsi edistyksellinen myös hauska ajaa. Siinä on ominaisuuksia, kuten automaattinen hätäjarrutus, kuolleen kulman valvonta, kaistavahti ja paljon muuta. Toisin kuin useimmat tämän listan autot, 2022 Ford Edgen käyttäjät ovat raportoineet vain muutamista moottoriin liittyvistä ongelmista.

Pahimmat Ford Edge -mallivuodet

2011

Vuoden 2011 Ford Edge kuuluu ensimmäisen sukupolven Ford Edgeen. Suurin osa Ford Edge -malleista, joissa on ongelmia, ovat ensimmäisen sukupolven malleja. Lisäksi mallivuosi 2011 on yksi huonoimmista, sillä se rekisteröi yli 400 valitusta. Tämän vuosimallin suurin ongelma on ovien hälytysvalo, joka palaa jatkuvasti.

2012

Kuten edeltäjänsä, myös vuoden 2012 Ford Edgessä on useita ongelmia, sillä se kirjasi yli 200 ongelmaa. Yleisimpiä ovat kuitenkin virranlisäysongelmat, pyörän naksahteleva ääni ajoneuvon liikkuessa. Lisäksi siinä on vaihteisto-ongelmia.

2013

Tämä on markkinoiden ongelmallisin Ford Edge -malli. Käyttäjät ovat rekisteröineet yli 500 ongelmaa, mikä tekee siitä huonoimman Ford Edge -mallivuoden. Joitakin vuoden 2013 Ford Edgen yleisimpiä ongelmia ovat naksahteleva ääni, vaihteisto-ongelmat, ovien lukitusongelmat, vaihteisto-ongelmat ja virranlisäysongelmat.

2015 & 2016

Ford Edge -mallit 2015 ja 2016 ovat myös epäluotettavia, sillä niissä on paljon ongelmia. Ne eivät kuitenkaan ole yhtä huonoja kuin mallivuosien 2011 ja 2013. Silti ne ovat melko kalliita, koska joudut käsittelemään enemmän ongelmia kuin keskimääräiset Ford Edge -ongelmat.

  Ford F-150 Luotettavuus

FAQ

Onko Ford Edgessä paljon ongelmia?

Toisin kuin monissa Ford-malleissa, Ford Edgessä ei rekisteröidä paljon ongelmia. Se on luotettavampi kuin Ford Kuga ja muut Fordin katumaasturit. Yksi yleisimmistä ongelmista, joita Ford Edge rekisteröi, liittyy sähköongelmiin. Sillä on myös vaihteisto-ongelmia, moottoriongelmia ja paljon muuta.

Mitä pidetään Ford Edgen suurena ajokilometrimääränä?

Kun Ford Edge saavuttaa yli 100 000 mailia, sen katsotaan olevan ajettu paljon kilometrejä. Tämä johtuu siitä, että useimmissa Ford Edge -malleissa alkaa olla vakavia ongelmia 100 000 kilometrin jälkeen. Jos auto on kuitenkin hyvin huollettu, vakavia ongelmia voi alkaa ilmetä 150 000 kilometrin jälkeen.

Minä vuonna Ford Edgessä oli vaihteisto-ongelmia?

Vuosina 2011-2013 valmistetuissa Ford Edge -malleissa oli paljon vaihteisto-ongelmia. Valmistaja joutui kutsumaan useita autoja takaisin ja korjaamaan ongelman. Siitä huolimatta myös Ford Edge -mallivuodelta 2018 raportoitiin useita vaihteisto-ongelmia, kuten narskuttelua kiihdytyksen aikana, vaihteiden vaihtamisen viivästymistä ja auton tärinää tiellä.

Kannattaako Ford Edge ostaa?

Ford Edge kannattaa ostaa, jos haluat tilavan, luotettavan, mukavan ja käytännöllisen keskikokoisen crossover-maasturin. Mutta jos haluat ylellisen, tyylikkään ja suorituskykyisen auton, tämä ei ole oikea auto sinulle. Tämä johtuu siitä, että sen sisätilojen laatu on ala-arvoinen, eikä se suoriudu yhtä hyvin kuin useimmat kilpailijansa.

  Onko Ford Kuga plug-in hybrid hyvä auto?

Pitääkö Ford Edge arvonsa vuosien varrella?

Useimmat Ford-mallit eivät pidä arvoaan, koska ne eivät ole kovin luotettavia tai käytännöllisiä. Näin ei kuitenkaan ole Ford Edgen kohdalla, sillä se pitää arvonsa hyvin. Se on yksi Fordin malleista, joilla on parhaat jälleenmyyntiarvot. Esimerkiksi tämä auto myydään 79 %:lla uuden Ford Edgen hinnasta.

Viidessä vuodessa Ford Edge olisi menettänyt arvonsa noin 51 %, mikä ei ole kovin hienoa, mutta ihan ok. Ford Edgen jälleenmyyntiarvon pitäisi siis olla noin 18 000 dollaria. Mutta jos auto on hyvin huollettu ja hyvässä kunnossa, se voi olla jopa enemmän.

Johtopäätös

Ennen kuin investoit Ford Edge -katumaasturiin, on tärkeää tietää joitakin luotettavimpia ja epäluotettavimpia vuosimalleja. Tämä auttaa sinua valitsemaan auton, jossa on vähemmän ongelmia ja vähemmän menoja pitkällä aikavälillä. Vaikka joistakin mallivuosista, kuten 2013, 2011 ja 2012, on paljon valituksia, mallivuosista, kuten 2009, 2017 ja 2021, raportoidaan vähemmän ongelmia.

Vaikka joillakin Ford Edgen mallivuosilla on vähemmän ongelmia kuin toisilla, tämän maasturin yleinen kestävyys riippuu siitä, miten hyvin huollat sitä ja ajotottumuksiasi. Jos huollat autoasi säännöllisesti ja noudatat hyviä ajotapoja, sen pitäisi kestää hyvin pitkään.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z