Hyundai Genesis yleiset ongelmat

Hyundai Genesis yleiset ongelmat

Hyundai Genesis on neliovinen perhesedan, joka esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2008 ja jota ajettiin vuoteen 2016 asti. Se on yksi kaikkien aikojen tyylikkäimmistä ja parhaiten rakennetuista Hyundai-sedaneista, minkä vuoksi Hyundai Genesis toimi perustana, jolle koko Genesis-brändi on rakennettu. Sinänsä vuoden 2016 Hyundai Genesis oli viimeinen laatuaan, sillä soihtu on siirtynyt Genesis G80:lle.

Luotettavuuden osalta Hyundai Genesis näyttää olevan pääosin hyvä auto. Genesiksessä ei oikeastaan ole kovinkaan monia laajalle levinneitä ongelmia, mikä tekee siitä paremman kuin useimmat tämän segmentin autot. Tältä aikakaudelta löytyy melko vähän luotettavampia Hyundai-malleja, mutta useimmat niistä ovat alemman hintaluokan autoja, joissa on vähemmän ominaisuuksia.

Hyundai Genesiksen yleisimmät ongelmat liittyvät auton sähköjärjestelmiin, moottoriin, varusteisiin, maalipinnan ongelmiin ja ohjaustehostimeen. Useimmat näistä ongelmista ovat yleisiä muissakin Hyundai-malleissa, joten niiden korjaaminen ei pitäisi olla liian vaikeaa.

Jotkin niistä, kuten maaliin liittyvät ongelmat, eivät kuitenkaan ole yhtä yleisiä, ja ne voivat todella tuhota auton arvon toisen käden markkinoilla. Joka tapauksessa, jos huollat Genesistäsi ja teet kaiken tarvittavan ajoissa, et todennäköisesti joudu kärsimään näistä ongelmista.

Hyundai Genesis – Sähköongelmat

Hyundai Genesis on auto, joka on varustettu lukuisilla erilaisilla ominaisuuksilla, jotka tekevät siitä huippuluokan ja melko ylellisen. Tämä tarkoittaa myös sitä, että autossa on monia järjestelmiä, jotka kaikki voivat jossain vaiheessa rikkoutua. Hyundai Genesisissä on kahdenlaisia sähköongelmia. Ensimmäinen liittyy akkuun ja vaihtovirtageneraattorijärjestelmään, kun taas toinen liittyy auton lisävarusteisiin.

  Hyundai Genesis Coupe Luotettavuus

Jotkut jopa sanoivat, että Genesiksen mukana alun perin toimitetut akut kestävät vain noin kaksi vuotta. Muita sähköongelmia ovat muun muassa hälytyslaite, joka laukeaa ilman näkyvää syytä, mittariston ongelmat, kaiuttimien ongelmat ja erilaiset ohjelmistoon liittyvät ongelmat infotainment-järjestelmässä.

Hyundai Genesis – Varustekysymykset

Mitä tulee varusteisiin, Hyundai Genesiksessä on niitä paljon. Jotkin vakio- tai lisävarusteet eivät kuitenkaan ole niin pitkäikäisiä kuin toivoisi. Ensinnäkin monissa Hyundai-malleissa tiedetään, että kattoluukku räjähtää ilman näkyvää syytä. Hyundai on jopa haastettu oikeuteen tämän vuoksi, minkä vuoksi se on oikeutettu vahingonkorvauksiin.

Joskus sisätilojen verhoilukappaleet voivat halkeilla ajan myötä, ja myös kojelaudan sisäpuoli voi halkeilla. Takaluukku voi joskus pettää, mikä vaikuttaa paneeliväleihin, mutta monet eivät edes huomaa tällaisia ongelmia. Kaiken kaikkiaan moni asia voi epäonnistua näin monimutkaisessa autossa, mutta tämä koskee lähes kaikkia autoja, eikä se ole mikään suuri ongelma.

Hyundai Genesis – Maalaukseen liittyvät ongelmat

Monissa verkkolähteissä todetaan, että Hyundai Genesiksen maalipinta ei aina ole riittävän hyvä, niin että se voi usein halkeilla ja lohkeilla, erityisesti vanhemmissa malleissa. Tämä ongelma johtuu enimmäkseen huonosta klapipinnoitteesta, joka ei kestä yhtä pitkään. Tämä vaikuttaa alla olevaan maaliin ja aiheuttaa hilseilyä ja joskus jopa halkeamia.

Kaikki tämä voi johtaa siihen, että maali irtoaa autosta, mikä voi vaikuttaa merkittävästi auton jälleenmyyntiarvoon. Nämä ongelmat pahenevat, jos peset autosi korkeapainepesurilla, joka voi joskus mennä pienten maalihalkeamien alle ja aiheuttaa kuplia. Tämän kuplan tiedetään puhkeavan jonkin ajan kuluttua ja paljastavan auton paljaan teräs-/alumiinipinnan.

  Hyundai Palisade Luotettavuus

Hyundai Genesis – Ohjaustehostinongelmat

Hyundai Genesiksen ohjaustehostinjärjestelmän tiedetään myös epäonnistuvan. Syynä tähän on viallinen ohjaustehostimen pumppu. Selvin oire ohjauspumpun vikaantumisesta on, kun ohjauspylväästä alkaa kuulua outoja ääniä ohjauksen aikana.

Jos näin tapahtuu, vie auto ehdottomasti Hyundai-jälleenmyyjälle, sillä et halua käyttää ohjaustehostinta missään vaiheessa.

Hyundai Genesis – Moottoriongelmat

Hyundai Genesiksen moottorit vaikuttavat kokonaisuutena melko kestäviltä, mutta ne voivat joskus kärsiä moottorin ajoitusongelmista ja moottorin sammumisesta. Olipa ongelma mikä tahansa, pidä huolta siitä, että huollat autosi aina niin hyvin kuin voit, sillä se pienentää moottorin ongelmien todennäköisyyttä.

Monet ihmiset valittavat viallisista moottoreista, koska he eivät tiedä, että tällaisia moottoreita on huollettava.

FAQ-osio

Pitäisikö minun ostaa Hyundai Genesis?

Jos haluat käytetyn auton, joka ei maksa liikaa rahaa ja joka sopii sekä perheeseen että on silti hauska ajaa, Genesis saattaa olla hyvä auto sinulle. Syy, miksi useimmat ihmiset ostavat Genesiksen, on se, että se onnistuu lyömään yli oman painorajansa.

Se on auto, joka tarjoaa paljon tavaraa hintaan, joka useimmiten liitetään alemman hintaluokan autoihin. Uusin saatavilla oleva Genesis-sedan näyttää jopa uudelta S-luokalta, vaikka S-luokka tuli markkinoille viisi vuotta Genesiksen jälkeen.

Onko Hyundai Genesis turvallinen auto?

Hyundai Genesis on viiden tähden turvallisuusluokituksen saanut auto, mikä tarkoittaa, että se pitää sinut turvassa useimmissa järkevissä tilanteissa. Siinä on loistavat passiiviset törmäyssuojausominaisuudet, jotka pitävät matkustajat aina turvassa. Siihen on saatavana myös runsaasti aktiivisia ohjelmallisia turvaominaisuuksia, mutta useimmat niistä ovat valitettavasti osa lisävarustepaketteja.

  Hyundai Equus yleiset ongelmat

Miksi Hyundai lopetti Genesiksen valmistuksen?

Nykyään Genesis on itsenäinen merkki, joka keskittyy korkeamman hintaluokan autojen valmistukseen. Genesis-autot jakavat monia osia Hyundai-mallien kanssa keskittyen enemmän ylellisyyteen ja rakennusmateriaaleihin. Sinänsä Genesis G80 korvasi Hyundai Genesiksen ja siitä tuli paras keskikokoinen luksussedan, jonka voit saada koko Hyundai-yhtiöltä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z