Hyundai i10 vs. VW Up – kumpi on parempi?

Onko Hyundai i10 hyvä auto?

Pienet autot eivät ole enää sitä, mitä ne ennen olivat, sillä niissä on nykyään lähes yhtä paljon tekniikkaa ja ominaisuuksia kuin suurissa autoissa. Tämä tarkoittaa, että Hyundai i10:n ja VW Upin kaltaiset autot pystyvät nykyään asioihin, jotka eivät yksinkertaisesti olleet mahdollisia pienillä autoilla vuosikymmeniä sitten. Niitä voidaan nyt käyttää monenlaisiin tarkoituksiin, koska ne hallitsevat tilaa paremmin ja ovat turvallisempia ja tehokkaampia.

Hyundai i10 esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2007, ja siitä lähtien siitä on syntynyt kolme eri sukupolvea. Uusin i10 esiteltiin mallivuodeksi 2019/2020, ja se on saatavana pienellä moottorivalikoimalla. VW UP esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2010/2011, ja se on nyt toisessa sukupolvessa. VW Up on saatavana useammalla moottorilla ja suuremmalla valikoimalla.

Tässä artikkelissa asetamme nämä kaksi pikkuautoa vastakkain ja kerromme, miksi toinen on parempi kuin toinen. Vertailemme niitä eri kategorioissa, kuten moottorivaihtoehdoissa, muotoilussa, sisätiloissa, tiloissa, käytännöllisyydessä, turvallisuudessa, tehokkuudessa, luotettavuudessa ja ajotuntumassa.

Kuten alussa mainittiin, pikkuautot ovat kulkeneet pitkän matkan, sillä ne voivat nyt pärjätä isommille autoille monissa kategorioissa. Hyundai i10 vs. VW Up – kumpi on parempi?

Hyundai i10

Hyundai i10 on yksi tämän segmentin halvimmista autoista, ja Hyundai teki sen, koska se pystyi säästämään eri kategorioissa. Yksi tapa, jolla Hyundai onnistui siinä, on tarjota vain pari moottoria, jotka kaikki ovat bensiinimoottoreita. Pienempi 1,0 litran 3-sylinterinen moottori tarjoaa 67 hv tai 100 hv, kun taas suurempi 1,2 litran 3-sylinterinen tarjoaa 87 hv.

  Onko Volkswagen T6 hyvä pakettiauto?

Kaikissa i10-malleissa on FWD, manuaalivaihteisto on vakiovaruste, kun taas automaattivaihteisto on lisävaruste. Muotoilullisesti uusi i10 näyttää aidommalta ja yhtenäisemmältä vanhaan verrattuna, mutta Hyundailla on vielä pitkä matka siihen, että se voi tehdä parhaimman näköisen pienikokoisen hatchbackin. Sisätilat ovat nykyaikaiset ja hyvin varustellut, niin että ne näyttävät kalliimmilta kuin ovatkaan.

Ajokokemus on enimmäkseen vailla yllätyksiä, mikä tarkoittaa, että i10 on erittäin helppo ajaa, mutta se ei ole lainkaan jännittävä. Luotettavuus on erinomainen, sillä i10 on yksi tämän segmentin luotettavimmista autoista. Arvot ovat vahvat, koska arvon aleneminen ei ole niin liioiteltua kuin joillakin muilla tämän segmentin autoilla.

Käytännöllisyys on hyvä, koska i10 tarjoaa kookkaan tavaratilan ja paljon tilaa segmenttiinsa nähden. Kumminkin kannattaa valita jokin suurempi, jos kuljetat usein matkustajia.

VW Up

Volkswagen Up maksaa hieman enemmän kuin i10, mutta erot eivät ole suuria. Moottorivaihtoehtojen osalta VW Up on saatavana 1,0 litran 3-sylinterisellä moottorilla eri viritysvaiheissa. Tämä tarkoittaa, että voit saada sen 60hv, 75hv, 90hv tai jopa 115hv GTI-mallissa. VW Up on saatavana myös sähköautona, joka tarjoaa pienen 36,8 kWh:n akun ja 83 hv.

Kaikki VW Up -mallit ovat FWD-malleja, manuaalivaihteisto on vakiona, kun taas automaattivaihteisto on saatavana lisävarusteena. VW Upin muotoilu on varmasti autenttinen, mutta ei mikään erikoinen. Sisustus näyttää siistiltä, nuorekkaalta ja modernilta, mutta se ei näytä nykypäivänä erityisen modernilta.

  Volkswagen Atlas yleiset ongelmat

Luotettavuus on itse asiassa todella hyvä, mutta ei yhtä hyvä kuin i10:ssä. Ajokokemus ei ole mitään erikoista, vaikka TSI GTI -malli tarjoaa kunnon ajo-ominaisuudet. Näiden arvot ovat yleensä kautta linjan vahvat, kun taas käytännöllisyys on parhaimmillaan ok.

Tuomio – Se on tasapeli.

Voittajan valitseminen tässä riippuu siitä, mitä arvostat enemmän, sillä molemmat näistä voivat päihittää toisensa eri kategorioissa. Hyundai i10 on parempi auto hinnoittelun, luotettavuuden, vakiovarusteiden ja tilojen suhteen, kun taas VW Up on parempi moottoreiden, ajokokemuksen, merkkihakuisuuden ja voimansiirtovaihtoehtojen suhteen.

Tässä on todella niskan päällä, mikä tarkoittaa, että et voi tehdä huonoa päätöstä, kun valitset kumman tahansa näistä kahdesta. i10 on hieman nykyaikaisempi ja vastaa sitä, mitä 2022-luvun pienikokoiselta autolta voi odottaa, mutta VW Up tarjoaa vankan pohjan, sillä se pystyy pitämään pintansa jopa verrattain uudempaa mallia vastaan.

FAQ-osio

Onko VW Upin valmistus lopetettu?

VW lopetti VW Upin tarjoamisen vuosi tai kaksi sitten, koska se päätti keskittyä sähköautojen valmistamiseen .ID-mallistosta. VW sanoo, että he aikovat pian keksiä korvaavan VW Upin, mikä tarkoittaa, että voimme odottaa sen olevan 100-prosenttinen sähköauto.

Tämä on täysin järkevää, sillä näille pienille autoille on parempi olla täysin sähköinen alusta. Näin ollen voimme odottaa Hyundain esittävän pian oman versionsa pienikokoisesta EV-autosta.

  Onko Volkswagen Golf hyvä auto?

Onko Hyundai i10 tehokkaampi kuin VW Up?

Mitä tulee tehokkuuteen, VW Up on myös niskan päällä i10:n kanssa, mikä tarkoittaa, että nämä molemmat voivat saavuttaa parhaimmillaan 45 ja 55MPG:n välillä. Nämä luvut ovat todella hyviä kaikille autoille, mikä tarkoittaa, että näitä kahta ei voi arvostella tässä.

VW Upilla on yksi etu, koska se on saatavana sähköisellä voimansiirrolla, kun taas i10 ei ole. Joka tapauksessa tehokkuus on molemmissa todella hyvä, mikä tarkoittaa, että et voi tehdä väärää päätöstä.

Onko Hyundai i10 turvallisempi kuin VW Up?

Hyundai i10 on näistä kahdesta turvallisempi auto, sillä se on saanut viiden tähden tähtiturvallisuusluokituksen loistavan törmäyssuojauksen ja monien aktiivisten turvallisuusominaisuuksien ansiosta, kun taas VW Up saa vain kolme tähteä. Tämä johtuu siitä, että VW Up ei ole paras mahdollinen jalankulkijoiden suojauksen osalta ja että siitä puuttuu melko vähän aktiivisia turvallisuusominaisuuksia sekä vakio- että täysvarusteista.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z