Hyundai i10 vs. Opel Corsa – kumpi on parempi?

Onko Hyundai i10 hyvä auto?

Kaikki ihmiset eivät rakasta pikkuautoja, mutta kukaan ei voi kieltää, etteivätkö pikkuautot olisi taloudellisesti järkeviä. Ne ovat yleensä halvempia ostaa, halvempia käyttää, halvempia tankata ja halvempia korjata, jos jokin menee vikaan. Niitä on todella helppo ajaa, niistä on helppo nähdä ulos, ja ne on tehty yksinkertaisiksi. Niitä käytetään pääasiassa kaupunkien välisessä liikenteessä, mutta niillä voi tehdä myös pitkiä matkoja melko helposti.

Hyundai i10 tuli markkinoille ensimmäisen kerran vuonna 2007, ja siitä lähtien siitä on syntynyt kolme eri sukupolvea. Uusin i10 esiteltiin mallivuodeksi 2019/2020, ja se noudattaa Hyundain uudempaa muotokieltä, joka näyttää sisältä ja ulkoa hieman mieleenpainuvammalta. Sinänsä nykyinen i10 on tässä segmentissä melko suosittu auto monestakin syystä.

Toisaalta Opel Corsa on ollut markkinoilla vuodesta 1982 lähtien, ja sitä on valmistettu kuudessa eri sukupolvessa. Uusin Corsa esiteltiin myös mallivuodelle 2019/2020, mikä tarkoittaa, että nämä kaksi ovat samanikäisiä. Hyundai i10 vs. Opel Corsa – kumpi on parempi?

Voimme jo nyt sanoa, että tästä tulee tiukka kamppailu, sillä molemmat autot tarjoavat melko monipuolisen kokemuksen. Molemmissa on tehokkaat, hienostuneet ja pitkäikäiset moottorit, moderni muotokieli sisältä ja ulkoa, ja ne ovat luotettavia. Jos kuitenkin haluat tietää, miksi toinen on parempi kuin toinen, lue tämä artikkeli.

Hyundai i10

Hyundai i10:n ostavat useimmiten ihmiset, jotka asuvat Euroopan ja Aasian ruuhkaisilla kaupunkikaduilla. Moottorivaihtoehtojen osalta i10 on saatavana joko 1,0 litran 3-sylinterisellä moottorilla, jossa on 67 hv tai 100 hv, tai suuremmalla 1,2 litran 4-sylinterisellä moottorilla, jossa on vastaavasti noin 87 hv. Kaikki saatavilla olevat i10:n moottorit toimivat yksinomaan bensiinikäyttöisinä, joten diesel- ja hybridivaihtoehtoja ei vielä ole.

  Hyundai Accent Luotettavuus

Kaikissa i10-malleissa on pysyvä FWD-järjestelmä. Manuaalivaihteisto on vakiovaruste, kun taas automaattivaihteisto on saatavana lisävarusteena. Ulkosuunnittelu on paljon parempi i10:n uusimmassa sukupolvessa, kiitos paremman näköisten valojen ja jännittävämpien värivaihtoehtojen. Sisätilat ovat hyvin varustellut, mutta eivät mitään erikoista.

Luotettavuus on i10:n valtti, sillä se on yksi markkinoiden luotettavimmista pienikokoisista viistoperäisistä autoista. Käytetyn i10:n arvot ovat vahvat, mutta ajokokemus ei innosta tai loukkaa ketään.
Käytännöllisyys on samaa luokkaa kuin useimmissa tämän segmentin autoissa, mikä tarkoittaa, että i10:tä ei ole suunniteltu kuljettamaan ihmisiä kovin usein.

Opel Corsa

Opel/Vauxhall Corsa alkaa muutaman tuhannen dollarin i10:tä kalliimmasta hinnasta, mikä tarkoittaa, että sen pitäisi myös tarjota enemmän. Moottorin osalta Corsa tarjoaa enemmän, koska siinä on 1,2 litran 3-sylinterinen moottori, joka tarjoaa joko 75 hv, 100 hv tai jopa 130 hv turbomallissa. Lisäksi saatavana on 1,5 litran 4-sylinterinen dieselmoottori, joka tarjoaa 102 hv, ja Corse-e-sähkömalli, joka tarjoaa 50 kW:n akun ja 136 hv.

FWD on Corsan ainoa voimansiirtovaihtoehto, manuaalivaihteisto on vakiovaruste, mutta myös automaattivaihteisto on saatavilla. Muotoilullisesti uusin Opel Corsa näyttää kyllä todella siistiltä, varsinkin mustilla koristepaketeilla ja mukavalla kontrastivärillä. Sisätilat ovat suhteellisen pelkistetyt, mutta riittävän modernit ja hyvin varustellut.

Luotettavuus ei ole paras mahdollinen, varsinkin kun sitä verrataan i10-malliin, joka on yksi, ellei jopa luotettavimmista autoista tässä segmentissä. 2. käden arvot ovat vahvat, koska monet ihmiset ovat kiinnostuneita ostamaan Corsan uusimman sukupolven. Ajokokemus on paljon jännittävämpi kuin i10:ssä, sillä Corsa tuntuu dynaamisemmalta.

  Hyundai i30:n yleiset ongelmat

Myös käytännöllisyys on samaa luokkaa kuin muussa segmentissä, mutta se jää monilla osa-alueilla, kuten takapenkkien tilassa, i10:stä jälkeen.

Tuomio – Se on tasapeli.

Emme valinneet voittajaa tässä testissä, koska molemmilla on paljon annettavaa. Ensinnäkin i10 on halvempi, se on halvempi ajaa, se on paljon luotettavampi ja käytännöllisempi. Toisaalta Corsa on jännittävämpi ajaa, siinä on paremmat moottorit, se näyttää kiistatta paremmalta ja on hieman tehokkaampi.

Corsan saa myös sähkömoottorilla ja dieselmoottorilla, joita molempia ei i10:n konepellin alta löydy. Corsa tuntuu jännittävämmältä ajaa jännittävämpien moottoreiden ja paremman käsiteltävyyden ansiosta, mutta i10 tuntuu hieman mukavammalta ja helpommalta ajaa.

i10:ssä on myös parempi näkyvyys joka suuntaan, ja siinä on tehtaalta lähtien paremmat turvallisuusvarusteet. Kaiken kaikkiaan molemmat autot ovat hyviä, joten et voi tehdä väärää valintaa kummankaan kanssa.

UKK-osio

Onko Opel sama kuin Vauxhall ja Buick?

Opel on vuosikymmeniä vanha saksalainen kohtuuhintainen automerkki, jolla on pitkäaikainen perintö kaikenlaisten autojen valmistuksesta: Opel on melko tunnettu eurooppalainen tuotemerkki, joka valmistaa kaikenlaisia autoja miniluukkuautoista, suurista sedaneista, maastureista ja jopa pickup-kuorma-autoista. Vauxhall on brittiläinen tuotemerkki, mutta kaikki Vauxhall-autot ovat pohjimmiltaan Opel-autoja, sillä myös se on toiminut vuosikymmeniä.

Buick taas oli aika pitkälti sama kuin Vauxhall, mutta vuonna 2017 Buick vapautettiin ja he alkoivat tehdä omia autojaan omalla muotokielellään, mikä tarkoittaa, että Buick ei ole sama kuin Opel, ei ainakaan enää.

  Hyundai Elantra Touring Luotettavuus

Onko Hyundai i10 turvallisempi kuin Opel Corsa?

Molemmat autot ovat turvallisia, mikä tarkoittaa, että turvallisuus ei ole ongelma. i10 saa kuitenkin paremman turvajärjestelmäpaletin suoraan tehtaalta, kun taas Corsassa on vain pelkkä minimi. Jos kuitenkin haluat, että nämä kaksi autoa ovat mahdollisimman turvallisia, sinun on maksettava paljon rahaa lisävarusteena saatavista turvavarusteista.

Miksi Hyundai i10 ja Opel Corsa eivät ole saatavilla Yhdysvalloissa?

Kompaktit hatchbackit ja kompaktit autot yleensä eivät ole kovin suosittuja Yhdysvalloissa, minkä vuoksi Hyundai i10:tä tai Opel Corsaa ei voi ostaa Yhdysvalloissa. Niitä ei ole koskaan tarjottu Yhdysvalloissa, eikä niitä todennäköisesti koskaan tulla tarjoamaankaan, koska yhdysvaltalaiset asiakkaat eivät yksinkertaisesti välitä tarpeeksi ostaakseen näin pieniä autoja.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z