Hyundai i10 vs. Fiat Panda – kumpi on parempi?

Onko Hyundai i10 hyvä auto?

Jos olet kiinnostunut ostamaan pienen kaupunkiauton, sinulla on todella valinnanvaraa. Tämäntyyppiset autot eivät todellakaan ole olleet markkinoiden suosituimpia autoja, mutta nykypäivän hintainflaatioiden, nousevien polttoainekustannusten ja pula-ajan ongelmien ansiosta tällaiset autot tuntuvat turvalliselta vedolta. Tämä johtuu siitä, että nämä ovat yleensä halpoja useammalla kuin yhdellä tavalla, jos ne rikkoutuvat, niiden korjaaminen ei yleensä ole kallista.

Sekä Fiatilla että Hyundailla on pitkät perinteet pienten kaupunkiautojen valmistuksessa. Hyundai i10 julkaistiin vuonna 2007, ja siitä lähtien siitä on syntynyt kolme eri sukupolvea. Uusin i10-malli tuli markkinoille mallivuodeksi 2019/2020, ja sitä on saatavilla muutamana eri versiona ja moottorivaihtoehtona.

Fiat Panda on ollut markkinoilla jo lähes 40 vuotta, ja sinä aikana Fiat on vaihtanut Pandaa vain neljä kertaa. Molemmat myyvät todella hyvin ympäri maailmaa, mutta ne eivät ole niin samanlaisia kuin ensi silmäyksellä voisi luulla.

Tässä artikkelissa vertailemme näitä kahta pikkuautoa ja kerromme, miksi toinen on parempi kuin toinen. Hyundai i10 vs. Fiat Panda – kumpi on parempi?

Hyundai i10

Hyundai i10 on yksi tämän segmentin halvimmista autoista, minkä vuoksi se on osittain niin menestynyt kuin se on. Ensinnäkin, uusin i10 on saatavana vain bensiinimoottoreilla. Pienempi 1,0 litran 3-sylinterinen moottori, joka tarjoaa 67 hv tai 100 hv, tai suurempi 1,2 litran 3-sylinterinen moottori, joka tarjoaa vastaavasti 87 hv. Kaikissa i10-malleissa on FWD-asetus, manuaalivaihteisto on vakiona ja automaattivaihteisto lisävarusteena.

  Onko Hyundai Ioniq 5 hyvä auto?

Muotoilullisesti uusin i10 näyttää paljon aidommalta kuin aiemmat sukupolvet, mikä on varmasti hyvä asia, sillä i10 ei ole koskaan ollut tunnettu ulkonäöstään. Sisätilat ovat kauniisti sisustetut, ja niissä on kaikki, mitä tämän segmentin autolta voi odottaa. Ajokokemus ei ole erityisen dynaaminen tai mukava, mikä tarkoittaa, että se on luokkaansa sopiva.

Luotettavuudessa i10 tekee parhaan vaikutuksen, sillä se on yksi, ellei jopa luotettavin pienikokoinen viistoperäauto. Arvo on myös i10:n tietty etu, sillä ne säilyttävät yleensä arvonsa paremmin kuin useimmat tämän segmentin autot. Käytännöllisyys on samaa luokkaa kuin muissa autoissa, mutta i10 tarjoaa enemmän istumatilaa kuin useimmat vastaavat autot.

Fiat Panda

Fiat Panda maksaa lähes saman verran kuin i10, mikä tarkoittaa sitä, että jotkut Fiat Panda -mallit ovat halvempia ja toiset kalliimpia, kaikki riippuu moottorista, varusteista ja sisustuksesta. Fiat Pandan moottorivalikoima on vielä yksinkertaisempi kuin i10:n, sillä Pandaan saa joko 1,0 litran 3-sylinterisen hybridimoottorin, jossa on 70 hv, tai 0,9 litran 3-sylinterisen turbomoottorin, jossa on 85 hv.

Useimmat Fiat Panda -mallit ovat FWD-malleja, mutta joihinkin on saatavana jopa AWD-järjestelmä. Manuaalivaihteisto on vakiovaruste, kun taas automaattinen Dualogic Fiat -vaihteisto on lisävaruste. Muotoilullisesti Fiat Panda ei tule koskaan voittamaan mitään palkintoja, mutta se ei myöskään loukkaa ketään, koska se sulautuu taustaansa.

Ajokokemus on erilainen verrattuna useimpiin tämän segmentin autoihin, sillä Panda onnistuu olemaan myös kelpo maasturi. Luotettavuus ei ole kovinkaan hyvä, mikä tarkoittaa, että i10 tuhoaa Pandan tässä testisegmentissä.

  Onko Hyundai Accent hyvä auto?

Näiden arvot ovat hyvät, mutta niillä on taipumus menettää arvoaan melkoisesti. Käytännöllisyys on Pandassa todella hyvä, sillä tilaa riittää jopa aikuisille. Kummassakaan tapauksessa Fiat Panda ei ole olemassa tätä varten, mikä tarkoittaa, että sitä ei kannata ostaa, jos sinulla on tapana kuljettaa usein ihmisiä.

Tuomio – Hyundai i10 on parempi.

Hyundai i10 on tässä parempi auto, koska se tarjoaa yhtenäisemmän ja monipuolisemman kokemuksen verrattuna Pandaan, joka tarjoaa paljon tietyillä osa-alueilla, mutta häviää isosti toisilla. Moottorin osalta i10 on parempi, sillä se on tehokkaampi, tehokkaampi ja jopa hienostuneempi. Muotoilullisesti Panda näyttää useimpien mielestä oudolta, kun taas i10 näyttää unohdettavalta, joten tässä ei ole voittajia.

Sisätilat ovat eri juttu, sillä i10 näyttää modernilta ja hyvin varustellulta, kun taas Panda jää jälkeen. Fiat Pandan tavaratilan tilavuus on pienempi, mutta sen lastaaminen on helpompaa kuin i10:ssä sen neliömäisemmän muodon ja leveämmän aukon ansiosta. Takaistuinten tilat ovat vertailukelpoiset, i10:ssä on enemmän jalkatilaa, kun taas Pandassa on enemmän pääntilaa.

Hintatasoltaan ne ovat suunnilleen samanlaiset, mutta luotettavuudeltaan i10 on paljon parempi. Kaiken kaikkiaan i10:ssä on yksinkertaisesti enemmän hyviä puolia, kun taas Panda on parempi niille, jotka haluavat seikkailunhaluisemman auton, jossa on AWD.

FAQ-osio

Onko Hyundai i10 tehokkaampi kuin Fiat Panda?

  Hyundai Ioniq 5 vs. Ioniq 6 - Mitä eroa on?

Fiat Pandalla voit odottaa saavasi parhaimmillaan noin 40-45MPG, mikä on varmasti riittävä tulos mille tahansa autolle, mutta i10:llä voit saada jopa 50-55MPG, mikä on kaiken kaikkiaan parempi tulos. Todellisissa testeissä on käynyt ilmi, että i10 pääsee lähelle 50MPG:tä, kun taas Fiat Panda pääsee parhaimmillaan noin 41MPG:hen. Joka tapauksessa i10 on tehokkaampi auto lähes kaikissa ympäristöissä.

Onko Hyundai i10 turvallisempi kuin Fiat Panda?

Fiat Panda ei ole markkinoiden turvallisin auto, mikä on melko ilmeistä, jos katsot, minkä arvosanan se sai EuroNCAPissa. Fiat Panda on melko huono lasten matkustajaturvallisuuden ja turva-avustinjärjestelmien osalta, varsinkin kun sitä verrataan lähes kaikkiin 2022-luvun autoihin.

Toisaalta i10 on paljon parempi kuin Fiat Panda, olipa kyseessä mikä tahansa trimmi tai varustepaketti.

Onko Hyundai i10 mukavampi kuin Fiat Panda?

Kyllä, Hyundai i10 on mukavampi auto kuin Fiat Panda. Monet arvostelevat Fiatia siitä, että se ei koskaan tuonut Pandaa 2000-luvulle. Kaikki koskaan Fiat Pandan mallit ovat enemmän tai vähemmän samoja autoja, minkä vuoksi Fiat ei edes pysty muuttamaan ajokokemusta liikaa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z