Hyundai i20:n kaltaiset autot

Onko Hyundai i20 hyvä auto?

Hyundai i20 esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2008, ja sen tuotanto on jatkunut siitä lähtien. i20:n uusin sukupolvi esiteltiin vuonna 2020, mikä teki siitä myös entistä kilpailukykyisemmän. i20 kuuluu kompaktin viistoperän segmenttiin, joka on todella suosittu joillakin maailmanmarkkinoilla, mutta puuttuu kokonaan toisilta.

Näin ollen aiomme mainita Hyundai i20:n kaltaiset autot näiden tiettyjen markkinoiden osalta. i20 on yksi Hyundain suosituimmista autoista, mutta sillä on kovaa kilpailua. Siihen kuuluu Kia Rio, joka on i20:n kanssa samankaltaisin auto, sillä näillä kahdella on monia yhteisiä osia keskenään. Muita kilpailijoita on Toyota Yaris, joka on myös yksi tämän segmentin suosituimmista autoista.

Mainitsemme myös Ford Fiestan, joka on suosituin Yhdysvalloissa valmistettu kompakti viistoperäauto, ja VW Polon, joka on suosituin eurooppalainen kompakti viistoperäauto, jolla on tässä yhteydessä premium-merkki. Kaiken kaikkiaan nämä pienet viistoperät ovat todella lähellä toisiaan, mikä tarkoittaa, että voittajan valitseminen ei tule olemaan helppoa.

Jos siis olet kiinnostunut ostamaan pienen hatchbackin, joka pystyy kaikkeen, mitä siltä pyydät, nämä viisi autoa ovat juuri sinun makuusi.

Hyundai i20

Hyundai i20 maksaa 19 035-23 880 puntaa varustetasosta, moottorista ja lisävarusteista riippuen. Voit valita kahdesta moottorista, 1,0 litran bensiinimoottorista tai hieman suuremmasta 1,2 litran bensiinimoottorista, jossa on 83-120 hv, mikä on enemmän kuin tarpeeksi näin pienelle autolle. Valittavana on myös 5-vaihteinen manuaalivaihteisto ja 6-vaihteinen automaatti.

  Onko Hyundai H1 hyvä auto?

Muotoilullisesti uusin i20 on myös omaksunut Hyundain rohkeamman muotoilukielen, mikä ei ollut tilanne muutama vuosi sitten, jolloin Hyundai teki enimmäkseen tylsän näköisiä autoja. i20 näyttää nyt todella houkuttelevalta, ja se on myös luotettava ja hyvin varustettu. Sinänsä on todella vaikea kilpailla autolla, joka tarjoaa yhtä paljon kuin i20.

Kia Rio

Hyundai i20:tä eniten muistuttava auto on Kia Rio, joka maksaa 16 150-21 800 puntaa moottorista, varustetasosta ja varusteista riippuen. Ne on rakennettu samalle alustalle, mikä tarkoittaa, että ne käyttävät samaa yleistä arkkitehtuuria, joka sisältää moottorit, vaihteiston ja voimansiirron eri osat.

Kia Rio on hieman painavampi ja tarjoaa paremmat turvallisuusominaisuudet, kun taas i20 on hauskempi ajaa ja tarjoaa paremmat kulutuslukemat. Kaiken kaikkiaan nämä kaksi ovat todella samankaltaisia, ja suurimmat erot niiden välillä johtuvat siitä, että Rio on hieman raskaampi ja että i20 on hieman paremmin varusteltu. i20 tarjoaa myös hieman suuremman tavaratilan kuin Rio.

Ford Fiesta

Voit odottaa maksavasi uudesta Ford Fiestasta 20 080-22 530 puntaa, mikä asettaa sen suoraan Kia Rio ja Hyundai i20 -mallien kanssa. Nämä kolme autoa ovat todennäköisesti suosituimmat kompaktit hatchbackit Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja edustavat suurta osaa koko markkinoista. Fiestassa on samanlaiset moottorit, samanlaiset varusteet ja samanlaiset turvallisuustiedot.

Se, missä nämä kaksi eroavat toisistaan, on käytännöllisyys, sillä i20 on käytännöllisempi, i20 on myös luotettavampi ja hieman dynaamisempi. Aivan huipulla i20 N ja Ford Fiesta ST ovat molemmat loistavia pieniä hot hatchback -autoja, mutta antaisin rahani Hyundaille, koska se tuntuu hieman erikoisemmalta.

  Onko Hyundai Sonata hyvä auto?

Toyota Yaris

Toyota Yaris alkaa 21 460 punnasta, mikä on enemmän kuin useimmat autot täällä, mutta sen huipputason vaihtoehdot ovat yhteensä 26 625 puntaa, mikä on myös enemmän kuin sen kilpailijoilla. Yaris on taloudellisin auto täällä, sillä sen polttoainetaloudellisuus on paras ja hybridivoimansiirto kompensoi alkukustannukset alhaisempien käyttökustannusten kautta.

Se tulee vain CVT-automaattivaihteistolla, mikä on myös etu useimmille ihmisille, koska sen kanssa on uskomattoman helppo elää. Se ei ole yhtä käytännöllinen kuin i20, joka tarjoaa enemmän tilaa kaikissa luokissa, mutta huippuluokan Toyota GR Yaris on parempi suorituskykyinen auto kuin i20 N, Fiesta ST tai Polo GTI.

VW Polo

Niille, jotka haluavat premium-merkin ilman valtavia hinnankorotuksia, kannattaa hankkia 19 030-24 675 punnan hintainen VW Polo. Polo saa pienemmän ja heikomman moottorin lähtötason mallin kanssa ja on samalla myös vähemmän taloudellinen. Toisaalta uusi Polo tuntuu laadukkaammalta tuotteelta paremman tekniikan, parempien materiaalien ja kaiken kaikkiaan suuremman tilan ansiosta.

i20 N on tasavertainen Polo GTI:n kanssa, ja nämä kaksi ovat hauskuudessa todella lähellä toisiaan. Sanoisin, että Polo on laadukkaampi tuote, kun taas i20 voittaa sen tehokkuudessa, tehossa ja hinnassa.

FAQ-osio

Onko Hyundai i20 segmenttinsä paras auto?

Hyundai i20:lla on todella paljon hyviä puolia. Se näyttää siistiltä sisältä ja ulkoa, ja siinä on todella hyvät varusteet kautta linjan. Voit ostaa i20:n tavalliseen työmatkaliikenteeseen ja voit ostaa N-suorituskykymallin, joka tuntuu todella hyvältä ajaa.

  Hyundai Elantra Touring Luotettavuus

Sanoisin, että i20 on todella yksi segmenttinsä parhaista autoista, mutta GR Yaris on parempi suorituskykyinen auto, kun taas uusi VW Polo tuntuu hieman korkeatasoisemmalta.

Onko Hyundai i20 tilava auto?

Hyundai i20 on kompakti viistoperä, mikä tarkoittaa, että se on suunniteltu ensisijaisesti yhdelle tai kahdelle henkilölle kerrallaan. Neljä ihmistä mahtuu i20:n sisälle, mutta sitä varten sitä ei ole varsinaisesti tehty. Sinänsä i20 on segmenttiinsä nähden peräänantamattoman tilava, mutta yleisesti ottaen se on todella ahdas.

Milloin uusi Hyundai i20 tulee markkinoille?

Hyundai kertoi, että nykyisen sukupolven Hyundai i20:n päivitetty malli saapuu joskus vuonna 2023. Seuraavaan i20:een kerrotaan tulevan tuuletettavat istuimet, mikä on ensimmäinen kerta tässä segmentissä. Niin tai näin, voit odottaa näkeväsi faceliftatun i20:n vuonna 2023, kun taas myynti alkaa joskus 2023/24.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z