Hyundai i10:n kaltaiset autot

Onko Hyundai i10 hyvä auto?

Pienten kaupunkiautojen suosio on ollut selvässä nousussa viime vuosina, sillä näistä autoista on tulossa todella edullisia elää, mutta ne tarjoavat myös kaikki huipputekniikat, joihin ei liity kaikkia niitä haittoja, joita suurten autojen omistaminen kaupungissa aiheuttaa. Sellaisenaan nämä autot tarjoavat houkuttelevia paketteja, jotka tuntuvat täydellisiltä kaupunkiin, sillä ne ovat pieniä, ketteriä, tehokkaita, halpoja asua ja helppoja ajaa.

Tässä kohtaa Hyundai i10:n kaltaiset autot tulevat kyseeseen, sillä ne ovat uskomattoman suosittuja monissa maailman asutuissa kaupungeissa. Vaikka voisimme käsitellä perusteellisesti sitä, mikä tekee i10:stä niin suositun, aiomme keskittyä Hyundai i10:n kaltaisiin autoihin. Tämä tarkoittaa, että kerromme kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää näistä autoista ja miten ne vertautuvat toisiinsa.

Näihin autoihin kuuluu muun muassa Volkswagen UP, joka on usein suosituin valinta niille, jotka haluavat pienen kaupunkiauton, joka pystyy kaikkeen ja jolla on myös puoliksi premium-merkki. Kia Picanto on todennäköisesti i10:n kanssa kaikkein samankaltaisin auto, sillä näillä kahdella on suurin osa samoista osista keskenään.

Toyota Aygo on myös todella suosittu auto tässä segmentissä, samoin kuin Fiat Panda. Kaiken kaikkiaan nämä pienet kaupunkiautot ovat kaikkein samankaltaisimpia ja suosituimpia, ja ne kattavat myös laajan valikoiman markkinoita maailmanlaajuisesti.

Hyundai i10

Isossa-Britanniassa Hyundai i10:n lähtöhinta on noin 13 430-17 980 puntaa, jolloin voit valita muutaman varustetason, kuten S-, SE- ja Premium SE -varustetason, välillä. Paras vaihtoehto on todennäköisesti SE-versio, koska se tasapainottaa ominaisuudet ja kustannukset parhaiten ja tarjoaa samalla kaiken tarvitsemasi. Voit valita kahdesta bensiinimoottorista, jotka molemmat ovat tehokkaita ja hiljaisia.

  Onko Hyundai Venue hyvä auto?

i10 on yksi luokkansa terävimmistä autoista, mikä tarkoittaa, että se ajaa todella hyvin. Se on vikkelä ja ketterä auto, jota suosivat useimmiten nuoremmat ostajat, mikä on järkevää. Luotettavuus on myös parempi kuin useimmilla muilla autoilla täällä.

VW UP!

Volkswagen Upin hinta alkaa 14 070 punnasta ja nousee noin 18 220 puntaan kalliimmissa malleissa. Tämä tarkoittaa, että VW UP on yksi tämän listan kalliimmista autoista, mikä tarkoittaa, että sen pitäisi säilyttää arvonsa paremmin kuin useimpien muiden tässä lueteltujen autojen, erityisesti koska sillä on premium-merkki.

Upin ja i10:n välisiä yhtäläisyyksiä ovat koko, tilat ja ajokokemus. VW UP eroaa kuitenkin i10:stä tekniikan ja apujärjestelmien osalta sekä siinä, että VW UP:n korkeatasoisempi GTI-versio tasapainottaa suorituskyvyn ja käytettävyyden täydellisesti.

Kia Picanto

13 400-17 450 puntaa maksava Kia Picanto on Hyundai i10:n kanssa samankaltaisin auto, koska nämä kaksi on rakennettu samoista osista ja ne ovat lähes saman kolikon kaksi puolta. Tämä tarkoittaa, että Picanto ja i10 ovat identtisiä moottoreiden, vaihteiston, mittojen, ajokokemuksen, hinnan ja luotettavuuden osalta.

Eroja on siinä, että i10:een saa samat kaksi moottoria kuin Picantoon ja lisäksi 1,2 litran 90 hv:n moottorin, jota ei ole saatavilla Picantoon. i10 tarjoaa hieman paremmat turvallisuustiedot, kun taas Kia Picanto tuntuu ketterämmältä ja hauskemmalta ajaa.

  Samankaltaiset autot kuin Hyundai Tucson

Toyota Aygo

Toyota Aygosta voi odottaa maksavansa 13 930-16 980 puntaa, mikä asettaa sen tiukasti samaan segmenttiin Hyundai i10:n kanssa. Ajokokemuksen osalta Aygo on todella samanlainen kuin i10, sillä se on todella samanlainen. On kuitenkin mainittava, että Toyota Aygossa on imumoottori, jota ei ole saatavana mihinkään muuhun tässä luettelossa mainittuun autoon.

Sisätilojen laadussa i10 on etulyöntiasemassa, sillä ne ovat uudemmat ja ne on verhoiltu paremman näköisillä materiaaleilla. Aygossa on i10:een verrattuna vähemmän tilaa, eikä siinä ole uusinta tekniikkaa. Aygo on kuitenkin vanhempi, ja sen tuntee heti, kun astuu matkustamoon.

Fiat Panda

14 310-17 485 puntaa on hinta, jonka joudut maksamaan Fiat Pandasta, joka on tässä autenttisin auto, sillä se tarjoaa myös maastoajo-ominaisuuksia, vaikka se on ensisijaisesti kaupunkiauto. Panda on samankaltainen kuin i10 hinnan, laadun, luotettavuuden ja tilan suhteen, mutta se eroaa i10:stä kykyjen, mukavuuden ja tekniikan suhteen.

Pandassa on joissakin versioissa neliveto, mikä on tässä segmentissä ennenkuulumatonta, mutta sen moottorit ovat tehottomampia, eikä se ole yhtä mukava tai hyvännäköinen kuin uusi i10.

FAQ-osio

Onko Hyundai i10 luokkansa paras auto?

Hyundai i10 on yksi luokkansa kiinnostavimmista autoista, ja monet ovat sitä mieltä, että se on myös luokkansa paras auto. Syitä tähän ovat i10:n hyvä hinta, todella hyvä varustelu ja todella hyvät moottorit, joiden luotettavuustulokset ovat erinomaisia, ja nämä kaikki ovat todella tärkeitä tekijöitä jokapäiväisessä ajossa.

  Onko Hyundai Equus hyvä auto?

Sinänsä i10 on todellakin yksi tämän segmentin parhaista autoista, mutta se ei aja yhtä hyvin kuin Picanto, eikä sillä ole VW UP:n vetovoimaa.

Ovatko supermini kaupunkiautot sen arvoisia?

Tämäntyyppiset autot ovat suosittuja muutamilla valituilla markkinoilla ympäri maailmaa, lähinnä Yhdistyneessä kuningaskunnassa, osassa Eurooppaa ja osassa Aasiaa. Niitä ei ole saatavilla Yhdysvalloissa eikä monilla muillakaan markkinoilla, koska ne on suunniteltu ensisijaisesti ahtailla kaupunkikaduilla liikkumiseen ja ne on suunniteltu halvoiksi.

Jos haluat päivittäisen työmatkalaisen, jota on helppo ajaa ja jonka kanssa on helppo elää, supermini-kaupunkiauto on hyvä idea. Toisaalta, jos et voi kuvitella omistavasi supermini-autoja, sinun kannattaa vain jättää ne väliin.

Ovatko pienet autot parempia sähkömoottoreilla?

Pienet kaupunkiautot sopivat erinomaisesti sähkömoottoreille, koska ne voivat tarjota sinulle riittävästi toimintasäteen ja tehoa olematta yhtä janoisia tai ympäristölle yhtä haitallisia kuin polttomoottoriautot. Sähköautot ovat halvempia kaupungissa asumiseen ja ovat hiljaisempia ja sopivat paremmin nykyiseen kaupunkiliikenteen kestävyysfilosofiaan.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z