Hyundai i30:n yleiset ongelmat

Hyundai i30 yleiset ongelmat

Hyundai i30 esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2007, ja sitä on valmistettu jatkuvasti siitä lähtien. i30 on saatavana joko 2-ovisena viistoperänä, 5-ovisena viistoperänä, 5-ovisena farmarina tai 5-ovisena liftbackina. Se on kompakti perheauto, joka pyrkii yhdistämään kaikki kilpailukykyiseltä viistoperältä odotettavissa olevat edut hintaan, joka ei riko pankkiasi.

Hyundai on myös yksi niistä merkeistä, jotka tunnetaan luotettavista ja pitkäikäisistä autoista, jotka eivät maksa liikaa rahaa käyttökustannuksissa ja korjauksissa. Onneksi i30 on juuri tällainen auto, ja siksi se onnistuu menestymään niin hyvin. Tässä artikkelissa käsittelemme Hyundai i30:n yleisimpiä ongelmia.

Näitä ovat esimerkiksi auton sähköjärjestelmiin ja lisävarusteisiin liittyvät ongelmat, verhoiluun ja varusteisiin liittyvät ongelmat, käsijarruihin liittyvät ongelmat, auton turvajärjestelmiin liittyvät ongelmat ja auton vaihteistoon liittyvät ongelmat. Kaikki nämä voidaan hoitaa suhteellisen helposti, mikä on hyvä asia, mutta jos et välitä niistä, ne voivat pahentua huomattavasti ajan myötä.

Kaiken kaikkiaan Hyundai i30 on todella hyvä auto, sillä siinä todella yhdistyy kaikki, mitä viistoperältä voi toivoa. Toki se ei ole erityisen ylellinen auto, mutta se on hinnan huomioon ottaen odotettavissa.

Hyundai i30 – Sähköongelmat

Monien Hyundai-mallien tiedetään kärsivän erilaisista sähköongelmista, eikä i30 ole poikkeus. Niihin kuuluu muun muassa radiojärjestelmän toimintahäiriö, sillä se ei löydä signaalia. Hyundai korjaa radiosi takuun puitteissa, mutta vain jos se on enintään kolme vuotta vanha. Ilmastointi on myös tunnettu vikakohta i30:ssä, sillä lauhdutin voi pettää suhteellisen usein.

  Hyundai Genesis Luotettavuus

Muita ongelmia ovat muun muassa ongelmallinen ulkovalaistus, ongelmat pyyhkijöiden kanssa, ongelmat sähköisten ikkunoiden kanssa ja mahdolliset ongelmat lukkojen kanssa. Kaiken kaikkiaan nämä ongelmat eivät vaikuta auton käyttökelpoisuuteen, mutta ne ovat silti rasittavia.

Hyundai i30 – Varusteisiin ja verhoiluun liittyvät kysymykset

Näyttää siltä, että i30:llä on myös taipumus kärsiä tietyistä varusteisiin ja verhoiluun liittyvistä ongelmista, kuten ongelmista kattoluukun kanssa, joka ei suostu joko avautumaan tai sulkeutumaan itsestään. Ainoa tapa korjata tämä tehokkaasti on vaihtaa kattoluukun moottori, mikä ei ole kovin edullista. Muita varusteisiin liittyviä ongelmia ovat mahdolliset ongelmat turvavöiden kanssa.

Verhoiluun liittyvät ongelmat liittyvät sisätilojen nopeutuneeseen kulumiseen, erityisesti ohjauspyörän kanssa, joka voi irrota itsensä todella nopeasti. Kirkkaanväristen sisätilojen tiedetään värjäytyvän ajan myötä, varsinkin jos ne altistuvat usein auringolle.

Hyundai i30 – Käsijarruongelmat

Monet Hyundai i30:n omistajat raportoivat jatkuvasti, että vanhemmissa i30-malleissa on usein ongelmia käsijarrun kanssa, tarkemmin sanottuna käsijarru juuttuu jumiin. Hyundai jopa kutsui i30:n takaisin noin 10 vuotta sitten tämän ongelman vuoksi, mutta monissa malleissa esiintyy edelleen näitä ongelmia.

Näyttää siltä, että ongelma liittyy käsijarrusatuloihin, jotka on vaihdettava. Muuten tämä ongelma todennäköisesti jatkuu.

Hyundai i30 – Auton turvajärjestelmiin liittyvät ongelmat

Hyundai i30 ei ole erityisen uusi auto, eikä se ole erityisen ylellinen auto. Tämä tarkoittaa, että siinä ei ole kaikkea, mitä esimerkiksi Mercedeksessä tai BMW:ssä on. Yllättyisit kuitenkin siitä, miten paljon turvajärjestelmiä on saatavilla vanhempiin i30-malleihin. Vaikka se on todellakin hyvä asia, monet niistä ovat ongelmallisia.

  Hyundai Sonata Luotettavuus

Omistajat ovat todenneet, että i30:llä on taipumus vetää joko vasemmalle tai oikealle, ja näyttää siltä, että tämä ongelma liittyy kaista-avustinominaisuuteen. Tätä ongelmaa pahentaa entisestään se, että sitä ei voi kytkeä 100-prosenttisesti pois päältä.

Hyundai i30 – Vaihteistoasiat

i30 on saatavana sekä manuaalisena että automaattisena moottorista, varusteista ja markkinoista riippuen. Vanhemmat i30-mallit, joissa on automaattivaihteisto, ovat tunnetusti ailahtelevia, etenkin paikaltaan lähdettäessä. Jostain syystä automaattivaihteistolla varustetut diesel i30 -mallit ovat kaikkein huonoimpia, ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa on eniten dieselmallien vaihteistoon liittyviä raportteja.
Hyundai haluaa uskotella, että nämä ovat normaaleja, mutta harvoin ne ovat sitä. Jos i30-vaihteistosi on kovaääninen tai sen vaihtaminen kestää toisinaan aivan liian kauan, sinun kannattaa viedä se jälleenmyyjälle tarkastettavaksi. Tällaiset ongelmat liittyvät yleensä vaihteistoöljyn puutteeseen, joka on tunnettu vaihteiston hiljainen tappaja.

FAQ-osio

Pitäisikö minun ostaa Hyundai i30?

Jos haluat pienen, käytännöllisen, edullisen ja suhteellisen hyvin varustellun perheauton, i30 on todellakin todella hyvä valinta. Useimmat omistajat yleensä sanovat, että i30:n kanssa on helppo elää, sillä se on myös todella luotettava ja siten harvoin kokee vakavia ongelmia. Tämä tarkoittaa, että jos pidät siitä huolta, se kestää sinua pitkään.

Toisaalta, jos olet tottunut elämään luksusautojen kanssa, i30 ei ole sinulle sopiva auto. Vaikka siihen saa mielenkiintoisia ominaisuuksia ja varusteita, se ei tyydytä luksusautojen ystäviä.

  Hyundai Nexo - yleiset ongelmat

Kuinka kauan Hyundai i30 kestää?

On lähes mahdotonta ennustaa, kuinka kauan mikä tahansa auto kestää, sillä siihen vaikuttaa yksinkertaisesti liian monta muuttujaa ja tekijää. Jos kuitenkin pidät autosta huolta ja teet kaikki tarvittavat huoltopalvelut, sinun pitäisi olla hyvä vähintään 200 000 kilometrin ajan.

Myös sillä, missä autolla ajetaan, on suuri merkitys, sillä kaupunkialueet ja huonolaatuiset tiet nopeuttavat tunnetusti auton kuolemaa.

Tekeekö Hyundai yhä i30:aa?

Hyundai lopetti i30:n tarjoamisen Pohjois-Amerikan markkinoille vuonna 2020. Hyundai päättää lopettaa i30:n valmistuksen ja keskittyy kompaktien crossoverien ja SUV:ien segmentteihin, sillä niiden ostaminen kiinnostaa eniten ihmisiä.

Euroopan markkinoille i30:tä saa kuitenkin edelleen, samoin kuin joillekin muillekin maailman markkinoille, joilla viistoperät ovat edelleen riittävän suosittuja.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z