Hyundai ix35:n yleiset ongelmat

Hyundai ix35

Nimi Hyundai ix35 viittaa sekä aiempiin Hyundai Tucson -malleihin että nykyiseen ix35-malliin, jota myydään nyt yksinomaan Kiinassa. Ensimmäinen ix35 esiteltiin jo vuonna 2009, ja sitä valmistetaan jatkuvasti vielä tänäkin päivänä. Tässä artikkelissa käsittelemme Hyundai ix35:n yleisimpiä ongelmia. Jos siis olet kiinnostunut sellaisesta, muista lukea tämä artikkeli!

Yleisin ix35:n jousitusongelma on sellainen, jossa jousitus kehittää narisevia ääniä, jotka ovat selvimmin havaittavissa ajettaessa epätasaisilla pinnoilla tai nopeuskuoppien yli. Sähköongelmat ovat yleisiä ix35:n useissa eri sukupolvissa, mutta useimmat niistä ovat enimmäkseen harmillisia, eivätkä ne ole liian vakavia ajamisen kannalta.

Vaihteiston tiedetään kokevan ongelmia vaihteiden hyppimisen kanssa, kun taas manuaalivaihteiston tiedetään kärsivän kytkimeen liittyvistä ongelmista. Polttoainevuodot ovat valitettavasti myös yleisiä vanhemmissa 2009-2015 ix35-malleissa, ja ne voivat myös johtaa auton syttymiseen tuleen, mikä on todellakin vakava ongelma.

Lopuksi on myös puhuttava turvavöiden esikiristimiin liittyvistä ongelmista, joiden tiedetään epäonnistuvan ja jotka voivat johtaa loukkaantumisiin tai jopa kuolemaan onnettomuuden sattuessa. Vaikka monet näistä ongelmista vaikuttavat todella vakavilta, ix35 on kohtuullisen luotettava auto, jonka pitäisi kestää kohtuullisen kauan rikkoutumatta.

Jousitusongelmat

Monet ix35:n omistajat ovat raportoineet ongelmista, joissa etujousitus narisee ajettaessa epätasaisilla pinnoilla ja nopeuskuoppien yli. On sanottu, että tämä ongelma johtuu liiallisesta liikkeestä etujousituksen ylemmän laakerin ja etujousituksen iskunvaimentimen tangon välillä. Korjaus tähän ongelmaan näyttää olevan todella halpa ja helppo, sillä se ei vaadi varaosia, ja ylimääräisen tiivisteen lisääminen riittää.

  Kaikki vuoden 2023 Hyundai Tucsonista

Muita jousitusongelmia ovat muun muassa etujousituksen oudot koputusäänet, jotka yleensä johtavat vialliseen etutasausvipuun, joka on vaihdettava. Lopuksi on mainittava myös takajousituksen koputus, joka johtuu alatukivarren turvapulttien löystymisestä.

Sähköongelmat

Sähköongelmat ovat yleisiä useissa Hyundai-malleissa, ja niitä esiintyy nykyään lähes kaikissa autoissa. Oli miten oli, jotkin niistä ovat hieman ongelmallisempia kuin toiset, kuten akun tai generaattorin ongelmat, jotka voivat aiheuttaa vaikeuksia auton käynnistämisessä ja jopa johtaa siihen, että auto jää jumiin ja tarvitsee täydellisen akun vaihdon ja/tai generaattorin korjauksen/vaihdon.

Muita sähköongelmia ovat esimerkiksi infotainment-järjestelmän ongelmat, joiden tiedetään menevän tyhjäksi tai jäätyvän. Ulkovalaistus ja sähkötoimiset ikkunat voivat pettää vanhemmissa ix35-malleissa, joiden ajokilometrit ovat korkeammat, mutta se on jossain määrin odotettavissa.

Vaihteisto-ongelmat

Kuten johdannossa mainittiin, ix35:n manuaalivaihteistolla tiedetään esiintyvän kytkimeen liittyviä ongelmia, joissa pääsylinteri alkaa päästää outoja polttavia hajuja, mikä voi johtaa siihen, että kytkinpoljin muuttuu liian pehmeäksi. Jotkut sanovat, että auton uudelleenkäynnistäminen voi ratkaista ongelman väliaikaisesti, mutta johtaa lopulta siihen, että tarvitaan kokonaan uusi pääsylinteri.

On myös mainittava ongelmat, joissa ix35:llä on taipumus hypätä ulos vaihteesta ilman näkyvää syytä. Tämä voi olla potentiaalisesti todella vaarallista, koska moottorijarrutuksesi pysähtyy. Jos näin todellakin tapahtuu, vie autosi tarkastukseen.

Polttoainevuodot

Näyttää siltä, että vuosien 2011-2015 ix35-malleilla on taipumus kärsiä polttoainevuodoista, sillä Hyundai jopa palautti joitakin näistä malleista juuri tästä syystä. On sanottu, että tämä ongelma johtuu viallisesta polttoaineletkusta, joka on vaihdettava. Muista, että polttoainevuodot ovat aina todella vakavia ja ne on hoidettava välittömästi, koska ne johtavat mahdolliseen tulipalovaaraan.

  Hyundai Tucson vs. Mazda CX 5 - kumpi on parempi?

Näin ollen muista viedä autosi tarkastukseen heti, kun huomaat, että autostasi saattaa vuotaa polttoainetta.

Turvavyöongelmat

Luettelomme huipuksi meidän on puhuttava myös turvavöiden esikiristimiin liittyvistä ongelmista, jotka voivat johtaa vakaviin vammoihin tai jopa kuolemaan onnettomuustilanteessa. Ongelmana on, että esikiristimet, joiden tehtävänä on pitää sinut paikallaan kolarin aikana, eivät enää pidä sinua paikallaan, mikä tarkoittaa, että järjestelmä voi aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä, jos joudut onnettomuuteen.

Varmista siis, että käyt läpi turvavyön kiristimet ja yritä testata niitä suurella voimalla, jotta näet, ovatko ne täydellisessä kunnossa. Jos tunnet pelivaraa ja jos kiristimet eivät onnistu pitämään sinua kiinni edes kerran, jatka ja vaihda kaikki viisi, sillä et halua ottaa tällaisia riskejä.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Hyundai ix35?

ix35 on saatavana useana eri vuosimallina, mikä tarkoittaa, että olet melkoisen hemmoteltu valinnan suhteen tässä. Varhaisemmat ix35-mallit ovat nykyään edullisia, mutta niistä puuttuvat kaikki nykyaikaiselta autolta odotettavissa olevat modernit mukavuudet. Vuosien 2011-2015 mallit ovat nyt myös hyviä käytettyjen autojen tarjouksia, jos ne ovat täysin kunnossa eikä niissä ole paljon kilometrejä matkamittarissa.

Uuden ix35:n voi ostaa vain Kiinasta, sillä nykyinen maailmanlaajuinen ix35 on nykyään Tucson. Kutsuitpa sitä miksi tahansa, molemmat ovat hyviä autoja, eivätkä ne todennäköisesti petä sinua, sillä ne ovat turvallisia, luotettavia, tehokkaita ja melko hyvin varusteltuja.

  Onko Hyundai ix20 hyvä auto?

Miksi Hyundai muutti ix35:n Tucsoniksi?

Hyundai nimesi ix35:n uudelleen Tucsoniksi, koska he halusivat ihmisten suhtautuvan Hyundain uudella tavalla. He halusivat, että ihmiset muuttaisivat käsityksiään kohti premium-luokkaa, minkä Hyundai uskoo uuden Tucsonin varmasti ansaitsevan.

Vaikka tämä on järkevää, Tucson ei ole todellinen premium-auto, mutta se sijoittuu siististi todellisten luksusluokan kompaktimaastureiden ja taloudellisten maastureiden väliin.

Onko Hyundai ix35 hyvä maastossa?

Hyundai ei ole kovin innokas tekemään maastokelpoisia katumaastureita, ja se näkyy ix35:ssä. Vaikka kyseessä on katumaasturi, ja se on saatavana AWD-järjestelmällä tietyissä varustetasoissa ja tietyillä markkinoilla, se ei ole maastokelpoinen maasturi. Se on 100-prosenttisesti kaupunkiristeilijä ja pitkän matkan auto.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z