Jeep Cherokee ei käynnisty – syyt ja niiden korjaaminen

Jeep Cherokee Ongelmat

Jos olet seikkailunhaluinen ihminen, Jeep Cherokee on poikkeuksellinen auto. Voi kuitenkin olla turhauttavaa huomata, että auto ei käynnisty, kun olet valmistautumassa uuteen seikkailuun. Siksi olemme nostaneet esiin joitakin asioita, jotka aiheuttavat sen, että Jeep Cherokee ei käynnisty, ja miten ne korjataan, auttaaksemme sinua.

Joitakin asioita, jotka aiheuttavat sen, että Jeep Cherokee ei käynnisty, ovat muun muassa tyhjä akku, huono vaihtovirtageneraattori, huono käynnistinrele, korroosio akun navoissa, huonot sytytystulpat, huonot polttoainesuuttimet, tukkeutuneet polttoainesuodattimet, polttoainepumpun toimintahäiriö, huono käynnistyssolenoidi ja huono sytytyskela.

Miksi Jeep Cherokee ei käynnisty? Miten korjaan ongelman?

Akku on tyhjä

Kuollut akku on ensimmäinen asia, joka on tutkittava, kun autosi ei käynnisty. Jos autosi ei ole ollut käytössä vähään aikaan tai sää on erittäin kylmä, on erittäin todennäköistä, että autosi akku on heikko eikä se käynnisty.

Jos autosi ei käynnisty heikon tai tyhjän akun vuoksi, voit kokeilla käynnistystä. Jos käynnistys ei onnistu, sinun on hankittava uusi akku. On tärkeää hankkia tehokas ja kestävä akku, joka kestää jonkin aikaa.

Huono vaihtovirtageneraattori

Toinen yleinen asia, joka aiheuttaa sen, että auto ei käynnisty, on vikaantunut vaihtovirtageneraattori. Vaihtovirtageneraattori vastaa auton akun lataamisesta ajon aikana. Lisäksi se muuttaa mekaanisen energian sähköenergiaksi. Jos siis vaihtovirtageneraattori on huono, auto ei käynnisty, koska akkuun ei saada energiaa.

Tämän ongelman korjaamiseksi omistajan tai käyttäjän on vaihdettava huono generaattori hyvään.

  Kaikki vuoden 2023 Jeep Wagoneerista

Huono käynnistinrele

Käynnistinrele toimii käsi kädessä käynnistyssolenoidin kanssa. Käynnistinreleen tehtävänä on kytkeä päälle virta, joka aktivoi käynnistyssolenoidin. Jos käynnistinrele on viallinen, se ei pysty suorittamaan tehtäväänsä, eikä auto käynnisty.

Vie autosi ammattitaitoiselle mekaanikolle, joka vaihtaa huonon käynnistinreleen uuteen. Tämä auttaa korjaamaan ongelman.

Akun napojen korroosio

Vaikka tämä ongelma ei ole kovin yleinen, se voi silti estää auton käynnistymisen. Syövyttyneet akun navat pysäyttävät virran kulun ja estävät siten energian siirtymisen akusta moottoriin. Tarkista yksinkertaisesti autosi akun napa, ovatko ne syöpyneet. Tämä ongelma voidaan korjata puhdistamalla syöpynyt osa ja kytkemällä kaapelit uudelleen.

Huonot polttoainesuuttimet

Polttoainesuuttimet varmistavat, että kaasu siirtyy säiliöstä pumpun kautta moottoriin. Jos polttoainesuuttimessa on siis vaurioita tai vika, se ei toimi tarkoitetulla tavalla. Tämän seurauksena se estää autoa käynnistymästä. Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on poistettava vioittunut polttoainesuutin ja asennettava uusi.

Huonot sytytystulpat

Sytytystulpat ovat yksi ensimmäisistä osista, jotka yleensä hajoavat autossa. Sitä paitsi autonkäyttäjien odotetaan vaihtavan sytytystulpat 40 000 kilometrin välein. Ja koska sytytystulpat lähettävät sähköisen signaalin sytytyskelasta moottoriin auton käynnistämiseksi, autosi ei toimi, jos ne ovat vioittuneet tai huonot.

Jos haluat korjata tämän ongelman, sinun on vaihdettava huonot sytytystulpat hyviin.

Huono käynnistyssolenoidi

Käynnistyssolenoidi on kipinä, joka käynnistää autosi moottorin. Se vastaanottaa auton akusta ja sytytysjärjestelmästä sähkövirtaa, joka käynnistää sähköisten reaktioiden ketjun moottorin käynnistämiseksi. Jos käynnistyssolenoidi on siis viallinen, Jeep Cherokee ei käynnisty. Vaihdata viallinen käynnistysmagneettisolenoidi.

  Jeep Wagoneer Luotettavuus

Vikaantunut polttoainepumppu

Polttoainepumpun tehtävänä on syöttää polttoainetta moottoriin polttoainesäiliöstä. Tämäkin osa kuitenkin vikaantuu tai menee rikki jonkin ajan kuluttua käytöstä. Sen lisäksi, että auto ei käynnisty, muita merkkejä huonosta polttoainepumpusta ovat tehon menetys, moottorin räiskintä, polttoainesäiliön melu ja moottorin sammuminen. Voit korjata tämän ongelman vaihtamalla huonon polttoainepumpun.

Vikaantunut sytytysvirtakäämi

Sytytystulppien tavoin myös sytytyskelat on vaihdettava 40 000-50 000 kilometrin välein. Sytytyskelat muuttavat auton akusta tulevan sähköenergian korkeajännitteeksi, tallentavat sen elävästi ja tuottavat sen sitten korkeajännitevirtapulssina sytytystulppaan. Siksi jos sytytyskela on viallinen tai huono, auto ei käynnisty. Vaihda vain huono sytytyskela uuteen ja korjaa ongelma.

Tukkeutuneet polttoainesuodattimet

Viimeisenä muttei vähäisimpänä, tukkeutuneet polttoainesuodattimet voivat myös aiheuttaa sen, että auto ei käynnisty. Huomaa, että polttoainesuodattimet tukkeutuvat usein rautametallien eri muodoissa olevista metallipalasista. Jos polttoainesuodattimet ovat tukkeutuneet, sinun on poistettava ne ongelman korjaamiseksi. Mutta jos polttoainesuodatin on vaurioitunut, se on vaihdettava.

FAQ

Onko Jeep Cherokee luotettava?

Kyllä, Jeep Cherokee on melko luotettava verrattuna useimpiin kilpailijoihinsa. Tämä johtuu siitä, että luotettavuuslaitokset, kuten RepairPal ja J.D. Power, antoivat tälle autolle hieman keskimääräistä paremman luotettavuuden. RepairPal antoi sille arvosanan 4,5 pistettä 5,0:sta, kun taas J.D. Power antoi sille 82 pistettä 100:sta, mikä on keskimääräistä parempi.

  Jeep Wrangler ei käynnisty - syyt ja korjaaminen

Onko Jeep Cherokeen huolto kallista?

Kyllä, Jeep Cherokeen ylläpito on melko kalliimpaa kuin vastaavien autojen. Omistajan on keskimäärin käytettävä vuosittain vähintään 520 dollaria Jeep Cherokeen korjaamiseen ja ylläpitoon. Tämä on enemmän kuin kompakteissa katumaastureissa keskimäärin, joiden korjaus- ja ylläpitokustannukset ovat noin 462 dollaria vuodessa.

Mitä muita ongelmia Jeep Cherokeessa on?

Jeep Cherokee on melko luotettava auto verrattuna muihin Jeep-malleihin. Tässä autossa on kuitenkin myös useita ongelmia, joista omistajien ja käyttäjien on syytä olla tietoisia. Auton käynnistysongelmien lisäksi Jeep Cherokeen omistajat ovat raportoineet myös vaihteisto-ongelmista, huonosta bensankulutuksesta, sähköongelmista, TIPM-ongelmasta ja monista muista ongelmista.

Yhteenveto

Auton käynnistysongelmat eivät ole yleisiä vain Jeep Cherokee -mallissa, vaan myös muissa autoissa. Siitä huolimatta tällaisten ongelmien korjaaminen on hyvin helppoa, kunhan tiedät ongelman lähteen. Siksi ei kannata arvailla, vaan antaa ammattitaitoisen mekaanikon tarkastaa ja diagnosoida autosi.

Kuollut akku tai huono vaihtovirtageneraattori ovat kuitenkin tärkeimmät syyt auton käynnistysongelmiin. Jos haluat välttää tällaiset ongelmat tulevaisuudessa, on hyvä noudattaa valmistajan suosittelemaa määräaikaishuoltoa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z