Jeep Grand Cherokee ei käynnisty – syyt ja niiden korjaaminen

Jeep Grand Cherokee ongelmat

Jeep Grand Cherokee on tyylikäs ja ylellinen katumaasturi, jolla on erinomainen suorituskyky tiellä ja maastossa. Mutta koska siinä on monia liikkuvia osia, siinä ilmenee ongelmia, jotka on aika ajoin hoidettava. Yksi näistä ongelmista on auton käynnistysongelmat.

Vaikka tällainen ongelma on hyvin turhauttava, voit hoitaa sen tarkastamalla auton ja havaitsemalla syyn. Tätä silmällä pitäen olemme erottaneet joitakin asioita, jotka aiheuttavat sen, että Jeep Grand Cherokee ei käynnisty, ja miten voit korjata ne.

Yleisiä ongelmia, jotka aiheuttavat sen, että Jeep Grand Cherokee ei käynnisty, ovat muun muassa tyhjä tai heikko akku, huono vaihtovirtageneraattori, syöpyneet akun navat, viallinen käynnistin, vialliset sytytystulpat, huono käynnistinrele, huono käynnistinsolenoidi, tukkeutunut polttoainesuodatin, heikko avaimenperän akku ja vialliset sytytyskelat.

Miksi Jeep Grand Cherokee ei käynnisty? Miten korjaan ongelman?

Kuollut tai heikko akku

Heikko tai tyhjä akku on suurin syyllinen useimpiin auton käynnistysongelmiin. Koska akku antaa käynnistimelle alkuenergian, jotta se voi käynnistää moottorin, auto ei käynnisty, jos akku on vioittunut. Muita merkkejä tyhjästä akusta ovat himmeät ajovalot, naksahtava ääni avainta käännettäessä, mädän munan haju konepeltiä avattaessa ja usein toistuvat hyppelyt.

Korjataksesi tämän ongelman sinun on yritettävä käynnistää auto starttikoneella. Jos tämä ei onnistu, sinun on vaihdettava tyhjä akku.

Huono vaihtovirtageneraattori

Vaihtovirtageneraattori toimii käsi kädessä auton akun kanssa. Sitä paitsi se muuntaa mekaanisen energian sähköenergiaksi vaihtovirralla. Jos siis vaihtovirtageneraattori on viallinen tai huono, tätä energiaa ei muunneta ja välitetä tarvittavalla tavalla. Tämän seurauksena auto ei käynnisty.

  Kaikki vuoden 2023 Jeep Avengerista

Sen lisäksi, että Jeep Grand Cherokee ei käynnisty, muita merkkejä huonosta vaihtovirtageneraattorista ovat murisevat tai vinkuvat äänet, akun varoitusvalo ja tyhjä akku. Voit korjata tämän ongelman vaihtamalla huonon vaihtovirtageneraattorin.

Syövyttyneet akun navat

Toinen ongelma, joka voi aiheuttaa sen, että Jeep Grand Cherokee ei käynnisty, on akun syöpyneet akun liittimet. Akun korroosio johtuu tavallisesti akun yläosasta purkautuvasta elektrolyytistä tai elektrolyyttihöyrystä. Jos akun napojen päällä on paljon korroosiota, virta ei kulje. Tämän seurauksena energian siirtyminen akusta estyy ja auton käynnistyminen estyy.

Tämä ongelma on helppo korjata, sillä jopa tee-se-itse-harrastaja voi tehdä sen. Heidän tarvitsee vain puhdistaa tai päästä eroon korroosiosta ja kytkeä johdot uudelleen.

Viallinen käynnistin

Auton käynnistimessä on pieni käynnistysvaihde, joka kytkeytyy moottorin vauhtipyörään, kun avainta käännetään tai painonappia painetaan. Tämän seurauksena se tuottaa voimaa ja saa moottorin pyörimään. Jos käynnistin on vaurioitunut tai viallinen, auto ei käynnisty. Voit korjata tämän ongelman vaihtamalla huonon käynnistimen.

Vialliset sytytystulpat

Sytytystulpat ovat erittäin tärkeitä autossa, sillä ne tuottavat kipinän, joka sytyttää ilma-polttoaineseoksen ja muodostaa räjähdyksen, joka saa moottorin tuottamaan tehoa. Sytytystulpat kuluvat kuitenkin 30 000-40 000 kilometrin välein. Jos sytytystulpat siis vioittuvat, ne eivät anna auton käynnistämiseen tarvittavaa kipinää.

Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on vaihdettava huonot sytytystulpat. Se voidaan kuitenkin välttää vaihtamalla sytytystulpat 30 000 mailin välein.

Vialliset sytytyskelat

Sytytyskela toimii muuntajana. Tämä johtuu siitä, että se muuntaa auton akusta tulevan sähköenergian korkeajännitteeksi, tallentaa sen elävästi ja tuottaa sitten korkeajännitevirtapulssin sytytystulppiin. Jos siis sytytyskelat ovat huonoja, autosi ei käynnisty yhtä hyvin.

  Jeep Renegade Luotettavuus

Voit korjata tämän ongelman vaihtamalla vialliset sytytyskelat uusiin.

Huono käynnistyssolenoidi

Käynnistimen solenoidi auttaa liikuttamaan käynnistimen hammaspyörää moottorin hammaskehän kanssa. Lyhyesti sanottuna se välittää sähkövirrat sytytysvirrasta käynnistysmoottoriin. Jos käynnistinmagneettisolenoidi on viallinen, sinun on vaihdettava se hyvään, jotta ongelma voidaan korjata.

Huono käynnistinrele

Käynnistinrele on auton akun ja käynnistysmoottorin välinen liitäntä. Se toimii sähköpiirin täydentäjänä tai katkaisijana. Jos käynnistinrele on huono, virtapiiri ei täyty eikä auto käynnisty. Vaihda vikaantunut käynnistinrele ongelman korjaamiseksi.

Tukkeutunut polttoainesuodatin

Polttoainesuodatin sijaitsee polttoainelinjassa, ja se seuloo polttoaineesta epäpuhtaudet, kuten roskat, lian ja pölyhiukkaset. Jonkin ajan kuluttua polttoainesuodatin ja polttoaineletkut tukkeutuvat, eivätkä ne enää toimi tarkoitetulla tavalla. Siksi ne vaikuttavat lopulta siihen, miten auto käynnistyy. Tämän ongelman korjaamiseksi polttoainesuodatin ja polttoaineletkut on puhdistettava.

Heikko avaimenperän akku

Jos Jeep Grand Cherokee -mallivuosimallissasi on painike- tai pysäytyspainike, on erittäin todennäköistä, että heikko avaimenperä on pääsyyllinen siihen, miksi autosi ei käynnisty. Jos näin on, sinun on asetettava avaimenperä mahdollisimman lähelle käynnistys- tai pysäytyspainiketta. Tämä ongelma johtuu yleensä avaimenperän heikosta akusta.
Voit korjata tämän ongelman käyttämällä tavallista avainta auton käynnistämiseen tai vaihtamalla heikon avaimenperän akun.

FAQ

Onko Jeep Grand Cherokee luotettava?

Vaikka Jeep ei tunnetusti tee luotettavia autoja, Jeep Grand Cherokee on melko luotettava. Monet käyttäjät ovat kehuneet tätä mallia ja sanovat sen olevan yksi markkinoiden parhaista Jeep Grand Cherokee -malleista. RepairPal, J.D. Power ja Consumer Reports ovat antaneet sille keskimääräistä paremman luotettavuuden.

  Mikä jeeppi on paras retkeilyyn?

Onko Jeep Grand Cherokeen korjaaminen kallista?

Kyllä, Jeep Grand Cherokeen huoltaminen on melko kallista. On arvioitu, että Jeep Grand Cherokee maksaa noin 10 484 dollaria ylläpito- ja korjauskustannuksia 10 ensimmäisen omistusvuoden aikana. Tämä on 1350 dollaria enemmän kuin tavallisten katumaastureiden korjaus- ja ylläpitokustannukset.

Mitä muita ongelmia Jeep Grand Cherokeessa on?

Kuten useimmissa polttomoottoriautoissa, Jeep Grand Cherokee kehittää lisää ongelmia ikääntyessään. Sen lisäksi, että auto ei käynnisty, Jeep Grand Cherokee -käyttäjät ovat valittaneet myös generaattorin vioista, moottorin sammumisesta ajon aikana, jousitusongelmista, sähköisen vaihteiston epätasaisesta toiminnasta ja sytytyskytkimen toimintahäiriöistä.

Yhteenveto

Nyt kun tiedät joitakin yleisiä ongelmia, jotka aiheuttavat sen, että Jeep Grand Cherokee ei käynnisty, voit mennä eteenpäin ja tarkastaa ja korjata taustalla olevat ongelmat. Jeep Grand Cherokee on mukava, tilava, ylellinen ja tehokas katumaasturi. Jos sitä huolletaan ja siitä pidetään hyvää huolta, useimmat edellä mainituista ongelmista voidaan välttää.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z