Yleiset Ford Transit 4×4 -ongelmat

Ford Transit

Ford Transit on maailmanlaajuisesti myytävä kevyiden hyötyajoneuvojen tuoteperhe. Ensimmäinen Transit esiteltiin vuonna 1965, ja sen jälkeen on syntynyt neljä eri sukupolvea. Niitä on myyty tänä aikana yli 10 miljoonaa kappaletta, mikä tekee siitä yhden kaikkien aikojen myydyimmistä pakettiautoista. Ymmärrettävästi näin hyviä pakettiautojen ansioita voi olla vain ylivoimainen käytettävyys.

Vaikka Transit on Fordille valtava menestys, se ei todellakaan ole täydellinen, kuten kaikki muutkin ajoneuvot. Siksi aiomme mainita yleisimmät Ford Transit 4×4 -ongelmat ja kertoa, mitä sinun on varottava, jos olet ostamassa käytettyä Ford Transitia.

Virran katoaminen on ylivoimaisesti yleisin Transitissa raportoitu ongelma, mutta myös vialliset sähkölaitteet ovat yleisiä, erityisesti ilmastointi. Myös jarrujen ja renkaiden ennenaikainen kuluminen näyttää olevan ongelma Transit 4×4 -mallissa, kun taas ajonvakautusjärjestelmä ja ajonvakautusongelmat voivat myös epäonnistua.

Lopuksi vetoakselin kytkin voi irrota ajoneuvosta ja aiheuttaa lukemattomia ongelmia. Se ei ehkä ole yhtä yleinen kuin muut tässä luettelossa mainitut ongelmat, mutta se on varmasti vakavin niistä kaikista, sillä sen korjaaminen voi lopulta maksaa omaisuuden.

Virran menetys

Kuten johdannossa mainittiin, käyttövoiman menetykseen liittyvät ongelmat näyttävät olevan yleisin ongelma kaikissa nykyaikaisten Transit-pakettiautojen versioissa. Nämä ongelmat ovat erityisen yleisiä 2015-2016-malleissa, jotka ovat myös Transitin suosituimpia käytettyjä iteraatioita. Näitä ongelmia seuraa aina myös moottorin tarkistusvalo.

  Onko Ford EcoSport hyvä auto?

Ensimmäiset osat, jotka sinun on tarkastettava, jos aistit Transitisi kärsivän, ovat polttoainesuodattimet, ilmansuodattimet, polttoainesuuttimet, pakojärjestelmä ja todella huono puristus. Nämä ongelmat voivat hyvin helposti johtua huonolaatuisesta polttoaineesta ja ajoissa tapahtuvan huollon puutteesta, mikä on yleensä tilanne. Kaiken kaikkiaan kaikkien näiden osien tarkastaminen ja niiden vaihtaminen tarvittaessa pitäisi useimmissa tapauksissa riittää.

Sähköongelmat

Kaikki nykyajan autot kärsivät nykyään jonkinlaisista sähköongelmista. Transitin tapauksessa se johtuu useimmissa tapauksissa ilmastointilaitteesta. Omistajat raportoivat jatkuvasti, että pakettiauto ei suostu jäähdyttämään matkustamoa tehokkaasti tai lainkaan. Jos näin todella tapahtuu, tarkista lauhduttimen tukkeutuminen, sillä ajan mittaan sinne voi kertyä roskia, jotka tukkivat myös tuuletusaukot ja mahdollisesti ilmastointilinjat.

EGR-venttiilin sähköongelmat ovat myös mahdollisia, kun taas lisävarusteiden valaistusongelmat sisätiloissa ovat yleisiä, erityisesti vanhemmissa Transit-malleissa. Jotkut ovat raportoineet ongelmista, joissa sähkötoimiset ikkunat eivät halua mennä ylös tai alas, ja virtalukot voivat myös pettää.

Ennenaikainen rikkoutuminen ja renkaiden kuluminen

Internet on täynnä ihmisiä, jotka valittavat Ford Transitin jarruongelmista, jotka tyypillisesti johtavat siihen, että jarrut on vaihdettava 15 000-35 000 kilometrin välein, mikä on aivan liian usein, varsinkin ajoneuvossa, joka ajaa usein tuhansia kilometrejä viikoittain. Kuten näyttää, tämä ongelma johtuu siitä, että Ford käyttää tahmeita jarrusatuloita, jotka voivat hioutua levyjä vasten ja aiheuttaa molempien jarrujen nopean heikkenemisen.

  Ford F-150 Lightning ongelmat

Tämä johtaa siihen, että tiettyyn pyörään kohdistuu painetta, mikä voi myös johtaa epätasaiseen ennenaikaiseen renkaiden kulumiseen. Nämä ongelmat pahenevat entisestään 4×4 Intelidrive Transit -versioissa, koska renkaiden epätasainen kuluminen näyttää olevan yleisempää AWD Transit -malleissa.

Luistonhallinta- ja ajonvakautusjärjestelmän ongelmat

Nykyaikaiset ajonvakautus- ja ajonvakautusjärjestelmät ovat olennainen osa turvallisuutemme ylläpitämistä, ja myös nykyaikaiset Transit-mallit on varustettu niillä. Nämä järjestelmät voivat kuitenkin joskus jarruttaa takapyöriä estääkseen pakettiautoa luistamasta, vaikka se ei luista, ja tämä voi aiheuttaa hallinnan menettämisen.

Myönnettäköön, että nämä ongelmat eivät ole yleisiä, eivätkä liian monet ihmiset ole valittaneet näistä ongelmista, mutta joka tapauksessa ne on syytä mainita niille, jotka haluavat ostaa käytetyn Transitin.

Vetoakselin kytkimen irtoaminen.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, on mainittava Transitin todennäköisesti vaarallisin ja huolestuttavin ongelma, nimittäin taka-akselin vetoakselikytkimen irtoaminen pakettiautosta ja sen aiheuttamat valtavat vahingot. Jos näin tapahtuu, kuulet kovan pamauksen ja pakettiauto todennäköisesti pysähtyy ja katkaisee kaiken virran.

Koska nämä laitteistokomponentit ovat melko tukevia, ne voivat vaurioittaa läheisiä komponentteja raadellessaan, erityisesti jarruja, mikä voi olla vieläkin vaarallisempi tilanne. Tämä oli myös syy, miksi Ford palautti joukon näitä takaisin vuonna 2022.

FAQ-osio

Onko Ford Transit 4×4 parempi kuin RWD Transit?

Jos käytät Transitia maantieajoon etkä kulje sillä missään vakavassa maastossa, olet parempi pelkällä RWD-järjestelmällä. Jos et myöskään kohtaa lunta tai sitä ei ole liikaa, on parasta säästää ylimääräiset kustannukset ja hankkia itsellesi vain pari korkealaatuisia talvirenkaita, sillä ne tekevät todellisen eron.

  Ford F-150 Luotettavuus

AWD-malli on parempi niille, jotka ajavat usein epäsuotuisassa maastossa ja tarvitsevat kaiken mahdollisen pidon. Todellisuudessa Transit 4×4 on parempi versio, mutta sen tarve ei ole 100-prosenttinen.

Mitkä pakettiautot kilpailevat Ford Transitin kanssa?

Mercedes Benz Sprinter -pakettiauto on todennäköisesti Transitin pelottavin kilpailija, ja sitä verrataan usein Transitiin vastakkainotteluissa. Todellisuudessa vanhemmat Sprinter-pakettiautot ovat samanlaisia kuin Transit, mutta uudemmat iteraatiot ovat paljon erilaisia.

Myös VW Transporteria ja RAM ProMasteria pidetään usein Transitin kilpailijoina, sillä niiden hyötykuormat ovat samankaltaisia ja koko on melko samanlainen.

Miksi Ford Transit on niin suosittu?

Ford Transit on helppo päätös monille yrityksille, sillä se on todella kustannustehokas pakettiauto. Siinä on tehokkaat moottorit, hyvä luotettavuus, hyvä koko, tilaa ja se on käyttökelpoinen lähes kaikissa ympäristöissä. Niille, jotka etsivät ajoneuvokannan ajoneuvoja, Transit on varma valinta, sillä Transit on ollut ajoneuvokannan pakettiauton valinta jo todella pitkään.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z