Kaikki BMW:n Bluetooth-pariliitosongelmista

BMW valmistaa joitakin markkinoiden teknisesti edistyksellisimpiä autoja. Yksi BMW:n kehumista teknologioista on Bluetooth. Bluetooth on kuitenkin myös yksi BMW:n ongelmien suurimmista aiheuttajista.

Joitakin yleisiä BMW:n Bluetooth-ongelmia ovat pariliitosongelmat, huono yhteys ja huono äänenlaatu. Keskitymme kuitenkin Bluetooth-pariliitosongelmiin, joista monet käyttäjät ovat valittaneet jo pitkään. Mutta mitkä ovat yleisiä BMW:n Bluetooth-pariliitosongelmia?

Yleisiä BMW:n Bluetooth-pariliitosongelmia ovat laitteiden nimet, huono äänenlaatu ja passkey-ongelmat. Joissakin tapauksissa esimerkiksi ohjelmistopäivitykset ja AVCRP voivat vaikuttaa BMW:n Bluetooth-pariliitokseen.

Mitkä ovat yleiset Bluetooth-pariliitosongelmat BMW:ssä?

Laitteen nimiongelmat

Kun yhdistät älypuhelimesi ajoneuvoon, iDrive-näytössä näkyy ilmoitus ”Puhelin on yhdistetty”. Ja kun tarkistat älypuhelimesi, yhteys on merkitty onnistuneeksi. Sitä vastoin puhelinominaisuus ei ole käytettävissä.

Useimmissa tapauksissa tämä johtuu siitä, että puhelimen laitteen nimessä (Bluetooth-nimi) on kuvakkeita ja symboleja, kuten ”hymiöitä”. Yllättäen ohjausyksikkö ei tunnista tämäntyyppisiä kuvakkeiden ja symbolien muotoiluja.

Jos sinulla on tällainen ongelma, paras ratkaisu on vaihtaa laitteen nimi puhelimessa. Lisäksi on tärkeää huomata, että vain kirjaimet ja numerot ovat sallittuja. Pyyhi iDrive-toiminnon avulla kaikkien liitettyjen Bluetooth-laitteiden luettelo, jotta voit nollata ohjausyksikön. Vältä erikoismerkkien, kuten &$#/% tai hymiöiden käyttöä yhteystietojen nimessä tai älypuhelimen nimessä.

Tunnusavaimen ongelmat

Toinen yleinen BMW:n Bluetooth-pariliitosongelma on kulkuavainongelma. Jos et pysty muodostamaan Bluetooth- ja älypuhelimen pariliitosta kokonaan, tämä on ensimmäinen syyllinen, jota kannattaa harkita. Jostain tuntemattomasta syystä BMW:n Bluetooth ei hyväksy joitakin salasanoja.

  BMW 330e yleiset ongelmat

Hyvä uutinen on, että tämän ongelman ratkaiseminen on suoraviivaisempaa kuin muiden Bluetooth-pariliitosongelmien. Sinun tarvitsee vain käyttää yksinkertaista salasanaa, kuten 123456. Vältä monimutkaisten salasanojen käyttöä, sillä ne aiheuttavat salasanayhteysongelmia.

AVCRP-ongelmat

AVCRP, joka on lyhenne sanoista Audio/Video Remote Control Profile, on Bluetooth-profiili ja standardoitu käyttöliittymä, jolla voidaan ohjata navigointia ja äänen suoratoistoa BMW iDrive-järjestelmän kautta. Näin ollen, kun yhdistät BMW:n ja puhelimen, yhteys vaatii ohjelmistoavaimien lisäksi myös ihanteellisen Bluetooth-profiilin toimiakseen moitteettomasti.

Huomaa, että profiili yksinkertaisia tiedostonsiirtoja varten ei ole sama kuin se, jota tarvitset puhelinsovelluksen käyttämiseen audiosoittimen hallintaan. Jos siis päivität uuden puhelimesi AVCRP:n uudella versiolla, sinun pitäisi myös päivittää BMW iDrive -järjestelmäsi vastaamaan uusien ominaisuuksien yhteensopivuutta.

Ohjelmiston päivitys

BMW-ohjelmiston päivittäminen on tärkeää, sillä se varmistaa, että sovellukset ovat ajan tasalla. Jos näin ei ole, ne eivät toimi oikein. Bluetooth-ohjelmiston päivittäminen on siis elintärkeää, mutta se ei muuta olennaisia Bluetooth-toimintaperiaatteita.

Siksi on tärkeää, että autossasi on uusin BMW-ohjelmisto, jotta voit välttää useimmat BMW:n Bluetooth-pariliitosongelmat. Ohjelmiston päivittäminen voi kuitenkin aiheuttaa myös lisäongelmia. Monet BMW-käyttäjät ovat huomanneet, että noin 70 prosenttia heidän yhteystiedoistaan katoaa, eivätkä he voi soittaa puhelua valitsematta numeroa puhelimesta. Tästä huolimatta tämä ongelma voidaan korjata helposti, mutta se on erittäin ärsyttävä.

  BMW F30 - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Huono äänenlaatu

Jotkut BMW-käyttäjät ovat valittaneet huonosta äänenlaadusta puhelujen aikana. Tämä voi tapahtua ajettaessa suurilla nopeuksilla tai pysähtyessä. Sen lisäksi, että keskustelu on lähes mahdotonta, voit myös kuulla puhelun aikana napsuvia ääniä.

Aloita päivittämällä ohjelmisto. Jos tämä ei onnistu, sinun on ehkä asennettava mikrofoni uudelleen oikein ja oikeaan suuntaan. Jotkut tekevät sen virheen, että asentavat mikrofonin suuntausominaisuuden tuulensuojaan ja tuuletukseen päin. Sen sijaan mikrofonin nuolen pitäisi osoittaa kulkusuuntaan.

FAQ

Miten nollaan BMW Bluetooth -laitteeni ohjelmiston päivittämisen jälkeen, jotta voin synkronoida yhteystiedot?

Jos sinulla on ollut BMW Bluetooth -pariliitosongelmia vanhentuneen ohjelmiston vuoksi, paras ratkaisu on ohjelmiston päivittäminen. Ja kun olet asentanut uuden ohjelmiston, tässä on menettely Bluetooth-yhteyden nollaamiseksi:

  • Mene Bluetooth-asetuksiin ja ota yhteystietojen synkronointi käyttöön
  • Kytke Bluetooth pois päältä ja päälle asetuksissa.
  • Kytke älypuhelin pois päältä ja sitten takaisin päälle
  • Poista ajoneuvon ja stereoiden välinen pariliitostietue.
  • Toista sama menettely vaiheesta 4, mutta tällä kertaa poista kaikki stereossa olevat pariliitetyt laitteet.
  • Aseta laiteohjelmistopäivitykset ajoneuvon stereoihin
  • Nimeä älypuhelin uudelleen asetuksissa

Mikä on nopein korjaus BMW:n Bluetooth-ongelmiin?

Jos BMW:lläsi on jatkuvasti Bluetooth-pariliitosongelmia, tässä on nopea korjaus, jota kannattaa soveltaa:
1) Mene älypuhelimesi Bluetooth-valikkoon ja poista BMW, jonka kanssa haluat muodostaa yhteyden.
2) Mene BMW:n Bluetooth-valikkoon ja poista puhelin, johon yrität muodostaa yhteyttä…
3) Yhdistä älypuhelin ja BMW uudelleen ja käy BMW:n Bluetooth-valikossa ja anna sen etsiä laite.
4) Mene älypuhelimeen, kytke Bluetooth päälle ja odota enintään 30 sekuntia, että BMW ilmestyy luetteloon. Voit nyt yhdistää nämä kaksi.

  Miksi BMW:n arvo laskee niin nopeasti?

Miten yhdistän iPhonen ja BMW:n?

Varmista ennen kaikkea, että BMW on Bluetooth-pariliitäntä- tai langattomassa tilassa, ennen kuin yrität yhdistää sen puhelimeesi. Seuraavaksi siirry iPhoneen ja napsauta Asetukset/yleiset/ CarPlay/Available cars (Käytettävissä olevat autot) ja valitse autosi. Varmista, että auto on käynnissä, tai iPhone ei tunnista sitä. Voit nyt muodostaa pariliitoksen.

Johtopäätös

BMW tekee tyylikkäitä, tehokkaita ja edistyksellisiä autoja. Siitä huolimatta juuri nämä erinomaiset ominaisuudet aiheuttavat eniten ongelmia BMW:lle. Vaikka Bluetooth auttaa kuljettajaa vastaanottamaan puheluita handsfree, ne aiheuttavat paljon ongelmia, jotka voivat olla turhauttavia.

Nyt kun tunnet useimmat BMW:n Bluetooth-pariliitäntäongelmat, sinun kannattaa hoitaa ne ajoissa ja välttää yhteyden katkeaminen silloin, kun tarvitset sitä kipeästi. Siitä huolimatta jotkin BMW:n Bluetooth-pariliitosongelmat liittyvät tiettyihin puhelimiin. Esimerkiksi ohjelmistopäivitysongelma on yleinen iOS 13.1.3:n uusimman version kanssa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z