BMW F30 – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

BMW F30

BMW F30 on yksi menestyneimmistä BMW 3-sarjan autoista. Kiitos sen ihastuttavan muotoilun, poikkeuksellisen suorituskyvyn, mukavuuden, käytännöllisyyden ja luotettavuuden. Nykyään käytetyt BMW F30 -mallit menestyvät hyvin käytettyjen autojen markkinoilla.

BMW F30 oli saatavana eri korimalleina, joita ovat sedan, avoauto, coupe, farmari ja viistoperä. Tämän lisäksi BMW F30:stä löytyy kaasukäyttöisiä ja pistokkeella kytkettäviä hybridimalleja, kuten BMW 330e -malli.

Huolimatta monista poikkeuksellisista ominaisuuksista BMW F30:ssä on myös useita seikkoja, jotka kiinnostuneiden ostajien tulisi tietää ennen investointia. Hyvä uutinen on, että useimmat näistä ongelmista löytyvät kaikista BMW-malleista. Ongelmat liittyvät moottoriin, vaihteistoon, jousitukseen ja turboon.

BMW F30:n historia

BMW F30 kuuluu BMW 3-sarjaan, joka on ollut olemassa vuodesta 1975 lähtien. BMW F30 tuotiin markkinoille kuitenkin vuonna 2011 ja BMW 3-sarjan kuuden sukupolven malliin. BMW F30:n edeltäjä on BMW G20, jonka tuotanto alkoi vuonna 2019 tähän päivään mennessä.

Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa 2012 debytoituaan BMW F30 oli ensimmäinen kuuden sukupolven 3-sarjalaisista, joka tuli myyntiin. Aikaisempia malleja olivat BMW 328i ja 335i. Myöhemmin BMW esitteli 320di, 318d ja 316d -mallit.

Lisäksi BMW F30 on ensimmäinen BMW 3-sarjan sukupolvi, jossa on yksinomaan turbomoottorit ja sähköinen ohjaustehostin. Tämä järjestelmä korvasi aiemmin käytetyt hydrauliset ohjaustehostimet. Lisäksi se oli ensimmäinen BMW 3-sarjan malli, jossa käytettiin 3-sylinteristä moottoria.

BMW F30:n ominaisuudet

Ulkonäkö

BMW 3-sarjan sedanit ovat markkinoiden tyylikkäimpiä ja urheilullisimpia. Ylellisen ja komean ulkonäön lisäksi BMW F30:ssä on myös ketterä ulkonäkö, josta monet BMW:n ystävät pitävät. Ei siis ole väliä, valitsetko BMW F30 sedanin, avoauton vai coupen, ne erottuvat silti kilpailijoista.

  BMW VS Ferrari luotettavuus - kumpi on parempi?

Lisäksi näissä autoissa on korkealuokkainen, mukava, edistyksellinen ja ylellinen sisustus. Sedanit ovat erittäin mukavia ja niissä on paljon tavaratilaa.

Suorituskyky

Suorituskyvyn osalta BMW F30:ssä on tehokkaita malleja, joista autoharrastajat pitävät. Mallisto koostuu sDrive-malleista, joissa on takavetojärjestelmä, xDrive-malleista, joissa on nelivetojärjestelmä, ja suorituskykyisistä autoista.

On kuitenkin myös tärkeää huomata, että BMW F30:n suorituskykyiset mallit ovat kalliimpia kuin perusversiot ja vähemmän polttoainetehokkaita. Esimerkiksi BMW 340i on tehokkaampi ja nopeampi kuin BMW 328i, mutta 328i:n polttoainetehokkuus on parempi. Se on myös edullisempi.

Mukavuus ja tavaratila

Korityypistä riippuen huomaat, että useimmat BMW F30 -mallit ovat tilavia ja niissä on runsaasti tavaratilaa. Useimmissa niistä on istumapaikkoja u-viidelle matkustajalle, joten ne ovat erittäin käytännöllisiä ja erinomaisia perheelle.

Polttoainetehokkuus

Koska BMW F30 koostuu useista eri malleista, on melko haastavaa laatia tiettyä EPA-luokitusta. Kuten useimmat BMW 3-sarjan mallit, F30 on kuitenkin erittäin polttoainetaloudellinen auto, ja se on yksi syy siihen, että se on myydyin BMW 3-sarjan malli.

Esimerkiksi F30-mallistoon kuuluvan BMW 328i:n EPA-luokitus on 26 mpg kaupungissa, 36 mpg maantiellä ja yhdistetty 30 mpg. Toisaalta BMW 335i:n EPA-luokitus on 18 mpg kaupungissa, 27 mpg maantiellä ja yhdistetty 21 mpg.

Hinta

Hinnaltaan BMW F30-sarja on melko kallis, mikä ei haittaa, sillä se on ylellinen auto, jossa on huippuluokan ja edistyksellisiä ominaisuuksia. Lisäksi se toimii poikkeuksellisen hyvin ja on taloudellinen. Tällä hetkellä laadukkaat käytetyt BMW F30 -mallit maksavat noin 2 500 dollaria mallista ja auton kunnosta riippuen.

  BMW 7-sarjan luotettavuus

FAQ

Mitä BMW F30 tarkoittaa?

F30 on BMW:n sisäinen mallikoodi, joka on annettu erityisesti vuosina 2011-2019 valmistetulle 6. sukupolven BMW 3-sarjalle. Tämä mallikoodi erottaa sen muista BMW 3-sarjan malleista, kuten F31, F34, F35, E46 ja E90.

Onko BMW F30 luotettava?

Se riippuu autoista, joita vertaat F30:een. Kaiken kaikkiaan BMW F30 luokitellaan hieman keskimääräistä luotettavammaksi, kuten useimmat BMW 3-sarjan autot. Siitä huolimatta, koska se rekisteröi monia ongelmia ja sen huolto on kallista, tämä auto ei silti ole kovin luotettava. Se on kuitenkin parempi kuin useimmat BMW 5-sarjan tai jopa 1-sarjan autot.

Mitkä ovat BMW F30:n yleiset ongelmat?

BMW F30 on erinomainen keskikokoinen sedan, jossa on paljon poikkeuksellisia ominaisuuksia. Mutta ennen kuin investoit tähän autoon, on myös tärkeää selvittää joitakin ongelmia, joita kohtaat omistuksen aikana. F30:n yleisiä ongelmia ovat muun muassa moottoriongelmat, jousitusongelmat, turbo-ongelmat, voimansiirto-, ruoste- ja ajoketjuongelmat.

Useimmat näistä ongelmista voidaan välttää, jos noudatat BMW:n suosittelemia määräaikaishuoltoja. Lisäksi säännöllinen käynti mekaanikolla varmistaa, että autosi käyttöikä pitenee.

Mikä on BMW F30:n korkea ajokilometrimäärä?

Jos etsit ostettavaa käytettyä BMW F30 -autoa, etsi sellaista, jossa on alle 100 000 kilometriä. Tämä johtuu siitä, että BMW F30 alkaa kehittää ongelmia, kun se saavuttaa 80 000 mailia. Ja jos autossa on yli 100 000 mailia, se on merkki siitä, että edessä on vakavampia BMW F30 -ongelmia.

  Paras BMW ensimmäiseksi autoksi

Onko BMW F30 kallis huoltaa?

Jos sinulla on vielä BMW:n takuu, huolto on halpaa. Mutta jos auto ei ole takuun piirissä ja se on ajanut useita kilometrejä, sen ylläpito on erittäin kallista. Tämä johtuu siitä, että se hajoaa tavallista useammin ja BMW:n varaosien kustannukset ovat suhteellisen korkeat.

Johtopäätös

Vaikka BMW F30:n valmistus lopetettiin vuonna 2019, se oli poikkeuksellinen auto, jossa oli paljon poikkeuksellisia ominaisuuksia. Auto oli mukava, turvallinen, tilava, edistyksellinen, luotettava ja polttoainetaloudellinen. Siinä on myös erilaisia korivaihtoehtoja, joiden avulla eri ostajat voivat valita itselleen mieluisimman auton.

Mutta kuten kaikilla BMW:llä, myös F30:llä on omat ongelmansa, jotka voidaan välttää pitämällä autosta hyvää huolta. Kaiken kaikkiaan kyseessä on mukava auto, jolla on hyvät kokemukset, mutta BMW F30 -mallivuodesta 2013 kannattaa pysyä kaukana.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z