Kaikki vuoden 2023 AMG GT Coupe

Viime vuonna Mercedes esitteli leukoja hivelevän Mercedes-Benz AMG GT Black Series -mallin nykyisen Mercedes AMG GT Coupe -mallin viimeisenä hurraana, joka tuli SLS AMG:n korvaajaksi. Näyttää siltä, että seuraava AMG:n 2-ovinen urheiluauto on edelleen nimeltään AMG GT, eikä se todennäköisesti poikkea liikaa nykyisestä.

Tässä artikkelissa kerromme sinulle kaiken 2023 AMG GT Coupesta, milloin se ilmestyy ja kannattaako sinun harkita sen ostamista. Tietoja 2023 AMG GT Coupésta tulee päivä päivältä lisää, ja aiomme yhdistää kaiken tähän mennessä tietämämme juuri tähän artikkeliin.

Ensinnäkin AMG GT aikoo säilyttää kurkkuisan V8-moottorinsa, mikä on siunaus ottaen huomioon, että tulevat uudet AMG-mallit ottavat käyttöön 4-sylinterisiä moottoreita. Mercedes SL-AMG on todennäköisesti auto, jonka kanssa uusi 2023 AMG GT jakaa suurimman osan osistaan, mutta AMG:n mukaan nämä kaksi tarjoavat täysin erilaisen ajokokemuksen.

Kaiken kaikkiaan AMG GT:llä on todella korkea aita kiivettävänään, sillä nykyinen AMG GT on poikkeuksellisen onnistunut auto ja todennäköisesti yksi, ellei jopa kaikkien aikojen parhaista AMG-urheiluautoista. Olemme jo todistaneet päivitettyä 4-ovista AMG GT:tä, mutta seuraavan sukupolven 4-ovinen GT tulee olemaan todella samanlainen kuin uusi 2023 GT.

2023 Mercedes AMG GT Coupe – Voimansiirtojärjestelmä

Tulevan 2023 AMG GT:n puhutuin seikka on epäilemättä sen moottori, joka onneksi tulee olemaan edelleen V8-kokoonpanolla. Monet Mercedes AMG -harrastajat olivat oikeutetusti huolissaan siitä, että uudessa AMG GT:ssä tulee olemaan joko V6 tai jopa nelisylinterinen, mutta Mercedes onnistui jotenkin säilyttämään V8:n.

  Mikä Mercedes ajaa itseään

Näin ollen AMG GT:n huippusarjan 4.0L BiTurbo V8 tulee tarjoamaan 831 hv, kun taas malliston toinen malli tulee tarjoamaan V6-moottorin, jossa on noin 500 hv. Joidenkin lähteiden mukaan uutta AMG GT:tä tullaan tarjoamaan myös 4-sylinterisellä turboahdetulla hybridimoottorilla, todennäköisesti sellaisella, joka löytyy nyt uudesta C63-mallista.

Joihinkin AMG GT -malleihin valitaan todennäköisesti 4MATIC, kun taas toiset pysyvät puhtaasti takavetoisina. 9G-Tronic-automaattivaihteisto tullaan tarjoamaan useimpiin AMG GT -malleihin, mutta V8-malleissa voi olla nykyisestä AMG GT:stä löytyvä vankempi ja päivitetty AMG Speedshift -yksikkö.
Kaiken kaikkiaan voimme sanoa, että olemme enemmän kuin tyytyväisiä siihen, että uusi AMG GT tulee saataville V8-moottorilla myös vuonna 2023.

2023 Mercedes AMG GT Coupe – muotoilu ja ajaminen

Uudesta 2023 AMG GT:stä on netissä useita renderöintejä, mutta yksikään niistä ei ole 100-prosenttisesti oikea. Ne on mallinnettu olemassa olevien vakoilukuvien perusteella 2023 AMG GT:stä, eivätkä ne ole kaukana siitä, miltä auto todellisuudessa tulee näyttämään. Voimme odottaa, että siinä on sekä ohuemmat ajovalot että ohuemmat takavalot ja Panamericana-säleikkö, joka löytyy nykyään kaikista AMG-malleista.

Sivuprofiili ei todennäköisesti muutu liikaa nykyisestä AMG GT:stä, mikä on hyvä asia. Sisätilat on todennäköisesti siirretty vuoden 2023 SL:stä, mikä ei ole huono asia, sillä vuoden 2023 SL:ssä on upeat sisätilat. Uusi 2023 AMG GT ottaa siis monia muotoiluvivahteita uudesta SL-luokasta.

  Yleiset Mercedes AIRMATIC -ongelmat

Ajoteknisesti AMG sanoo, että uusi AMG GT tulee olemaan sekä keskittyneempi että miellyttävämpi perusteellisempien ajotilojen kustomointien ansiosta, jotka voivat muuttaa uuden AMG GT:n luonnetta merkittävästi.

2023 Mercedes AMG GT Coupe – Luotettavuus ja yleiset kysymykset

Luotettavuuden osalta emme voi sanoa mitään varmaa, sillä AMG GT ei ole vielä julkaistu. Voimme kuitenkin sanoa, että AMG GT:stä ei tule halvinta AMG:tä, kuten nykyisestä AMG GT:stä. Nämä autot vaativat enemmän huoltoa ja ovat alttiita monille ongelmille, jos ne eivät saa sitä.

2023 Mercedes AMG GT Coupe – Arvo ja käytännöllisyys

Vuoden 2023 AMG GT:n hinta nousee nykyiseen AMG GT:hen verrattuna, mikä todennäköisesti nostaa lähtöhinnan lähemmäs 130 000-140 000 dollaria lähtötason mallin osalta. Korkeamman hintaluokan mallit tulevat varmasti lähelle 200 000 dollaria, kun taas mahdolliset Black Series -mallit saattavat jopa kaksinkertaistaa sen.

Käytännöllisyys on yhtä hyvä kuin nykyisessä AMG GT:ssä, mikä tarkoittaa, että saat vain kaksi istuinta, mutta muuhun segmenttiin nähden melko suuren tavaratilan.

FAQ-osio

Milloin vuoden 2023 Mercedes AMG GT tulee markkinoille?

Vuoden 2023 Mercedes AMG GT paljastetaan todennäköisesti ennen vuoden 2022 loppua tai vuoden 2023 alussa, mikä tarkoittaa, että ensimmäisten autojen pitäisi saapua asiakkaille vuoden 2023 puoliväliin mennessä. Voimme odottaa Mercedeksen tarjoavan uutta AMG GT:tä tunnetulla Mercedes Edition 1 -paketilla, joka tulee vain aivan ensimmäisiin tehtaalta lähteviin malleihin.

  Mitkä Mersut ovat V12-moottoreita?

Näissä Edition 1 -malleissa on erityisiä muotoilullisia yksityiskohtia, joita ei todennäköisesti ole saatavilla myöhemmille AMG GT -asiakkaille.

Onko vuoden 2023 Mercedes AMG GT vain kovakattoinen Mercedes SL?

Jotkut ovat sanoneet, että vuoden 2023 AMG GT tulee olemaan kovakattoinen versio uudesta SL-luokasta, mikä on osittain totta. Uusi SL on myös 100-prosenttinen AMG-auto, mikä tarkoittaa, että sen on suunnitellut ja rakentanut AMG eikä Mercedes, mikä on ensimmäinen kerta, kun näin tehdään SL:n kohdalla.

AMG sanoo kuitenkin, että AMG GT tulee olemaan paljon keskittyneempi auto, jossa ei ole läheskään niin paljon painoa kuin SL:ssä. SL on enemmänkin cruiser grand tourer, kun taas AMG GT on läpikotaisin urheiluauto.

Mitkä autot kilpailevat vuoden 2023 Mercedes AMG GT:n kanssa?

AMG GT:n pääkilpailijat ovat Porsche 911, Aston Martin Vantage ja mahdollisesti jopa uusi Ferrari Roma. Tämä autoryhmä on tehty niille, jotka haluavat kompaktin urheiluauton, jossa on V8-moottori ja joka on suunniteltu lähinnä suorituskykyiseen ajamiseen. Voittajan valitseminen tässä on todella vaikeaa, eikä sitä todennäköisesti koskaan saada objektiivisesti päätettyä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z