Mitkä Mersut ovat V12-moottoreita?

V12-moottoreita on yleensä huippuluokan luksusautoissa tai superautoissa. Luksusmerkkinä Mercedes on käyttänyt V12-moottoria joissakin huippuluokan autoissaan.

Mercedes-Maybach S 650:ssä ja Mercedes-AMG S 65:ssä on V12-moottori. V12-moottori on yksi kaikkien aikojen tehokkaimmista moottoreista. Siksi se on suosittu kaikissa premium-merkeissä. Tämä moottori on kuitenkin myös kallis ylläpitää ja tuottaa paljon päästöjä.

Mutta jos olet valmis käyttämään rahaa saadaksesi suorituskyvyn osalta parasta parhaista, V12-moottori on yksi parhaista. Sekä Mercedes-Maybach S 650 että Mercedes-AMG S 65 ovat ylellisyyden ja ylellisyyden todellinen määritelmä. Ne eivät kuitenkaan ole helppoja polttoainetaloudelle, ja niiden ylläpito on myös kallista.

Mercedes-Maybach S 650

Ulkonäkö

Tämä luksussedan on pidempi kuin tavallinen S-luokka. Se ylpeilee myös näyttävällä Maybach-säleikön säleiköllä, joka saa sen erottumaan muista tiellä liikkuvista sedaneista. Sen lisäksi siinä on kaksitahoinen maalipinta, joka antaa sille majesteettisen viimeistelyn.

Noin 200 000 dollaria maksavassa Maybach S 650:ssä on panoraamakatto, joka tuo sisään luonnonvaloa, ja 20-tuumaiset monikantaiset vanteet, jotka antavat sille urheilullisen ilmeen. Ostajat pitävät myös täysin LED-ulkovalaistuksesta, ja valinnaisvarusteita on valittavissa.

Tämän edustusauton sisätiloissa ihastut käsityönä valmistettuun, hienosti viimeisteltyyn matkustamoon, jossa on laajennettu puuverhoilu ja täys-LED-sisävalaistus. Lisäksi siinä on myös Nappa-nahkainen katto/ovien kynnykset/konsolin verhoilu. Auto on erittäin mukava vaikuttavan suurten istuinten ansiosta.

Omistaja nauttii myös useista viihdeominaisuuksista, kuten 12,3 tuuman korkearesoluutioisesta keskusnäytöstä, head-up-näytöstä, Command-järjestelmästä, jossa on kosketuslevyohjain, Burmesterin korkealuokkaisesta 3D-surround-äänentoistojärjestelmästä, takapenkkien viihdejärjestelmästä, HD-radiovastaanottimesta, FrontBass-järjestelmästä ja monista muista.

  Missä mersun malleissa on turbodiesel?

Suorituskyky

Ylellisten ominaisuuksien lisäksi Mercedes-Maybach S 650:n suorituskyky on korkealla tasolla. Tämä johtuu sen tehokkaasta käsityönä valmistetusta 6,0-litraisesta V12-turbomoottorista. Moottori tuottaa jopa 621 hevosvoimaa 4800 kierroksella minuutissa. Sen lisäksi siinä on 7-vaihteinen automaattivaihteisto ja takavetojärjestelmä.

Tällä purkilla ajaminen on hauskaa ja sujuvaa, sillä siinä on huipputeknisiä ominaisuuksia, kuten ECO start/stop -järjestelmä. Lisäksi siinä on dynamic select, momentin vektorijarru ja sähkömekaaninen ohjaustehostin. Kun polttoainetalous on 16 mpg yhdistetty, tämä auto on hankkimisen arvoinen.

Turvallisuus

Mercedestä ei voi koskaan mainita mainitsematta sen turvallisuusominaisuuksia. Vaikka saat V12-moottorin voiman, voit rentoutua tietäen, että olet turvassa ajaessasi tätä saksalaista luksusautoa. Joitakin huipputurvallisuusominaisuuksia ovat PRE-Safe ja Magic Vision Control.
Muita turvallisuusominaisuuksia ovat muun muassa jarruavustin, mukautuva jarrutustekniikka, elektroninen ajonvakautusohjelma, kehittynyt rengaspaineiden valvontajärjestelmä, aktiivinen pysäköintiavustin ja aktiivinen kaistanpitoavustin. Nämä ominaisuudet varmistavat kuljettajan ja matkustajien turvallisuuden varoittamalla kuljettajaa vaarasta jo ennen kuin se tapahtuu.

Mercedes-AMG S 65

Ulkonäkö

Toinen Mercedes-malli, jossa on V12-moottori, on Mercedes-AMG S 65. V12-moottori on Mercedes-AMG S 65 sedanissa, coupessa ja cabriossa. Toisin kuin Mercedes-Maybach S 650, tämä sedan on vielä kalliimpi, sillä sen hinta on noin 230 000 dollaria.

Mutta mitä tulee ulkonäköön, AMG S 65:ssä on yksinoikeudella AMG V12 -korin muotoilu, joka on kaunis ja urheilullinen. Autossa on kauniisti muotoiltu täys-LED-ulkovalaistus. Siinä on myös täys-LED-sisävalaistus, käsityönä valmistettu matkustamo, panoraama-aurinkokatto ja AMG Nappa -nahkainen performance-ohjauspyörä.

  Voiko Mercedes käynnistää toisen auton?

Se on ylellisyyden ja suorituskyvyn todellinen määritelmä. Kiinnostuneet ostajat pitävät myös lämmitettävästä ohjauspyörästä, edistyksellisistä AMG-mittaristosta ja hallintalaitteista sekä 20-tuumaisista AMG:n taotuista 5-puolaisista kaksoispyöristä. Nämä ja monet muut ominaisuudet tekevät AMG S 65:stä yhden parhaista koskaan valmistetuista AMG-malleista.

Suorituskyky

Mercedes-AMG S 65 -sedanissa on 6,0-litrainen V12-bi-turbomoottori, joka tuottaa jopa 621 hv 4800 kierroksella minuutissa. Lisäksi siinä on AMG speedshift plus 7-vaihteinen vaihteisto ja ECO/Start-järjestelmä. Maybach V12:n tavoin myös tämän AMG V12:n yhdistetty polttoainetaloudellisuus on 16 mpg.

Turvallisuus

Koska Mercedes-AMG S65 V12 on AMG-malli, se on nopeampi kuin Maybach S 650 V12, mutta niissä on myös samanlaiset turvallisuusominaisuudet. Siinä on tavanomaiset Mercedes-ominaisuudet, kuten PRE-Safe, huomio-avustin, aktiivinen kaistanpitoavustin, elektroninen ajonvakautusohjelma, maaginen näönohjaus ja paljon muuta.

V12:n tulevaisuus

Mikä Mercedeksen moottori on yhtä tehokas kuin V12?

Mercedes-Benzin 4-litrainen twin-turbo V8-moottori on lähimpänä V12-moottoria. Kun Mercedes luopuu V12-moottorista, se aikoo korvata sen 4-litraisella twin-turbo V8-moottorilla. Tämä moottori on lähes yhtä tehokas kuin V12-moottori, mutta se on ympäristöystävällisempi.

Miksi V12-moottori lakkautetaan?

V12-moottorin käytöstä luovutaan ympäristön saastumisen vuoksi. V12-moottorin kaltaiset moottorit kuuluvat suurimpiin hiilidioksidipäästöjen tuottajiin, ja niiden poistaminen käytöstä auttaa parantamaan planeettamme saastumistilannetta, kun maapallo pyrkii luopumaan fossiilisista polttoaineista.

Tekeekö Mercedes-Benz V12-moottoreita?

Kyllä valmistetaan. Mercedes-Benz on valmistanut joitakin markkinoiden tehokkaimmista V12-moottoreista. Merkittävin Mercedeksen V12-moottori on M120 V12, jota myös viritettiin ja käytettiin kaikkien aikojen ensimmäisessä Pagani Zondassa. Tämän moottorin lisäksi Mercedeksellä on myös muita muunnelmia M275 V12 Bi-turbo -moottorista.

  Mitä eroa on Mercedes E300:n ja E350:n välillä?

Miksi valita auto, jossa on V12-moottori eikä V6- tai V8-moottori?

Tämä johtuu siitä, että V12-moottori antaa tehopulsseja useammin kuin kuuden tai kahdeksan sylinterin moottorit. Tehopulsseissa on kolminkertainen päällekkäisyys, joka poistaa tehopulssien välisen kuilun ja mahdollistaa paremman hienostuneisuuden ja pehmeyden luksusautoissa.

Onko Mercedeksen V12-moottorin huolto kallista?

Kyllä on. Yleensä Mercedes-autot ovat kalliita huoltaa. Mutta kun valitset Mercedes-Benz-auton, jossa on V12-moottori, sen ylläpito tulee vielä kalliimmaksi. Tämä johtuu siitä, että se ei ole polttoainetehokas kuten muut Mercedes-moottorit. Jos V12-moottorissa ilmenee ongelmia, myös moottorin korjaaminen on erittäin kallista.

Lopputulos

Mercedes-Maybach S 650 ja Mercedes-AMG S 65 ovat ainoat V12-moottoriset Mercedes-Benz-ajoneuvot. Siksi ne ovat erittäin tehokkaita, mutta kalliita ylläpitää. Lisäksi ne kuluttavat paljon polttoainetta, mutta toimivat poikkeuksellisen hyvin. Pian Mercedes luopuu V12-moottorista kokonaan uusien päästömääräysten vuoksi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z