Kaikki vuoden 2023 Mercedes CLE-Class Coupe -luokan autokupeesta

Maasturit ja crossoverit valtaavat hitaasti markkinoita, mikä tarkoittaa, että useimmat autonvalmistajat keskittyvät nykyään yhä useampien crossoverien/maastureiden valmistamiseen. Jos otetaan huomioon myös se, että myös sähköautot ovat yhä suositumpia, on helppo ymmärtää, miksi jotkut autonvalmistajat lopettavat vähemmän suosittuja malleja.

Mercedeksen kohdalla coupe- ja avoautojen myynti on laskenut jatkuvasti viime vuosina, ja sekä Mercedes C-luokan coupe että Mercedes E-luokan coupe ovat hieman liikaa. Siksi Mercedes päättää, että on parasta luopua molemmista ja korvata ne yhdellä coupe/cabrio -mallilla, jonka nimi on Mercedes CLE-Class Coupe.

Tässä artikkelissa kerromme siis kaiken 2023 Mercedes CLE-Class Coupesta, mikä se on, milloin se ilmestyy ja miksi sinun pitäisi harkita sitä. Tämä Mercedes-kupeereiden lakkauttamisen trendi alkoi itse asiassa jo vuonna 2020, kun Mercedes hylkäsi S-luokan Coupén ja S-luokan avoauton.

Oli miten oli, siellä on edelleen melko paljon ihmisiä, jotka haluavat ostaa tyylikkään ja suhteellisen käytännöllisen Mercedes coupe sedanin. Lisäksi Mercedeksellä on pitkä historia tämäntyyppisten autojen valmistuksessa, ja niiden lopettaminen kokonaan on poissuljettua.

2023 Mercedes CLE-Class Coupe – Voimansiirtojärjestelmä

Moottoreiden osalta emme ole vielä täysin varmoja, mitä ne tulevat olemaan, mutta voimme sanoa, että CLE-Classissa on todennäköisesti muutama iteraatio 2,0 litran nelisylinterisestä turbomoottorista. Alkutason CLE-mallissa on todennäköisesti 2,0 litran 4-sylinterinen moottori, jonka teho on joko 260 hv ja vääntömomentti 295 l/min tai/ja 402 hv ja vääntömomentti 370 l/min.

  Mikä Mercedes on V8?

AMG-versio seuraa varmasti pian, ja voimme odottaa, että CLE63 AMG 4MATIC+ E-Performance -huippumallissa on upouusi 2,0 litran 4-sylinterinen turbohybridimoottori, joka löytyy uudesta C63 AMG E-Performance -mallista. Tämä moottori tuottaa 671 hv ja 752 lb-ft vääntöä, joka on yhdistetty Mercedeksen omaan 4MATIC+ AWD-järjestelmään.

Kaikkien näiden moottorivaihtoehtojen parina on todennäköisesti Mercedes 9G-Tronic 9-vaihteinen automaattivaihteisto. Kaiken kaikkiaan voimme sanoa, että V6- tai V8-moottorin pitäisi olla saatavilla AMG:n huippumalleihin, mutta näyttää siltä, että Mercedes on hitaasti mutta varmasti siirtymässä pois suuritilavuuksisista moottoreista.

2023 Mercedes CLE-Class Coupe – muotoilu ja ajaminen

Mercedes ei vielä paljastanut uutta CLE-luokkaa, mutta tiedämme, että sitä tullaan tarjoamaan joko 2-ovisena coupe- tai 2-ovisena avoautona. Joidenkin lähteiden mukaan uusi CLE-luokka voisi olla saatavana myös 4-ovisena coupe-mallina, jonka pitäisi kilpailla BMW 4-sarjan Grand Coupén ja Audi A5 Sportbackin kanssa. Sisätilat tulevat olemaan samat kuin uudessa C-luokassa, mikä ei ole lainkaan huono asia.

Ajotuntumaltaan CLE-luokka tulee jakamaan suurimman osan alustastaan uuden C-luokan kanssa, mikä tarkoittaa, että siitä tulee mukava cruiser, joka pärjää myös mutkissa. Alkutason mallit ovat hiljaisia, hienostuneita ja pehmeitä, kun taas AMG-mallit ovat erittäin muokattavissa, mikä tarkoittaa, että voit säätää ne haluamallasi tavalla.

Avomalli on todennäköisesti painavin ja korin jäykkyys on heikompi, mikä tekee siitä hieman vähemmän ketterän ja alttiimman kruisailuun suorituskykyisen ajamisen sijaan, mikä on 2-ovisen mallin päätarkoitus.

  Kumpi on parempi, Mercedes vai BMW?

2023 Mercedes CLE-Class Coupe – Luotettavuus ja yleiset kysymykset

Luotettavuuden osalta emme voi sanoa mitään tässä vaiheessa, koska CLE-Class ei ole vielä ulkona. Sen sijaan voimme sanoa, että uusi CLE tulee olemaan luotettavampi kuin aiemmat Mercedes-Cupet, koska uudet Mercedes-mallit vaikuttavat todellakin paljon luotettavammilta.

2023 Mercedes CLE-Class Coupe – Arvo ja käytännöllisyys

Hinnoittelun odotetaan alkavan noin 60 000 dollarista lähtötason korimallissa Premium-paketilla, keskitason Exclusive-malli alkaa todennäköisesti 65 000 dollarista, kun taas huipputason Pinnacle-varustelu alkaa todennäköisesti 70 000 dollarista. Eniten voit odottaa maksavasi avoautomallista, joka maksaa yleensä 5 000-10 000 dollaria enemmän kuin coupe-mallit.

Käytännöllisyys on vielä arvoitus, mutta älä odota, että CLE olisi matkustajatilojen osalta käytännöllisempi kuin E-luokka. Jos Mercedes päättää tarjota CLE:tä neliovisena autona, se kannattaa ostaa, jos haluaa mahdollisimman paljon tilaa.

Video: 2023 Mercedes CLE 63 AMG Coupe (671 hv) vakoiltu testaamassa Nürburgringillä.

FAQ-osio

Milloin 2023 Mercedes CLE-luokka tulee markkinoille?

Viimeaikaisen kehityksen mukaan uusi CLE-luokka paljastetaan vuoden 2022 neljännellä neljänneksellä, kun taas ensimmäiset mallit toimitetaan asiakkaille vuoden 2023 ensimmäisellä ja toisella neljänneksellä. Voimme myös odottaa Mercedeksen julkaisevan rajoitetun Edition 1 -mallin, joka on saatavilla vain vuoden 2023 malleihin ja joka tarjoaa tiettyjä ominaisuuksia, joita et voi ostaa myöhempiin CLE-malleihin.

  Ovatko Mercedes Benzin osat kalliita?

Näin ollen voimme myös odottaa Mercedeksen lopettavan pian E-Class coupen myynnin, kun taas uutta C-luokan coupea ei todennäköisesti tule markkinoille lainkaan.

Onko vuoden 2023 Mercedes CLE-luokka odottamisen arvoinen?

Jos haluat ostaa Mercedeksen ylellisen coupén, voit nyt ostaa E-Klasse coupén, CLS-luokan, uuden SL-luokan tai huippuluokan AMG GT:n. Jos haluat V8-moottorin, sinun on valittava SL tai AMG GT, jos haluat 6-sylinterisen, sinun pitäisi valita mikä tahansa näistä paitsi CLE-luokka.

Jos kuitenkin haluat uusimman ja jännittävimmän Mercedes Coupen, sinun pitäisi odottaa CLE-luokkaa tai maksaa nyt paljon enemmän rahaa SL-luokasta.

Miksi Mercedes ei tarjoa lisää coupe-malleja?

Keskiverto Mercedes-asiakas on todennäköisesti tekniikkaa, ylellisyyttä, turvallisuutta ja mukavuutta arvostava asiakas. Coupé voi tarjota sinulle kaiken tämän, mutta maasturit ja crossoverit ovat nykyään ylivoimaisesti suosituimpia autotyyppejä. Siksi Mercedes on halukkaampi investoimaan tutkimus- ja kehitystyöhön enemmän rahaa maastureiden ja crossoverien kuin coupén ja avoauton valmistukseen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z