Yleiset Mercedes AIRMATIC -ongelmat

Nykyaikainen Mercedes Benz on suunniteltu luokkansa parhaaksi luksusautoksi, mikä tarkoittaa, että nykypäivän Mercedes sisältää runsaasti 2000-luvun teknologiaa, joka tekee autosta mukavamman ja ylellisemmän, mutta tekee siitä myös alttiimman ongelmille.

Audin, BMW:n, Mercedeksen, Range Roverin ja Jaguarin kaltaisia merkkejä ei ole tarkoitettu luotettaviksi, vaan innovatiivisiksi ja teknologiaa pursuaviksi. Tämä tarkoittaa, että ne ovat uskomattoman monimutkaisia ja että nämä järjestelmät vaativat jatkuvaa huomiota, jotta ne toimisivat optimaalisesti pisimpään.

Mercedes AIRMATIC-järjestelmä on Mercedes-merkkinen ilmajousitusjärjestelmä, joka on suunniteltu optimaalista mukavuutta, säädettävää ajokorkeutta ja säädettävää jäykkyyttä varten, jotta Mercedesin suorituskykyisistä autoista tulisi samanaikaisesti sekä jäykkiä että mukavia.

Nämä järjestelmät kärsivät usein ilmakompressoriongelmista, ilmajousien vioista, viallisista lentoyhtiöistä, sähköongelmista ja venttiilien tukkeutumisesta. Sinun on huollettava näitä järjestelmiä jatkuvasti ja yritettävä havaita mahdolliset ongelmat mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, jotta et mene täysin konkurssiin.

Yleisimmät Mercedes AIRMATIC -järjestelmään liittyvät ongelmat:

  • Ilmajousituksen kompressoriongelmat
  • Ilmajousien ongelmat
  • Sulake- tai releongelmat
  • Vialliset lentoyhtiöt
  • Venttiilien tukkeutuminen

Ilmajousituksen kompressoriongelmat

Ilmakompressori on suunniteltu tuottamaan paineilmaa, joka nostaa jousitusta aina, kun sinä tai auto katsotte sen tarpeelliseksi. Kompressori on kytketty moottoriin, jonka tiedetään puhaltavan ja joskus jättävän ilmapellit osittain täyteen tai tyhjäksi, mikä usein saa auton kallistumaan jommallekummalle puolelle.

Tämä aiheuttaa järjestelmässä olevien harjojen kulumisen paljon nopeammin ja tekee myös Mersustasi paljon erilaisen ajettavan. Jos kompressori pettää, huomaat sen todennäköisesti siitä, että ajokorkeus on joko epätasainen tai liian matala.

  Missä Mercedeksissä on kaksoiskytkinvaihteisto?

Ilmajousien ongelmat

Yksi yleisimmistä AIRMATIC-järjestelmään liittyvistä ongelmista on ilmajousien halkeilu ja vuotaminen. Tämä ongelma on helpoin havaita, koska se tekee ajokorkeudesta epätasaisen, jolloin auto kallistuu jommallekummalle puolelle. Tämä on sekä epämiellyttävää että vaarallista, koska painon jakautuminen vaikuttaa merkittävästi pitoon ja renkaiden kulumiseen.

Aina kun huomaat, että Mercedes kallistuu jommallekummalle puolelle, käy korjaamolla mahdollisimman nopeasti, jotta et aiheuta enempää ongelmia.

Sulake- tai releongelmat

Releen tarkoitus on kytkeä tai kytkeä kompressori pois päältä riippuen siitä, tarvitseeko järjestelmä ilmaa vai ei. Jos rele ei pysty kytkemään kompressoria pois päältä ajoissa, kompressori jatkaa toimintaansa taustalla, mikä voi helposti vahingoittaa sitä tai räjäyttää sulakkeen tai kaksi.

Tämä ongelma ei ole kovinkaan huomattava, mutta kompressorin äänen voi yleensä kuulla, jos kiinnität siihen huomiota.

Vialliset lentoyhtiöt

Ilmalinjat on suunniteltu lähettämään ilmaa kaikkiin niihin liittyviin järjestelmiin auton ajokorkeuden muuttamiseksi. Näitä linjoja ei ole tehty kestämään ikuisesti, mikä tarkoittaa, että ne voivat usein kulua ja aiheuttaa kaikenlaisia ilmavuotoja. Tämä johtaa siihen, että palkeet eivät saa riittävästi ilmaa, mikä aiheuttaa myös auton kallistumisen jommallekummalle puolelle.

Näiden linjojen tiedetään halkeilevan ajan myötä, ja ne on siksi vaihdettava ajoissa.

Venttiilien tukkeutuminen

Ilmaventtiilin tarkoitus on päästää ilmaa ulos säiliöstä ilmajousituksen kytkemistä varten. Venttiili on kytketty releeseen, mikä tarkoittaa, että se kytkeytyy aina, kun järjestelmä tarvitsee lisää ilmaa. Venttiilien tiedetään kuitenkin joskus tukkeutuvan ja lähettävän ilmaa takaisin säiliöön.

  Onko kaikissa Mercedeksissä kattoluukut?

Tämä tarkoittaa, että ilmapellit eivät pääse täyttymään itsestään, ja tämän pitäisi olla helposti havaittavissa, koska ajokorkeutesi todennäköisesti laskee. Jos et huolehdi näistä ongelmista riittävän nopeasti, se voi jopa tehdä autostasi ajokelvottoman.

UKK-osio

Kuinka paljon Mercedes AIRMATIC -järjestelmän korjaus maksaa?

Mercedeksen AIRMATIC-järjestelmän tiedetään vikaantuvan aika ajoin, ja sen korjaamiseen liittyvät kansalliset keskimääräiset kustannukset ovat noin 800 dollaria. Tämä 800 dollarin hintalappu sisältää työn ja osat. Parasta, mitä voit tehdä, on kysellä ympäriinsä ja yrittää löytää oikea tasapaino autosi korjaamiseen tarvittavien kustannusten ja ajan välillä.

AIRMATIC-järjestelmä on melko monimutkainen, ja siinä on monia osia, jotka voivat mennä rikki. Tämä tarkoittaa sitä, että järjestelmän korjaamiseen liittyvät kustannukset voivat olla maailmoja.

Kuinka paljon maksaa koko Mercedes AIRMATIC -järjestelmän vaihtaminen?

Jos Mercedeksessäsi on jatkuvasti ongelmia AIRMATIC-järjestelmän kanssa tai jos jokin rikkoutuu kolarin seurauksena, koko järjestelmä on vaihdettava samalla kertaa. Tämä voi maksaa helposti yli 5000 dollaria riippuen kyseisestä autosta ja siitä, kuinka perusteellisesti järjestelmä on vaurioitunut.

Harvoin on tarpeen vaihtaa koko järjestelmä kerralla, mutta näin voi käydä, jos jätät huomiotta edellä luetellut seikat. Huolehdi siis aina siitä, että huollat Mersusi säännöllisesti, jotta et joudu koskaan maksamaan yli 5000 dollaria auton osista.

  BMW 328i VS Mercedes C300 - kumpi on parempi?

Onko Mercedes AIRMATIC-järjestelmä sen arvoinen?

AIRMATIC-järjestelmän korjaaminen maksaa paljon rahaa, eikä se ole mikään salaisuus. Tämä herättää kysymyksen siitä, onko AIRMATIC-järjestelmä edes tarpeellinen ottaen huomioon, että se maksaa enemmän kuin useimmat autosta löytyvät järjestelmät. Vastaus tähän kysymykseen on melko subjektiivinen, sillä joidenkin mielestä luksusauto, erityisesti Mercedes, ei ole luksusauto ilman ilmajousitusta.

Ilmajousitusjärjestelmä tekee autosta paljon mukavamman ja suorituskykyisemmän, joten on järkevää ostaa Mersu, jossa on AIRMATIC-järjestelmä. Järjestelmästä on kuitenkin pidettävä asianmukaista huolta, jotta se kestää pitkään. AIRMATIC-järjestelmällä varustetun Mercedeksen ostaminen kannattaa todellakin, mutta älä jätä huomiotta mitään ongelmia, joita kohtaat, sillä muuten joudut maksamaan.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z