Kaikki vuoden 2023 Volvo S60:stä

2023 Volvo S60

Volvo S60 on keskikokoinen ylellinen sedan, joka esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2000, ja se on nyt kolmannessa sukupolvessa, sillä uusin malli paljastettiin vuonna 2019. Vuoden 2023 S60-mallissa on facelift, mikä tarkoittaa, että joitakin ominaisuuksia päivitetään, mutta suurin osa pysyy ennallaan vuoden 2022 mallissa. Jos siis haluat tietää kaiken 2023 Volvo S60:stä, lue ehdottomasti tämä artikkeli!

Mallivuoden 2023 muutoksiin kuuluvat muun muassa uudelleen muotoiltu etusäleikkö, uudet puskurit, Googlen tukema infotainment-järjestelmä, Recharge-mallien suurempi toimintasäde, varustetasojen uudelleennimeäminen Core-, Plus- ja Ultimate-versioiksi, uudet ulkovärit, uudet vanteiden muotoilut, miedon hybridimoottoritekniikka ja piilotetut pakoputken kärjet.

Mild-hybridimoottoriteknologian osalta S60:n 2,0 litran nelisylinterisen moottorin tukena on nyt aina pieni 48 voltin akku, joka auttaa tehonsiirrossa ja tehokkuudessa. Muotoilu pysyy suurin piirtein samana, mutta se on kuitenkin erottunut ja sitä on hieman päivitetty sekä sisältä että ulkoa, jotta S60:stä tulisi tuore.

Luotettavuus on arvoitus, mutta voimme odottaa sen olevan kuten mallivuonna 2022, koska mikään merkittävä ei ole oikeastaan muuttunut. Arvonäkökulma on todella hyvä, mutta tässä segmentissä on joitakin maailman parhaita sedaneja. Lopuksi käytännöllisyys on samaa tasoa useimpien kilpailijoiden kanssa, mikä tarkoittaa, että se on hyvä perheauto ja siinä on paljon tilaa koko perheen viikonloppuretkelle.

2023 Volvo S60 – Voimansiirtojärjestelmä

Vuoden 2023 S60:n moottorivalikoima alkaa 2,0 litran 4-sylinterisellä moottorilla, joka tarjoaa 250 hv, ja se on vakiona FWD-moottorilla, mutta sen voi halutessaan päivittää AWD-moottoriksi. Tämä moottori tuottaa 26MPG kaupungissa ja 35MPG maantiellä, mikä tekee siitä todella taloudellisen. Nämä MPG-lisäykset on mahdollistettu edellä mainitulla 48 voltin miedolla hybriditekniikalla.

  Mikä on luotettavin Volvo?

Korkeamman hintaluokan malli on T8 EAWD, jossa käytetään samaa 2,0 litran nelisylinteristä moottoria, mutta siihen on lisätty sähkömoottorit, joiden yhteisteho on 455 hv ja vääntömomentti vielä vaikuttavampi 523 lb-ft. T8-mallissa on vakiovarusteena AWD, mikä tarkoittaa, että se pystyy nopeuteen 0-100 km/h 4,3 sekunnissa, mikä on melko erinomainen tulos.

Volvon voimansiirrot eivät välttämättä ole yhtä jännittäviä kuin saksalaisissa kilpailijoissa, mutta kukaan ei voi moittia T8-moottoria, joka on sekä nopea että taloudellinen. T8-moottorilla voit odottaa saavasi noin 73MPGe:n kulutuslukeman.

2023 Volvo S60 – muotoilu ja ajaminen

Muotoilullisesti vuoden 2023 S60 ei poikkea kovin paljon mallivuoden 2022 mallista, mikä tarkoittaa, että vain pieniä muutoksia on tehty. Etu- ja takapuskurit ovat nyt hieman nykyaikaisemmat, ja myös etusäleikköä on päivitetty hieman. Pakoputken kärjet on nyt piilotettu ja koko paketti vaikuttaa yhtenäisemmältä.

Sisätilat ovat todella älykkään näköiset, ja niissä on mukava muotokuvamainen infotainment-näyttö, jonka takana on nyt Google. Ajokokemus on hieman urheilullisempi verrattuna V60-vaunuveljeensä, mutta se ei yllä Alfa Romeo Giulian, Jaguar XE:n tai BMW 3-sarjan tasolle. Volvo ei ole suunnitellut S60:tä siinä mielessä kuljettajan autoksi.

2023 Volvo S60 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Luotettavuuden osalta S60 pysyy todennäköisesti samana kuin vuoden 2022 malli, mikä tarkoittaa, että sen pitäisi olla kunnossa, mutta jotkut sanovat, että S60 on itse asiassa keskimääräistä huonompi, mikä tarkoittaa, että jotkut saksalaiset ovat luotettavampia. Tähän on suhtauduttava varauksella, sillä nämä taulukot ja tutkimukset voivat usein olla hieman puolueellisia tiettyjä valmistajia kohtaan.

  Mikä on hiljaisin Volvo?

Oli miten oli, S60:n tiedetään kärsivän ohjelmistoon liittyvistä ongelmista, sähköongelmista, jousitusongelmista ja automaattisen hätäjarrutuksen ongelmista.

2023 Volvo S60 – Arvo ja käytännöllisyys

Arvoltaan voit odottaa maksavasi noin 42 395 dollaria lähtötason Core-mallista, 45 095 dollaria Plus-mallista ja 47 845 dollaria Ultimate-mallista. Recharge-malli maksaa aluksi 52 345 dollaria, mutta hinta voi nousta jopa lähes 70 000 dollariin huippumalleissa.

Käytännöllisyys ei ole yhtä hyvä kuin V60-vaunussa, mutta se riittää useimmille. Sinänsä, jos tarvitset enemmän tilaa, valitse vain V60. Sisätilojen osalta S60:ssä on todella hyvät säilytystilat, joissa on paljon lokeroita ja käyttökelpoisia USB-portteja, ja myös näkyvyys on todella hyvä.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa vuoden 2023 Volvo S60?

Jos haluat premium-luokan kompaktin sedanin, mutta et halua mitään saksalaista, valinnanvarasi ovat edelleen melko laajat. Suosittelen kuitenkin valitsemaan S60 Volvon, koska se tarjoaa hämmästyttävän hybridivoimansiirron, joka on myös tehokas, hienostunut ja sopusoinnussa nykyisen hiilidioksidipäästöjen vähentämisen ja ympäristötietoisuuden aikakauden kanssa.

Toisaalta, jos et pidä Volvon minimalistisesta lähestymistavasta muotoiluun ja jos pidät S60:tä hieman vanhentuneena, sinun kannattaa harkita jonkin saksalaisen auton ostamista.

Mitkä autot kilpailevat Volvo S60:n kanssa?

Premium-kompaktisedanien markkinat ovat täynnä upeita vaihtoehtoja monilta maailman maineikkaimmilta autonvalmistajilta. Alkajaisiksi uusi Mercedes C-luokka on tämän segmentin ylellisin auto, Audi A4 on todennäköisesti käytännöllisin, kun taas BMW 3-sarja on täydellinen sekoitus molempia. Jaguar XE ja Alfa Romeo Giulia ovat tässä segmentissä parhaita kuljettajan autoja.

  Onko Volvo XC40 rahan arvoinen?

Kaikissa näissä autoissa on jotakin, minkä ne tekevät paremmin kuin Volvo, mutta sanoisin, että S60:n 2,0 litran Recharge-hybridimoottori on paras 2,0 litran moottori kaikista autoista.

Onko Volvo S60 parempi kuin Volvo V60?

Jos tarvitset hieman enemmän tilaa tavaroillesi ja perheellesi/ystävillesi, V60 on parempi valinta. Jos olet seikkailunhaluinen tyyppi ja haluat auton, jolla voi tarvittaessa tehdä lievää maastoajoa, V60 Cross Country on vielä parempi. Jos kuitenkin haluat tyylikkään näköisen sedanin, joka mahtuu hyvin yrityksen parkkipaikalle, S60 on oikea valinta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z