Kaikki vuoden 2023 Volvo V90:stä

2023 volvo v90

Kun on kyse siisteistä, mutta hillityistä vaunuista, Volvo on Audin ohella kaksi merkkiä, jotka tekevät vaunuista siistejä ja huomaamattomia. Tämä on todella pieni markkinarako, mutta tämäntyyppisiä autoja rakastavat ihmiset eivät vaihtaisi niitä mihinkään muuhun. Volvo V90 on Volvon huipputason vaunu, joka perustuu yhtä vaikuttavaan S90-sedaniin.

Tässä artikkelissa kerromme sinulle kaiken 2023 Volvo V90:stä, mikä tekee siitä erityisen ja kannattaako sinun ostaa sellainen. Aluksi mainittakoon, että mallivuosi 2023 esittelee muutamia muutoksia siellä täällä, mutta ei mitään suurta. Valittavana on nyt kaksi uutta varustetasoa, V90 Plus tai V90 Ultimate. Saamme myös uuden infotainment-järjestelmän, jonka takana on Google.

Kaikissa moottoreissa on nyt miedohybriditekniikka, ja tarjolla on myös muutama uusi ulkoväri ja vannevaihtoehto. Moottori on 2,0 litran yksikkö, mutta se on enemmän kuin tarpeeksi tehokas auton kokoon ja käyttötarkoitukseen nähden. Muotoilu on siistiä ja minimalistista sisältä ja ulkoa. Uskon, että V90 on yksi niistä harvoista vaunuista, jotka näyttävät paremmilta kuin sedanit, joihin ne perustuvat.

Luotettavuus pysynee samana kuin sedanissa, mikä on odotettavissa, koska nämä eivät ole kovin erilaisia keskenään. Käytännöllisyys on erinomaista, sillä V90 tarjoaa runsaasti tilaa tavaratilassaan ja enemmän kuin tarpeeksi tilaa kaikille auton sisällä oleville, sillä se perustuu melko pitkään keskikokoiseen luksussedaniin.

2023 Volvo V90 – Voimansiirtojärjestelmä

Kuten johdannossa mainittiin, V90:ssä on 2,0 litran 4-sylinterinen moottori, mutta moottorin takana on pieni 48 voltin miedon hybridin apumoottori, joka tuottaa 295 hv, 310 lb-ft vääntöä ja pystyy nopeuteen 0-100 km/h vain 6,4 sekunnissa, mikä on enemmän kuin tarpeeksi siihen, mihin tätä autoa yleensä käytetään.

  Kumpi on turvallisempi, Volvo vai Audi?

Tällä hetkellä tämä on vuoden 2023 V90:n ainoa moottori, mutta Volvo tarjoaa todennäköisesti PHEV- ja mahdollisesti jopa täyssähköisiä malleja myöhemmin. Tämä moottori on yhdistetty tuttuun 8-vaihteiseen automaattivaihteistoon, joka vaihtaa vaihteita saumattomasti ja tietää aina, millä vaihteella sen pitää olla. Se on todella hyvä vaihteisto, joka sai pienen päivityksen mallivuoden 2023 malliin, jotta se olisi hieman taloudellisempi.

MPG-arvot ovat 22MPG kaupungissa ja 29MPG maantiellä, mikä on myös todella hyvä luku auton kokoon nähden. Haluaisimme mielellämme nähdä 6-sylinterisen suorituskykyisen vaunun, joka voisi kilpailla Audi S6/RS6:n kanssa tai jopa PHEV:n, mutta PHEV V90 tulee todennäköisesti markkinoille jossain vaiheessa lähitulevaisuudessa.

2023 Volvo V90 – muotoilu ja ajaminen

Ulkosuunnittelun osalta V90 näyttää virkistävän minimalistiselta ja hillityltä, mutta silti houkuttelevalta. Sen saa myös Cross Country -mallissa, jossa on hieman korkeampi ajokorkeus, mikä parantaa maavaraa huonossa maastossa. Sisätilat ovat suurin piirtein samat kuin edellisessä mallissa, lukuun ottamatta uusia verhoiluvaihtoehtoja ja uutta Google-tietokoneistolla ja ääniohjauksella varustettua infotainment-järjestelmää.

Ajokokemus on sama, viileä ja täydellinen kruisailuun, V90:tä ei ole suunniteltu ketteräksi, nopeaksi tai reagoivaksi, joten se ei voi kilpailla saksalaisten kanssa tässä suhteessa. Se on ennen kaikkea mukava perhevaunu.

2023 Volvo V90 – Luotettavuus ja yleiset kysymykset

Volvo V90 on luotettavuussegmentissä saksalaisia kilpailijoitaan parempi, mutta se ei tee siitä ongelmatonta. Vaikka vuoden 2023 malli on vielä liian tuore sanoakseen, se kärsii todennäköisesti samanlaisista ongelmista kuin vuoden 2022 malli.

  Volvo V70 - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Näitä ovat muun muassa ECM:n, hydraulisten jarrujen ja polttoainejärjestelmän ongelmat, erilaiset tärinät ajon aikana, erilaiset sähköongelmat ja mahdolliset jousitusongelmat. Osa näistä on melko kalliita ja stressaavia, kun taas suurin osa johtuu asianmukaisen huollon puutteesta.

2023 Volvo V90 – Arvo ja käytännöllisyys

Arvoltaan V90:n hinta on 59 545 dollaria lähtötason Plus-varustelumallissa, kun taas huippumalli Ultimate maksaa 65 145 dollaria. Cross Country -mallin lähtöhinta on noin 60 000 dollaria lähtötason Plus-mallin osalta, mutta Ultimate-malli maksaa hieman vähemmän kuin V90 Ultimate.

V90:n käytännöllisyys on vertaansa vailla, sillä se tarjoaa paljon säilytystilaa, paljon istuintilaa ja enemmän kuin riittävästi näkyvyyttä ympäri autoa. Se on loistava perheauto, jossa on helposti saavutettavat IsoFix-kiinnityspisteet ja monia turvallisuusominaisuuksia kaikkialla.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa vuoden 2023 Volvo V90?

Jos olet perheenisä ja haluat auton, joka pystyy kuljettamaan jopa viisi ihmistä, koiran ja kasan matkatavaroita mahdollisimman mukavasti, turvallisesti ja helposti, V90 on todella hyvä vaihtoehto. Toki, jos et ole vaunujen ystävä, voit valita myös katumaasturin, XC90 olisi minun valintani valikoimasta, mutta vasta V90:n jälkeen.

Mitä tulee maantieajoon, käyttökustannuksiin ja yleiseen mukavuuteen, V90 on paljon parempi kuin XC90. Jos kuitenkin pidät maastureihin liittyvästä korotetusta ajoasennosta, XC90 on sinulle parempi valinta.

  Mikä on suosituin Volvo-malli?

Mitkä autot kilpailevat Volvo V90:n kanssa?

Volvo V90:n suurin kilpailija on Audi A6 Avant, mutta V90 kilpailee myös BMW 5-sarjan Touringin ja Mercedes Benz E-Class Variantin kanssa. Nämä neljä vaunua ovat parhaimmistoa, kun puhutaan keskikokoisista luksusvaunuista, ja kaikki ovat hämmästyttäviä kaikessa, mitä ne tekevät.

Onko Volvo V90 hyvä perheauto?

Vaikuttavan ”Top Safety Pick+” -luokituksen ansiosta V90 on yksi markkinoiden turvallisimmista vaunuista, mikä tekee siitä täydellisen perhekäyttöön. Turvallisuuden lisäksi se on myös kohtuullisen taloudellinen ja todella hiljainen ja hyvin eristetty, mikä auttaa lapsiasi nukahtamaan, jotta sinä voit rentoutua.

Tavaratilaa on runsaasti, USB-latausliitäntöjä löytyy kaikille ja auton sisätiloissa on paljon säilytystiloja.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z