Yllättäviä faktoja Fiat 500e:stä

Onko Fiat 500e hyvä auto?

Fiat 500e on tyylikäs, moderni, kompakti ja käytännöllinen auto. Se on myös ympäristöystävällinen, tehokas ja hauska ajaa. Mutta mitkä ovat yllättäviä faktoja Fiat 500e:stä?

Joitakin yllättäviä faktoja Fiat 500e:stä on, että ensimmäinen Fiat 500e -malli myytiin Yhdysvaltain Kalifornian osavaltiossa, Lisäksi Scuderia-E toi maahan ja myi Fiat 500e -malleja Euroopassa. Lisäksi Fiat 500e:n voimanlähteenä on 24 kWh:n nestejäähdytteinen/lämmitetty li-ioni-akku, ja Fiat 500e:n virallinen toimintasäde on Yhdysvaltain ympäristönsuojeluviraston mukaan 87 mailia.

Mitä yllättäviä faktoja Fiat 500e:stä löytyy?

Ensimmäinen Fiat 500e -malli myytiin Yhdysvaltain Kalifornian osavaltiossa.

Fiat ei ainoastaan lanseerannut Fiat 500e -mallia Kaliforniassa, vaan se myös myi ensimmäisen Fiat 500e -mallin samassa osavaltiossa. Tämä auto esiteltiin marraskuussa 2012 Los Angelesin autonäyttelyssä. Myynti alkoi kuitenkin heinäkuussa 2013 samassa osavaltiossa.

Yllättäen Fiat perusti myyntinsä kahteen osavaltioon, jotka olivat Kalifornia ja Oregon. Siitä huolimatta Fiat laajensi myyntiä Kaliforniassa tapahtuneen lanseerauksen jälkeen Oregoniin kesällä 2014.

Fiat 500e:tä valmistettiin vuosina 2013-2019.

Fiat 500e tuli ehkä markkinoille kohun saattelemana, mutta se ei kestänyt kauan. Autoa valmistettiin nimittäin vuosina 2013-2019. Siitä huolimatta toisen sukupolven sähköinen Fiat 500 julkistettiin vuonna 2020. Ja toisin kuin ensimmäisestä täyssähköisestä Fit 500e:stä, tästä uudesta mallista käytetään vain nimeä Fiat 500, ilman ”e:tä” lopussa. Lisäksi tämä toisen sukupolven malli on tarkoitettu Euroopan markkinoille.

  Onko Fiat Toro hyvä auto?

Scuderia-E maahantuo ja myy Fiat 500e -malleja Euroopassa.

Kun Fiat lanseerasi Fiat 500e -mallin Kaliforniassa, sen tarkoituksena oli myydä autoja vain Amerikan markkinoille eikä Eurooppaan tai muuallekaan. Scuderia-E kuitenkin toi ja myi käytettyjä 500e-malleja Euroopan markkinoille. Lisäksi tämä yritys myös varusti autot entistä tehokkaammilla akuilla ja CCS-yhdistelmäpistorasialla pikalatausta varten.

Fiat 500e:n voimanlähteenä on 24 kWh:n nestejäähdytteinen/lämmitetty li-ioniakku.

Fiat 500e on varustettu tehokkaalla 24 kWh:n nestejäähdytteisellä/lämmitetyllä litiumioniakulla. Täydellä latauksella tämä akku kestää jopa 87 mailia. Akku tuottaa kuitenkin jopa 111 hv ja 147 lb-ft vääntöä. Lisäksi akun täyteen lataaminen kestää jopa neljä tuntia, kun se kytketään 240 voltin vaihtovirtalähteeseen 6,6 kW:n latausmoduulin avulla.

Fiat 500e:n virallinen toimintasäde on Yhdysvaltain ympäristönsuojeluviraston mukaan 87 mailia.

24 kWh:n litiumioniakulla varustetun Fiat 500e:n toimintasäde on jopa 87 mailia. Tämä on Yhdysvaltain virallisen ympäristönsuojeluviraston mukaan. Verrattuna useimpiin kilpailijoihin tämä on kuitenkin hyvin pieni toimintasäde, eikä auto kestä niin pitkään.

Fiat 500e:n yhdistetty polttoainetaloudellisuus on 116 mpg-e.

Fiat 500e on odotetusti erittäin tehokas auto. Ympäristönsuojeluviraston mukaan Fiat 500e:n yhdistetty polttoainetalous on 116 mpg-e. Kaiken kaikkiaan sen EPA-luokitus on 122 mpg-e kaupungissa ja 108 mpg-e maantiellä. Kun Fiat 500e yhdistetään regeneratiiviseen jarrutukseen, siitä tulee erittäin tehokas auto.

  Onko Fiat Uno hyvä auto?

Fiat 500e:ssä on ainutlaatuinen ulkomuoto.

Yksi Fiat 500e:n parhaista myyntivaltteista on sen ihastuttava muotoilu. Tässä autossa on ainutlaatuinen ulkoasu, joka miellyttää silmää. Kiitos ainutlaatuisen retro-futuristisen muotoilun ja kauniin ja korkealuokkaisen sisätilan. Joitakin sisätilojen ominaisuuksia, jotka erottuvat edukseen, ovat älypuhelinsovellus, uusi 7-tuumainen ohutkalvotransistorinäyttö ja uusi Electronic Vehicle Information Center.

Fiat Chrysler julkaisi takaisinkutsun Fiat 500e:n puolivetoakseleita kiinnittävien pulttien vaihtamiseksi.

Fiat 500e ei ole raportoinut monista ongelmista sen jälkeen, kun se lanseerattiin vuonna 2013. Valmistaja kuitenkin kutsui nämä autot takaisin elokuussa 2013 vaihtaakseen pultit, jotka kiinnittävät Fiat 500e -puoliskon vetoakselit. Sen sijaan takaisinveto ei liittynyt Fiat 500e:n sähköiseen voimansiirtoon. Sitä paitsi tämä takaisinkutsu koski yhteensä 219 autoa.

FAQ

Onko Fiat 500e hyvä auto?

Fiat 500e on esimerkillinen auto, jos haluat hyvän ja tehokkaan auton päivittäiseen kaupunkiajoon. Sitä vastoin tämä ei ole hyvä auto ihmisille, jotka haluavat suorituskykyä, ylellisyyttä ja turvallisuutta.

Kuinka nopea Fiat 500e on?

Tämän auton voimanlähteenä on sähkömoottori ja 24 kWh:n akku. Vaikka se ei olekaan supernopea, se onnistui kiihdyttämään 0-100 km/h vain 8,4 sekunnissa. Lisäksi sen huippunopeus on jopa 93,2 kilometriä tunnissa.

Mitkä ovat Fiat 500e:n yleiset ongelmat?

Kaiken kaikkiaan Fiat 500e on melko luotettava auto. Käyttäjät ovat kuitenkin raportoineet myös useista ongelmista, jotka kiinnostuneiden ostajien on syytä tiedostaa. Yksi ongelmista, joiden vuoksi valmistaja kutsui tämän auton takaisin, on tehon menetys, sähköongelmat, ohjelmisto-ongelmat, latausongelmat ja akkuongelmat.

  Fiat Tipo - yleiset ongelmat

Onko Fiat 500e hyvä päivittäinen kuljettaja?

Kyllä, Fiat 500e on hyvä auto päivittäiseen käyttöön. Sen lisäksi, että tämä auto on pienikokoinen, se on myös tehokas, luotettava ja ympäristöystävällinen. Lisäksi se on halpa ylläpitää, mikä tekee siitä taloudellisen päivittäiseen käyttöön. Lisäksi tätä autoa on helppo ajaa liikenteessä, koska se on hyvin pieni.

Mitkä autot ovat samanlaisia kuin Fiat 500e?

Kilpailu parhaiden kompaktien sähkökäyttöisten EV-autojen valmistamisesta on juuri alkanut. Huolimatta siitä, että Fiat 500e:llä on erinomaisia ominaisuuksia ja se toimii hyvin, tämä auto kohtaa markkinoilla kovaa kilpailua. Joitakin sen tärkeimpiä kilpailijoita ovat Mini Cooper SE ja Honda-e.

Yhteenveto

Kaikki sähköautot, kuten Fiat 500e, auttavat meitä säilyttämään otsonikerroksen ja säästämään rahaa, jota olisimme voineet käyttää ylimääräisen bensiinin ostamiseen. Sitä paitsi Fiat 500e on tyylikäs, käytännöllinen ja luotettava auto. Nyt kun tiedät joitakin yllättäviä faktoja tästä autosta, voit mennä kysymään Fiat 500e -omistajakollegoiltasi ja selvittää, tietävätkö he paljonkin autostaan.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z