Volvo V90:n yleiset ongelmat

Volvo V90 ongelmat

Volvo V90 on Volvon keskikokoinen ylellinen lippulaiva-kombi, jossa pyritään yhdistämään S90-sedanin ylellisyys ja hienostuneisuus käyttökelpoisempaan ja käytännöllisempään alustaan. S90 on ollut tuotannossa vuodesta 2016, ja se todennäköisesti joko päivitetään tai korvataan kokonaan tulevina vuosina.

Joka tapauksessa Volvo S90 on Volvon nykyinen huippumalli, mikä tarkoittaa, että sen pitäisi pärjätä Audi A6 Avantille, Mercedes Benz E-Class-kombille ja BMW 5-sarjan Touringille. Monet pitävät S90:stä saksalaisia kilpailijoitaan parempana, koska se näyttää minimalistisemmalta, mutta painottaa yhtä paljon laatua ja hienostuneisuutta.

V90 osoittautuu kohtuullisen luotettavaksi autoksi, mutta uudemmat mallit ovat todellakin kokonaisuutena luotettavampia. Yleisimmät Volvo S90:n ongelmat liittyvät moottorinohjausmoduuliin (ECM), hydrauliseen jarruyksikköön, polttoainejärjestelmään, elektroniikkaan ja lisääntyneeseen tärinään suuremmilla nopeuksilla ajettaessa.

Jotkin näistä ovat ongelmallisempia kuin toiset, erityisesti monimutkaiset sähköongelmat, joista aiomme puhua tässä artikkelissa. Oli miten oli, V90 on vahva ehdokas yhdeksi parhaista luksuskombi-autoista näinä päivinä, ja sellaisena se ehdottomasti ansaitsee huomiosi.

Volvo V90 – ECM-ongelmat

Moottorinohjausmoduuli on monimutkainen tekninen laite, joka on suunniteltu valvomaan ja purkamaan polttoainesäiliöön muodostuvaa painetta. Joskus ECM alkaa aiheuttaa ongelmia, jotka estävät sitä vapauttamasta painetta, mikä aiheuttaa polttoainesäiliön muodonmuutoksen. Jos tähän ei puututa, se aiheuttaa todennäköisesti polttoainevuodon, joka voi aiheuttaa lukemattomia turvallisuusongelmia ja jopa tulipalon.

Volvo on antanut tämän vuoksi takaisinkutsun, joka koskee sekä S90- että V90-malleja. Jos aiot ostaa jommankumman näistä autoista, tarkista, onko nämä ongelmat ratkaistu asianmukaisesti.

  Ovatko Volvon pistokehybridit luotettavia?

Volvo V90 – Hydraulinen jarruyksikkö

V90 kärsii myös huonolaatuisesta hitsauksesta, joka sijaitsee moottorin roottoriakselin ja jarruhydrauliyksikön välissä. Tämä on tunnettu valmistusvirhe, jonka vuoksi Volvo myös antaa takaisinkutsun vuonna 2021. Jos hitsaus epäonnistuu, se todennäköisesti aiheuttaa kaikenlaisia ongelmia, kuten toimimattoman ABS:n, toimimattoman ESC:n ja monia muita ongelmia.

Tämä voi luonnollisesti olla valtava turvallisuusriski, ja siksi sinun pitäisi kiinnittää huomiota sen korjaamiseen. Jos nämä hitsauspisteet epäonnistuvat ajon aikana, ne voivat käytännössä lamauttaa jarrut, mitä kukaan ei tosiaan halua kokea.

Volvo V90 – Polttoainejärjestelmän ongelmat

Sekä V90-kombi että S90-sedan kärsivät tunnetusti ongelmasta, joka johtuu polttoainejärjestelmässä olevasta palaneesta 15A-sulakkeesta, joka lopulta johtaa auton pysähtymiseen ja käynnistymiskyvyttömyyteen. Kun tämä sulake vikaantuu, polttoainepumppu lakkaa toimimasta.

Kukaan ei myöskään halua kokea sitä, ettei autoa voi ajaa lainkaan, ja siksi sinun pitäisi tutkia nämä ongelmat, jos olet kiinnostunut ostamaan jommankumman näistä kahdesta. Volvo on myös julkaissut vuonna 2021 takaisinkutsun juuri tämän ongelman vuoksi, mikä tarkoittaa, että tämä ongelma on koskenut monia autoja.

Volvo V90 – Tärinää ajon aikana

Aika moni Volvon omistaja on ilmoittanut, että heidän Volvo-mallinsa kärsivät omituisesta tärinästä ajettaessa yli 60 mailin tuntinopeudella. Volvo katsoo, että ongelma johtuu ensisijaisesti renkaista, mutta niiden vaihtamisen jälkeenkin ongelma jatkuu monissa tapauksissa.

  Voiko Volvo XC90:ssä nukkua?

Tämä on yksi niistä ongelmista, jotka ovat edelleen mysteeri V90:n kohdalla. Jotkut Volvo-asiantuntijat kuitenkin katsovat, että ongelma johtuu kuluneista moottorin kiinnikkeistä tai vaihteiston ongelmista.

Volvo V90 – Sähköongelmat

V90:llä on taipumus kärsiä myös monista sähköongelmista. Merkittävimmät niistä liittyvät sähköiseen kattoluukkuun, mittariston vikoihin ja häiriöihin sekä start/stop-järjestelmään. Näistä kaikista näkyvin on start/stop-järjestelmä, jolla on joskus taipumus käynnistää tai pysäyttää auto ilman todennäköistä syytä.
Eräs omistaja jopa raportoi, että hänen S90-sedaninsa käynnistyi itsestään ja jopa nykäisi eteenpäin törmätessään seinään. Muutamat omistajat ovat raportoineet vastaavista ongelmista, mutta näyttää siltä, että tämä ongelma ei ole kovin yleinen, ainakaan internetissä. Jos niitä kuitenkin esiintyy, ne ovat todellakin vaarallisia, ja ne on ratkaistava mahdollisimman pian.

UKK-osio

Kuinka paljon Volvo V90:n huolto maksaa?

Muutamien verkkolähteiden mukaan V90:n keskimääräiset huoltokustannukset vaihtelevat useimmissa tapauksissa 100 ja 2300 dollarin välillä. Mitä uudempi auto, sitä alhaisemmat huoltokustannukset yleensä ovat. Tarkkaa lukua on vaikea määrittää, sillä kaikissa V90-malleissa ei esiinny samantyyppisiä ongelmia.

Joitakin niistä vaivaavat ongelmallisemmat ongelmat, joiden korjaaminen maksaa yleensä paljon enemmän. Nyt on aika, jolloin monille V90-malleille ei enää myönnetä takuuta. Tämä tarkoittaa, että saamme todennäköisesti pian realistisemman ja tarkemman huoltokustannusennusteen.

Pitäisikö minun ostaa Volvo V90?

Jos haluat ylellisen farmariauton, sinun kannattaa ehdottomasti tutustua Volvo V90:een, sillä se tarjoaa todella vaikuttavan paketin. V90 ei ole yhtä pramea kuin Mercedes Benz eikä yhtä tekninen kuin Audi A6. Se ei myöskään ole yhtä urheilullinen kuin 5-sarja. Se on minimalistisempi lähestymistapa ylellisyyteen, jonka tavoitteena on tyydyttää ne, jotka haluavat yksinkertaisesti nauttia upeasta autosta.

  Onko Volvo hyvä vuokrata?

V90 on luokkansa johtava auto myös tehokkuudessa ja turvallisuudessa, jotka ovat molemmat erittäin tärkeitä tekijöitä todellisessa perheautossa.

Onko Volvo V90 parempi kuin Volvo S90?

Volvo V90 ja Volvo S90 ovat enemmän tai vähemmän samoja autoja, ja ainoa ero on se, että toinen on sedan ja toinen farmari. Sinun kannattaa valita V90, jos haluat käytännöllisemmän auton. Toisaalta kannattaa valita S90, jos arvostat muotoilua enemmän kuin käytännöllisyyttä.

Voit myös valita V90 Cross Country -mallin, joka kilpailee Audi A6 Allroadin kanssa. Cross Country on maastoystävällisempi V90-malli, joka sopii täydellisesti maaseudulla asuville.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z