Kannattaako ostaa käytetty BMW 3-sarja?

BMW tunnetaan kaikkialla maailmassa merkkinä, joka tuo silkkaa ajamisen iloa. Tämä maine pätee riippumatta siitä, onko kyseessä uusi ajoneuvo vai hyväkuntoinen käytetty BMW. Käytetyn BMW 3-sarjan ostaminen kannattaa, jos tiedät, mitä teet, ja valitset oikean auton.

Miten ostaa hyvä käytetty BMW

Käytetyn ajoneuvon, erityisesti BMW:n, ostaminen voi olla vaikeaa uudelle kuljettajalle. On olemassa muutamia vinkkejä, jotka kannattaa pitää mielessä ennen autonmetsästysmatkan aloittamista.

Yritä ostaa ystävältä tai tutulta henkilöltä. Jos et voi, kysele niin paljon kuin haluat autosta, äläkä tunne itseäsi noloksi.

Harkitse mekaanikon palkkaamista ja ennakkomaksua, jotta hän katsastaa auton puolestasi ja antaa rehellisen mielipiteensä siitä, onko se hyvä vastine rahalle.

Tarkista vaurioiden varalta

Varmista aina, että tarkistat, ovatko seuraavat auton osat toimivia tai näyttävätkö ne vaurioituneilta:
● Moottori ja vaihteisto
● Kytkin ja polkimet
● kori, tarkista auton alapuoli
● Vanteet ja renkaat – jos näet merkkejä aggressiivisesta ajamisesta, moottorissa on todennäköisesti ongelmia.
● Ajoneuvon sisätilat – jos kuljettaja ei huolehdi sisätiloista, hän ei todennäköisesti huolehdi myöskään moottorista.
● Ajoneuvon asiakirjat
Etsi öljyvuotoja tai muita nestevuotoja, jotka viittaavat moottorivaurioon. Useimmissa käytetyissä BMW:ssä on ongelmia öljytiivisteen kanssa, tarkista myös se.

Käy koeajamassa

Yksi tärkeimmistä asioista ennen ostopäätöstä on käydä koeajolla ennen kuin teet mitään merkittäviä päätöksiä.
Kerro omistajalle, että et halua hänen lämmittävän moottoria ennen kuin käytte katsomassa sitä. Voit aina tarkistaa, onko moottori lämmin, ennen kuin nouset autoon. Jos se on, saattaa olla jotain hämärää tekeillä. Haluamme kylmän moottorin, jotta voimme nähdä, miten auto käynnistyy normaalina päivänä.

  Pitäisikö sinun vuokrata vai ostaa BMW?

Mitkä ovat parhaat BMW 3-sarjan autot käytettynä ostettavaksi?

BMW 3-sarja on aina ollut BMW:n myydyin auto muutamasta syystä. Se on sekoitus luokkaa, ylellisyyttä ja ajamisen iloa. Se on myös yksi luotettavimmista BMW-malleista, ja sen hinta on edullisempi kuin 5- ja 7-sarjan.

Vuosien varrella on ollut sekä hyviä että vähemmän hyviä BMW 3-sarjan malleja. Tässä ovat parhaat käytettynä ostettavat autot jokaiselta viime vuosikymmeneltä.

Paras 1980-luvun BMW käytettynä ostettavaksi

Jos etsit vanhan näköistä BMW:tä, paras vaihtoehto 1980-luvulta on BMW E30. Se on klassikko, jota on mukava ajaa vielä nykyäänkin, jos löydät sellaisen hyväkuntoisena. BMW E30 316 ja 318 ovat erittäin edullisia, eivätkä ne suostu lopettamaan toimintaansa.

Parhaat 1990-luvun 3-sarjan BMW:t

Jos 80-luku tuntuu liian kaukaiselta menneisyydeltä, mutta haluat silti ”vintage”-BMW:n, voit harkita 1990-luvun ajoneuvon hankkimista. BMW 3 E36 julkaistiin 1990-luvulla, ja se oli yksi kaikkien aikojen rakastetuimmista ajoneuvoista. Siihen oli tarjolla sekä diesel- että bensiinimoottori, ja 325tds on loistava valinta.
1990-luku tarjosi myös kauniin E46:n vuodelta 1999, jossa oli upeat moottorivaihtoehdot. Yleisin valinta tässä on BMW 320d, joka oli myös yksi yleisimmistä autoista, joita näkee tiellä syystä – loistava vastine rahalle.
330d oli monin tavoin vielä parempi, mutta hieman vähemmän luotettava kuin 320d. Se tarjosi vakuuttavan suorituskyvyn ja yli 40 mailia litralta, mikä on vaikuttavaa mille tahansa BMW:lle.
Huolimatta siitä, että BMW 320d on hyvin yleinen ja hyvä hinta-laatusuhde, BMW 330i ja 320i ovat parempia valintoja käytetyksi autoksi, sillä ne ovat olleet pitkällä aikavälillä luotettavampia.

  Paras BMW-malli rahoilleen

Suuri 2000-luvun BMW 3-sarja käytettynä ostettavaksi

2000-luvulla todistit E90-mallin nousua, joka teki BMW 3-sarjan suosituksi isompana versiona itsestään. No, BMW:t muuttuivat isommiksi, mutta eivät muotoilullisesti paljon kauniimmiksi. Tämä oli vuosikymmen, jolloin BMW 3-sarjasta tuli yhtä suuri kuin aiemmasta BMW 5-sarjasta. 2000-luvulta suosittelemme ostamaan BMW 330i E46:n, joka on upea auto.

Parhaat käytetyt BMW:t viime vuosikymmeneltä

BMW E90: 2010
Vuoden 2000 jälkeen BMW:llä on ollut taipumusta moniin elektroniikkaongelmiin. Tämän sukupolven paras auto, joka kannattaa hankkia käytettynä, on BMW E90 325i vuodelta 2010, ja varmista, että hankit automaatin. Manuaalivaihteistolla on taipumusta ongelmiin, tai ainakin kuljettajat ovat raportoineet niin.
2012-2018 BMW F30 – Luotettavimmat käytetyt BMW:t.
Jos et halua säästää rahaa vanhemmista malleista, paras BMW, jonka voit ostaa käytettynä, on epäilemättä yksi luotettavimmista – BMW F30. Useimmissa käytetyissä BMW:ssä on usein ongelmia hammashihnan kanssa, mutta tässä ei ole. Se on loistava yhdistelmä luotettavuutta ja ajamisen iloa, ja se on myös varsin mukava ja suuri 3-sarjalaiseen verrattuna.

Lisätietoja käytetyn BMW:n ostamisesta.

Millä ajokilometreillä BMW 3-sarjan autoissa alkaa esiintyä vaikeuksia ja ne hajoavat?

Yleisesti ottaen useimpiin saksalaisiin autoihin liittyy se leima, että heti kun takuu loppuu, ne hajoavat. Tämä ei pidä läheskään paikkaansa useimpien mallien kohdalla, ja BMW 3-sarja on yleensä erittäin luotettava. Ensimmäinen suurempi ongelma, jonka koet tällaisen ajoneuvon kanssa, ilmenee yleensä sen jälkeen, kun olet ajanut ajoneuvolla yli 100 000-120 000 kilometriä.

  Onko BMW:n hybridi sen arvoinen?

Mitkä ovat luotettavimmat BMW-mallit vuoden 2000 jälkeen?

Joitakin luotettavimpia vuoden 2000 jälkeisiä BMW-malleja, joiden ostamista käytettynä voi olla hyvä harkita, ovat mm. seuraavat:

  • BMW 3-sarja vuosilta 2006-2011
  • BMW 7-sarja vuosilta 2002-2008
  • BMW 5-sarja E60 ja E61 vuosilta 2004-2010.
  • BMW X3 vuosilta 2006-2010

Miksi käytetyt BMW 3-sarjan autot ovat niin halpoja?

Tärkein syy siihen, että BMW 3-sarjan käytettyjen BMW:n arvo laskee niin paljon, kun niitä myydään käytettynä, on se, että markkinat ovat ylikyllästyneet niistä. Talouden peruslait, kuten kysyntä ja tarjonta, määräävät käytettyjen autojen markkinahinnan. Ihmisillä on taipumus ostaa enemmän uusia BMW-malleja kuin uudempia käytettyjä, koska he ovat huolissaan siitä, että edelliset omistajat ajavat vastuuttomasti ja vahingoittavat ajoneuvoa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z