Onko BMW:n hybridi sen arvoinen?

Useimmat sähköajoneuvot huutavat kovaan ääneen ympäristöystävällisyydestään ja jättävät varjoonsa auton muut ominaisuudet ja mukavuuden. BMW:n hybridit eivät kuulu tähän kategoriaan. Ne ovat energiatehokkaita, mutta tarjoavat silti saman tason mukavuutta ja pelkkää ajamisen iloa kuin muut BMW:t.
BMW:n pistokehybridejä (BMW PHEV) on monenlaisia, -muotoisia ja -kokoisia. Jokaisessa BMW-sarjassa on tarjolla vähintään yksi hybridi, joten tarkastellaanpa myydyintä BMW 3-sarjaa.

BMW 330e 2021

BMW 330e on plug-in-hybridibemari, joka näyttää aivan tavalliselta BMW 3-sarjalaiselta, heidän myydyimmältä malliltaan. Lisäksi se myös ajaa kuin sellainen. Kyseessä on 5-paikkainen 4-ovinen luksussedan, jota tuskin erottaa BMW 330:n vakioversiosta.

Hybridisedan on EPA-luokiteltu, ja se pystyy kulkemaan sähköllä noin 22 mailia. Se antaa vaikuttavan 75 MPGe:n kulutuslukeman. Sähköhybridi tarjoaa dynaamisen jousituksen eikä tee kompromisseja tavaratilan suhteen, vaikka siinä on suuri akku.

Toisaalta toimintasäde on hieman pieni ja se on hieman kalliimpi kuin tavallinen BMW 3-sarja, varsinkin kun siihen lisätään lisävarusteet kehittyneille mukavuusominaisuuksille. Toinen haittapuoli on akun aiheuttama bensatankin kutistuminen. Pienemmät kaasusäiliöt merkitsevät pienempää kokonaismatkaa.

Moottori

BMW 330e 2021:n voimanlähteenä on 2,0 litran turboahdettu moottori, joka on yhdistetty sähkömoottoriin, joka on varustettu 12,0 Kwh:n litiumioniakulla. Yhdistettynä konepellin alla on yhteensä 288 hevosvoimaa.

Kahdeksanvaihteinen automaattivaihteisto tuntuu tyylikkäältä ja ketterältä, jos poljinta painaa tarpeeksi voimakkaasti.

  Ovatko hybridiautot hyviä moottoritieajossa?

Ajosuorituskyky

Tämä hybridi ajaa kuin BMW. Sähkömoottori ei vähättele sen tehokasta lähes 300 hevosvoiman moottoriyhdistelmää.

BMW 330e:n huippunopeus on 230 kilometriä tunnissa eli 143 kilometriä tunnissa. Se yltää 0-100 kilometriin 5,9 sekunnissa, mikä on BMW 330:een verrattuna hieman hitaampaa. Vakiomalli BMW 330i tekee sen 5,3 sekunnissa.

Plug-in-hybridisedan tuottaa 310 lb-ft vääntöä.

Sisätilat

Aiempina vuosina piti hankkia BMW 5- tai 7-sarja nauttiakseen todellisen luksussedanin mukavuudesta. Uusin BMW 3-sarja tuntuu kuitenkin mukavammalta ja ylellisemmältä kuin jopa aiempien vuosien 5-sarja.

Matala istuma-asento on edelleen sama kuin aiemmissa BMW 3-sarjan malleissa. Sisätiloissa on runsaasti tilaa sekä päälle, jaloille että käsivarsille, joten ajoasento tuntuu vapaalta.

Infotainment ja head-up-näyttö ovat varsin intuitiivisia, mutta vaativat muutamia säätöjä, jotta voit sovittaa ne omiin tarpeisiisi. Hieno uutinen on, että molemmat ovat täysin muokattavissa.

Infotainment-järjestelmä on saman vuoden 330d:hen tai 330i:hen verrattuna hieman parempi. On ajotiloja, joiden avulla voit olla äänetön ja erittäin tehokas polttoainetalouden kannalta. On myös urheilullinen ajotila, jonka avulla voit tehdä päinvastoin.

330e Mitat

● Ajoneuvon kokonaispituus: 4717 mm
● Ajoneuvon kokonaispaino: 1868 kg.
● Ajoneuvon kokonaisleveys: 1826 mm
● Ajoneuvon kokonaiskorkeus: 1442 mm
● Akseliväli: 2851 mm

BMW 330e 2021 Hyvät ja huonot puolet

BMW 330 -mallin sähköisen plug-in-hybridiversion suurin etu on polttoainetaloudellisuus ja sen mukanaan tuoma vihreä vastuu. Hybridivoimansiirto on liukas ja toimii hyvin useimmissa olosuhteissa.

  Mitä eroa on BMW 750i:n ja 750Li:n välillä?

BMW 330e tuntuu aidolta BMW:ltä, vaikka se kulkee sähköllä, toisin kuin sen muut tehonälkäiset serkut. Mihin tahansa muuhun saman kaliiperin BMW 3-sarjaan verrattuna se ei ole aivan yhtä nopea eikä myöskään tarjoa parasta käsiteltävyyttä, mutta se käyttäytyy silti kuin tehokas takavetoinen urheiluauto, vaikka se onkin sedan. Loppujen lopuksi se on silti BMW, oli se sitten sähköinen tai ei.

Plussaa

● Erittäin tarkka käsittely ja hämmästyttävä jousitus
● Kadehdittava sisustus
● Hyvä hybridisuorituskyky
● Saatavana xDriven (neliveto) kanssa
● Suuri MPGe (erittäin polttoainetehokas)

Miinukset

● Pelkällä sähköllä ajettava toimintasäde on vain 22 mailia.
● Se tarjoaa rajoitetumpaa tavaratilaa verrattuna tavalliseen BMW 330:een.
● Kallis

Lopputulos

Jos olet yksinkertaisesti päättämässä BMW 330:n ja BMW 330e:n välillä, BMW 330e olisi parempi valinta yksinkertaisesti siksi, että parempi polttoainetaloudellisuus maksaisi lopulta itsensä takaisin, jos olet aktiivinen kuljettaja.

Auto tuntuu monimutkaiselta, joten jos pidät yksinkertaisista autoista, jotka voit korjata itse korjaamollasi, tämä ei ole sinun juttusi. Toisaalta, jos olet kiinnostunut kehittyneestä tekniikasta, BMW 330e sopii sinulle. Jos etsit isompaa sähköautoa, BMW tarjoaa malleja, kuten pistokehybridillä varustettuja BMW 5-sarjaa, 7-sarjaa tai jopa X3-, X5- tai X7-hybridimaastureita.

Usein kysytyt kysymykset BMW:n hybrideistä

Mikä on BMW PHEV?

BMW PHEV on pistokehybridisähköauto. Tämäntyyppisissä sähköajoneuvoissa on sähkömoottorin ja tavallisen polttomoottorin yhdistelmä. Sähkömoottori voidaan ladata helposti kaapelin ja pistorasian avulla, kun taas polttomoottori vaatii polttoainetta. Molemmat toimivat yhdessä, jotta polttoaineen käyttö vähenee huomattavasti ja mpg optimoidaan.
Hybridibemarin tunnistaa nimessä olevasta ”e”-kirjaimesta, kuten BMW 330e.

  Kaikki BMW 335i:n luotettavuudesta

Miten BMW:n pistokehybridiautot toimivat?

BMW-hybridiajoneuvo toimii yleensä pelkällä sähköllä, jos ajat autoa enintään 30 mailin tuntinopeudella. Jos nostat tätä nopeutta, myös polttomoottori aktivoituu ja osallistuu prosessiin. Tällaiset ajoneuvot on suunniteltu lisäämään tehokkuutta ja vähentämään polttoaineen kulutusta.

Mikä on BMW:n hybridiautojen keskimääräinen sähköinen toimintasäde?

BMW:n pistokehybridien keskimääräinen sähköinen toimintasäde vaihtelee 26 ja 54 kilometrin välillä sen mukaan, millaisella akulla ne on varustettu. Mitä suurempi litiumioniakku autossasi on, sitä suuremman toimintasäteen se pystyy kulkemaan pelkällä sähköllä. Näiden ajoneuvojen kokonaismatka on paljon suurempi, jos mukaan lasketaan myös kaasusäiliön kapasiteetti.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z