Käyttääkö Polestar erityisiä renkaita?

Useimmat ihmiset uskovat, että renkaiden vaihdon yhteydessä sinun tarvitsee vain sovittaa yhteen kaikki renkaiden ja vanteiden mitat ja jatkaa elämääsi. Näin ei kuitenkaan aina ole, sillä monet autonvalmistajat käyttävät renkaita, jotka on suunniteltu erityisesti yhtä automallia varten.

Polestar ei poikkea tästä, sillä Polestar myy autojaan Polestar-merkkisillä renkailla, jotka Polestar on nimenomaan tilannut. Näin renkaat sovitetaan tiettyyn ajokokemukseen, jotta autosta tulisi tehokkaampi ja hiljaisempi ja jotta renkaiden käyttöikä olisi mahdollisimman pitkä.

Voit valita myös muut kuin Polestar-merkkiset renkaat, joilla on samat mitat, mutta ne eivät todennäköisesti ole yhtä hienostuneet. Jos teet näin, et pääse maksimietäisyysarvioihin etkä saa ajokokemuksestasi niin hiljaista kuin se voi olla.

Polestar suosittelee, että käytät vain Polestar-kohtaisia renkaita. Jos valitset Performance Packin, sinun on valittava erityiset 20-tuumaiset renkaat ja vanteet jarrujen vuoksi. Muista joka tapauksessa ottaa yhteyttä Polestar-jälleenmyyjään ja kysyä kaikki vanteisiin ja renkaisiin liittyvät tiedot.

Merkkirenkaiden käytön edut

Autonvalmistajat käyttävät paljon aikaa ja rahaa autojen testaamiseen saavuttaakseen tyydyttävän tason mukavuudessa, hiljaisuudessa ja yleisessä maantieajossa. Tämä koostuu myös erilaisten pyörä- ja rengasyhdistelmien kokeilemisesta sen mukaan, kuinka suorituskyky- tai mukavuuspainotteinen auto on.

Tämä on yleisempää korkeamman suorituskyvyn omaavissa autoissa, kuten superautoissa, joissa lähes jokaisessa mallissa on erityiset merkkirenkaat. Nämä renkaat on kehitetty tiettyä autoa silmällä pitäen, mikä tarkoittaa, että sinun pitäisi nauttia autosta niin kuin autonvalmistaja on sen suunnitellut.

  Polestar vs. BMW:n luotettavuus - kumpi on parempi?

Näistä renkaista kuuluu yleensä myös vähemmän tie- ja rengasmelua, ja ne on suunniteltu kestämään mahdollisimman pitkään. Kaikki tämä tarkoittaa, että tietyn Polestar-merkkisen rengassarjan pitäisi maksimoida autosi toimintasäde ja tehdä siitä mahdollisimman hienostunut.

Polestar haluaa myös korostaa, että nämä vanteet ja renkaat on asennettava oikein, jos haluat säilyttää takuun.

Merkkirenkaiden käytön haitat

Vaikka monet valmistajat markkinoivat autojaan tiettyjä renkaita silmällä pitäen, monilla asiakkailla on taipumus olla välittämättä siitä ja valita helpommin saatavilla oleva rengasmalli, jossa on samat mitat. Tämän ei pitäisi aiheuttaa vakavia ongelmia, jos mitat vastaavat toisiaan ja jos renkaat eivät ole vaurioituneet tai todella huonolaatuiset.

Todennäköisesti et edes pysty erottamaan merkkirengassarjaa tavallisemmasta rengassarjasta. Jos valitset tavalliset, tavanomaiset renkaat, maksat myös paljon vähemmän rahaa ja niitä on aina helpompi saada.

Joskus sinun on tilattava merkkirengassarjasi suoraan jälleenmyyjältä, mikä voi maksaa paljon enemmän rahaa ja kestää joskus kuukausia. Näitä renkaita markkinoidaan yleensä ”ympärivuotisina” renkaina, mikä tarkoittaa, että ne eivät ole yhtä suorituskykyisiä jäisissä ja lumisissa olosuhteissa kuin talvirenkaat.

Joskus nämä erityiset merkkirenkaat eivät edes ole paras mahdollinen rengastyyppi tiettyyn tilanteeseen. On monia tapauksia, joissa suorituskykyiset autot pärjäävät paljon paremmin erilaisilla, tarkemmin kohdennetuilla suorituskykyisillä renkailla.

Polestar-renkaan mitat

Polestar 2 on tällä hetkellä ainoa todellinen Polestar-sarjatuotantomalli, mikä tarkoittaa, että oikeiden mittojen löytäminen Polestar 2 -mallisi on melko helppoa. Polestar mainostaa eturenkaiden mitaksi 245/45 R19, kun taas takarenkaiden mitat ovat myös 245/45 R19.

  Onko Polestar yhtä hyvä kuin Tesla?

Jos valitset suorituskykypaketin, vanteiden ja renkaiden on oltava suuremmat, jotta niihin mahtuvat suuremmat jarrut. Varmista, että sekä taka- että etuakselin renkaat ovat kooltaan 245/40 R20. Älä yritä asentaa ei-suorituskykypaketin mallin pyöriä ja renkaita suorituskykypaketilla varustettuun malliin.

Kuten aiemmin mainittiin, Polestar suosittelee, että käytät Polestar-merkkisiä renkaita, ja niin kannattaa ehdottomasti tehdä, jos haluat säilyttää oikeat ajo-ominaisuudet. Jos kuitenkin haluat vaihtaa renkaat, muista kysyä lisätietoja jälleenmyyjältäsi.

FAQ-osio

Kuinka usein renkaat on vaihdettava?

Sinun on vaihdettava rengassarja aina, kun renkaat eivät pysty tarjoamaan riittävää pitoa epäsuotuisissa sääolosuhteissa. Vaikka renkaat suoriutuisivat hyvin, ne on vaihdettava varmuuden vuoksi 4-7 vuoden välein, koska vanhemmat renkaat ovat alttiimpia vaurioitumaan tai jopa räjähtämään tien päällä.

Kaikki riippuu siitä, missä ajat, kuinka usein ajat ja miten sinulla on tapana ajaa autoa. Myös auton painolla on valtava merkitys renkaiden pitkäikäisyyteen. Lopuksi, suorituskykyinen rengassarja kestää yleensä paljon vähemmän, joten muista tarkastaa kulutuspinta usein.

Ovatko kokovuotiset renkaat sen arvoiset?

Jos asut maltillisilla ilmasto-alueilla, saatat hyötyä kokokierroksen renkaista eniten, koska et törmää paljon lumeen ja jäähän. Sinänsä ympärivuotiset renkaat tarjoavat tietynlaisen ominaisuuksien yhdistelmän, mikä tarkoittaa, että nämä renkaat eivät loista missään, mutta ne tekevät kaiken hyvin.

Tästä huolimatta, jos omistat suorituskykyisen auton, jonka haluat viedä radalle, tai jos omistat maastoauton, jolla on tapana lähteä maastoon, nämä renkaat eivät ole sinua varten. Lisäksi kokokierroksen renkaat eivät ole läheskään yhtä kyvykkäitä lumessa ja jäällä kuin talvirenkaiden sarja.

  Mitä eroa on Polestar 1:n ja Polestar 2:n välillä?

Ovatko hyvät renkaat tärkeämpiä kuin AWD talvella?

Kunnolliset talvirenkaat ovat olennaisen tärkeitä talviajossa riippumatta siitä, onko autossasi AWD-avustin vai ei. Kaikki AWD:n tarjoamat edut voi yleensä hyödyntää vain, jos autossasi on kunnolliset talvirenkaat. Näin ollen on aina parempi valita talvirenkaat kuin valita AWD-järjestelmä ja kesärenkaat tai jopa kokokasvirenkaat lumisateessa.

Jos AWD-autossasi on talvirenkaat, sinun pitäisi soveltua hyvin kaikenlaisiin sääolosuhteisiin, erityisesti lumeen ja jäähän.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z