Käyttääkö Tesla erikoisrenkaita?

Monet uudet Teslan ostajat ovat yleensä hämmentyneitä, kun on kyse auton käyttämistä renkaista. Onko Teslassa erikoisrenkaat vai tavalliset sähköauton renkaat?

Kyllä, Tesla käyttää tai siinä on erikoisrenkaat. Teslan renkaat on valmistanut Michelin, joka on tunnettu parhaiden sähköauton renkaiden valmistajana. Teslan renkaat eroavat kuitenkin hieman tavallisista kaasukäyttöisistä renkaista, sillä ne kestävät enemmän kuormaa ja tarjoavat suuremman toimintasäteen.

Miksi Tesla käyttää erikoisrenkaita?

### Erilainen ajotyyli
Koska Tesla on sähköauto, se eroaa melkoisesti tavallisista kaasuajoneuvoista. Tämä auto on nopea ja suorituskykyinen. Tämän seurauksena Teslan renkaisiin kohdistuu enemmän rasitusta kuin tavanomaisiin renkaisiin. Riippuen asuinpaikastasi ja ajotottumuksistasi, sinun on ehkä valittava maastorenkaat, suorituskykyiset renkaat, matalaprofiiliset renkaat tai kausirenkaat.

Parhaan ajotyyliäsi ja sääolosuhteita palvelevan renkaan ymmärtäminen on erittäin tärkeää. Hyvä uutinen on, että Michelinillä on erityyppisiä renkaita erilaisiin tarpeisiin. Jos siis haluat suorituskykyiset renkaat, saat ne, mutta joudut maksamaan hieman enemmän.

Autosi paino

Teslat ja muut sähköautot ovat melko painavia. Tämän vuoksi niiden renkaat on rakennettu jotenkin eri tavalla kuin tavalliset renkaat, jotta ne kestävät tämän painon. Teslan lisäpaino ja raskas akku rasittavat autoa enemmän.

Siksi Tesla käyttää renkaita, joissa on kestävät sivuseinät, jotta ne kestävät painon. Lisäksi renkaan ontelomuoto on yleensä suunniteltu siten, että kulutuspinta pysyy paremmin kosketuksissa tienpintaan.

Pito ja vierintävastus

Toisin kuin kaasukäyttöisissä autoissa, sähköajoneuvojen vierintävastus on pienempi. Tämän vuoksi on tärkeää, että niiden renkaissa on erinomainen pito ja suuri vierintävastus. Tämän lisäksi renkaissa on poikkeuksellinen kulutuspinnan syvyys, joka lisää pitoa ja vierintävastusta.

  Toimiiko Tesla Smart Summon?

Hiljaisuuden taso

Koska Teslassa ei ole moottoria, nämä autot ovat lähes äänettömiä. Tämä tarkoittaa siis sitä, että voit kuulla renkaiden äänen, kun ajelet kadulla. Tästä syystä Tesla käyttää erityisiä renkaita, jotka minimoivat melun suurelta osin. Onneksi useimmissa Teslan renkaissa on vaahtomuovi, joka vähentää rengasmelua.

Range

Toinen asia, joka saa Teslan käyttämään erikoisrenkaita, on kantama. Kantama on erittäin tärkeä sähköajoneuvoissa, ja sitä pidentävät renkaat ovat erittäin kiitettäviä. Michelin valmistaa leveämpiä ja suurempia Teslan renkaita, joissa on enemmän pitoa. Tämä auttaa kasvattamaan ajoneuvon etupinta-alaa, mikä lisää kantamaa.

FAQ

### Minkä merkkisiä renkaita Tesla käyttää?
Tesla käyttää Michelinin renkaita. Michelin valmistaa markkinoiden parhaita renkaita sähköajoneuvoihin. Niiden renkaat tarjoavat mukavan ja hiljaisen ajon, ja niissä on alhainen vierintävastus. Lisäksi renkaiden kantavuus on suurempi, jotta ne kestävät sähköajoneuvojen lisäpainon.
Loistavan kantavuuden lisäksi Michelinin renkaissa on myös sähköajoneuvokohtainen kulutuspinta ja kuviointi. Useimmissa renkaissa on myös vaahtomuovinen sisus, joka vähentää rengasmelua. Siksi Teslan Michelin-renkaat ovat melko kalliita verrattuna perinteisiin renkaisiin.

Kuinka kauan Teslan renkaat kestävät?

Se, kuinka kauan Teslan renkaat kestävät, riippuu monista asioista. Näitä ovat muun muassa Teslan malli, autoosi asennettujen renkaiden tyyppi ja ajotottumuksesi. Jos rakastat nopeutta tai aggressiivista ajamista, renkaasi eivät kestä kauemmin kuin henkilö, joka ajaa keskinopeutta.
Lisäksi sillä, miten huollat renkaita, on myös merkitystä. Tesla suosittelee käyttäjilleen renkaiden kiertämistä, tasapainottamista ja linjaamista 10 000-12 000 kilometrin välein. Siitä huolimatta Teslan renkaiden keskimääräinen käyttöikä on noin 26 000 kilometriä. Ajotottumuksistasi riippuen renkaat voivat siis kulua ennen tai jälkeen näiden kilometrien kulumisen.

  Pitääkö Tesla pestä käsin?

Mitä Teslan renkaiden vaihtaminen maksaa?

Teslan renkaiden vaihtokustannukset vaihtelevat Teslan eri mallien välillä. Tämä johtuu siitä, että eri Tesla-malleissa käytetään erityyppisiä renkaita. Eri renkaat on tehty eri tarkoituksiin, kuten nopeuteen, kylmään säähän, kuumaan säähän ja ympärivuotisiin renkaisiin. Vaikka renkaiden hinta vaihtelee, Tesla saattaa veloittaa sinulta noin 55 dollaria työkustannuksista.
Esimerkiksi Michelin Pilot Sport 4S:n hinta on hieman korkeampi kuin Michelin Primacy MXM4:n. Molemmat näistä renkaista on kuitenkin tarkoitettu Tesla Model 3:een. Michelin Pilot Sport 4S on erittäin suorituskykyinen rengas, joka sopii täydellisesti kuljettajille, jotka haluavat nopeutta.

Onko Teslassa run-flat-renkaat?

Ei, Teslassa ei ole run-flat-renkaita. Jos siis saat matkalla rengasrikon, jäät jumiin. Sitä paitsi Tesla ei tarjoa vararengasta. Teslalla on kuitenkin palvelu (Road Assistance), jossa he hinaavat puhjenneen auton, jos se on 50 mailin säteellä Tesla-huoltokeskuksesta.
Lisäksi voit myös valita Teslan palvelun (Mobile Service), joka voi tulla paikallesi ja vaihtaa renkaan sen sijaan, että hinaat autosi heidän huoltokeskukseensa. Tähän palveluun liittyy kuitenkin myös useita haasteita. Mutta niin kauan kuin et ole rikkonut heidän takuutaan, voit nauttia palvelusta.

Miksi Teslan renkaan sisällä on vaahtoa?

Teslan renkaissa on akustista vaahtoa melunvaimennusta varten. Tämän ansiosta auto on mahdollisimman hiljainen tiellä ollessaan. Akustisesti eristetyt renkaat otettiin käyttöön, jotta ajoneuvot kulkisivat tiellä hiljaisesti. Tämän lisäksi tämä vaahtomuovi estää tärinän siirtymisen renkaasta pyörään, akseliin ja sitten matkustamoon.

  Kestääkö Tesla 10 vuotta?

Johtopäätös

Jos siis olet miettinyt, käyttääkö Tesla erikoisrenkaita, kyllä käyttää. Tesla käyttää ainutlaatuisia renkaita, jotka on tehty erityisesti sähköajoneuvoja varten. Teslan renkaat ovat Michelinin valmistamia, ja ne täyttävät sähköajoneuvojen tarpeet. Toisin kuin perinteiset renkaat, nämä renkaat kestävät Teslan lisäpainon ja välittömän vääntömomentin.

Lisäksi nämä renkaat ovat myös hiljaiset toiminnassa ja tarjoavat enemmän kantamaa kuin perinteiset renkaat. Ne ovat kuitenkin myös melko kalliita. Jos matkan varrella tulee rengasrikko, varmista, että vaihdat nämä renkaat samanlaisiin, jotta saat poikkeuksellisen suorituskyvyn, kestävyyden ja tasaisen ajokokemuksen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z